Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Gent

Het verslag

 

Een vroege seizoensstart in Gent

 

Omdat het wat begon te kriebelen door de lange zomerstop ging ik eens door het intertoto programma bladeren en daar zag ik een erg interessante wedstrijd staan die ook nog eens relatief dichtbij was: AA Gent v Cliftonville, mijn favoriete Noord-Ierse club. Samen met SJ ging ik dus op pad richting Gent. Toch blijft het raar om al begin juli voetbal te hebben wat ergens om gaat. Het was voor mij al een paar jaar geleden dat ik intertoto wedstrijden had gezien, want Willem II speelde er de laatste jaren niet meer in mee. Jammer, want het waren toch vaak de leukste oefenwedstrijden tegen teams als Kryala Sovetov, FC Wil en Caen. Ik vermaakte me er vaak prima.

 

Nadeel van de intertoto was de geringe belangstelling, maar in Gent viel dat erg mee. Zo erg zelfs dat we een half uur in de rij moesten staan voor een kaartje. De club had ook niet op zon opkomst gerekend en de verkopers konden de vraag amper aan. Ik was blij toen we eindelijk uit de verstikkende, hete rij konden stappen. Het Jules Ottenstadion was mij niet zo bekend, ondanks dat we er vaak langsrijden op weg naar Engeland. Het viel van binnen ook erg tegen. Wij zaten, net zoals de Cliftonville-fans aan de overkant, op een tijdelijke tribune die afschuwelijk lelijk was. De twee tribunes aan de lange zijdes waren wel aardig, ondanks dat ze zowat identiek waren. Als de club nog twee van zulke tribunes aan de korte zijdes zouden bouwen zou het stadion nog goed meekunnen, maar dat waren de plannen niet. De club is namelijk al jaren bezig met het Arteveldestadion, wat maar niet van de grond lijkt te komen.

 

De sfeer was best aardig, maar op het veld was het ontzettend matig. De hand van Sollied was nog niet echt zichtbaar, terwijl Cliftonville gewoon niet beter kon. Nadat AA Gent binnen de 10 minuten via de Ier (!) Foley op 1-0 kwam, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De 25 meegereisde fans van Cliftonville wisten op dat moment ook dat het over was, maar ze bleven achter de ploeg staan. Ook van Gentzijde zat de sfeer er aardig in. Wat ik niet begreep was dat AA Gent Frederic Herpoel van de hand had gedaan, want de nieuwe keeper kwam over als een kippenvangers eerste klas. De enige reden die ik ervoor zou kunnen bedenken is dat men in Belgi vaak liever een buitenlander heeft i.p.v. een Belg, maar deze buitenlander was wel erg matig. De bal met de uittrap in het veld houden was zowat schier onmogelijk voor dit figuur. Ondanks zijn capriolen bleef het 1-0 bij rust.

 

In de rust probeerde ik wat drinken te halen, maar dat was zowat onmogelijk omdat ook hier veel te weinig personeel aanwezig was om de fans te laven. Enige vermakelijk moment was toen de ongeduldige fans het drankkraampje op en neer begonnen te schudden. Zowat uitgedroogd ging ik terug naar de tribune, waar SJ al aan het genieten was van de tweede helft. Die verliep zowat hetzelfde als de eerste helft; matig voetbal, een onmachtig Cliftonville, een kippenvanger op goal en een scorende Foley. Daardoor stond het op het eind 2-0 en was AA Gent zo goed als zeker door. De spelers vonden ook dat ze te weinig vermaak hadden geboden en gingen nog even op de vuist, wat twee rode kaarten tot gevolg had. Soms voelen spelers het publiek goed aan, want dit was wel leuk. Misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd. AA Gent zou de tweede wedstrijd makkelijk met 0-3, maar zou in de volgende ronde zijn meerdere moeten erkennen in Aarhus.

 

Geschreven door: Sir Stanley MatthewsDe foto's

De lichtmasten van het Jules Ottenstadion waren al van veraf te zien

Het stadion ligt mooi in een woonwijk

De faades van de tijdelijke tribune achter de goals waren erg lelijk

In de Buffalo Corner werd flink gegeten en gedronken

De tijdelijke tribune aan de overkant met de paar Cliftonville-fans 

De hoofdtribune was wel redelijk. Opvallend waren de tijdelijke tribunes aan de onderkant

Aan de overkant stond een kopie van die tribune. Die zaten alleen met de bek in de zon

Een actiemoment uit de gezapige wedstrijd

Ons vak was het enige wat goed gevuld was. Vandaar ook de lange wachtrijen

Een knokpartij op het einde zorgde nog voor wat spectakel met twee rode kaarten


 

 

2005AllRightsReserved.