Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Dessel

Het verslag

Dessel Sport v KV Mechelen: op bezoek bij Armand Adolf Melis

 

Deelnemers: SuperJohn en Sir Stanley Matthews

 

Na ons bezoekje aan Witgoor Dessel, leek het me wel leuk om nu de andere club uit Dessel te gaan bezoeken. Dessel Sport trekt normaal 3 man en een halve paardekop, maar het affiche tegen KV Mechelen zou weleens een heel vol stadion kunnen betekenen. Na weer een nare treinreis te hebben gemaakt richting de lelijkste stad van Nederland konden we op weg naar Dessel. We kwamen erg vroeg aan en waren als een van de eerste in het stadion. Er was genoeg tijd om fotos te maken van het lege stadion en een pintje cq. cola te pakken in de kantine achter de goal. De kantines zijn toch altijd wel het kloppende hart van de kleinere clubs in Belgi. Vaak blijven de mensen een hele wedstrijd in de kantine en kijken zo nu en dan voetbal. Je zit er ook niet verkeerd omdat ze vaak, zo ook bij Dessel Sport, achter het doel staan en je als het ware een skybox hebt. Om de sfeer te proeven zit je niet echt goed, maar ieder zijn beleving.

 

Terwijl ik wat fotos aan het schieten was, zagen we dat er nog iemand fotos aan het maken was. We dachten dat het een Duitser was (misschien wel Der berhopper), maar achteraf bleek dat een Bossche groundhopper te zijn. SJ en ik besloten om een plekje dichtbij het Mechelen-vak te kiezen, want we hadden vooraf gehoord dat van de Desselaren geen sfeer verwacht hoefde te worden. Langzaamaan vulde de verschillende vakken zich en ook in de vakken van Dessel zaten veel KVers. Niet iedereen had zin om in het onoverdekte stavak te staan achter de goal. Het nare was dat er ook een groep Rotterdammers (Spartanen) was overgekomen om Dessel te steunen en de aandacht op zich te vestigen. De hele tijd waren ze zich aan het aanstellen en KV Mechelen aan het uitdagen. SJ en ik begrepen nu weer waarom Belgen het niet zo op Nederlanders hebben. Het werd nog naarder toen de Dessel Youth Crew zich aan de andere kant van ons nestelden. De hoge piepstemmetjes waren niet om aan te horen.

 

Gelukkig begon de wedstrijd en dat was een teken voor de Dessel Youth Crew om stil te zijn. Slechts de Rotterdammers wekten irritatie op bij ons en de rest van de tribune. De wedstrijd zelf was een ongelijke strijd; KV Mechelen was stukken sterker en Dessel liet niets zien. Normaal compenseert een kwalitatief mindere ploeg zijn gebrek aan techniek met strijd, maar dat was dit Dessel Sport vreemd. Ze liepen als een stel lamlendige juffershondjes over het veld. Het was dan ook meer dan terecht dat KV Mechelen op 0-1 kwam in de 24e minuut. Een minuut later werd het zelfs 0-2. Dit was voor de Rotterdammers het sein om ook te gaan zwijgen. In de KV Mechelen-vakken was het ondertussen feest. Ze waren al de hele wedstrijd verbaal de sterkere fans, maar de doelpunten zorgden ervoor dat ze helemaal losgingen. KV Mechelen deed het daarna rustig aan tot de rust en probeerde, helaas, de 0-2 te behouden. Totaal onnodig, want dit Dessel vroeg erom om afgestraft te worden.

 

SuperJohn en ik besloten om te gaan verkassen, zodat we van de kinderen en de Rotterdammers verlost waren. Ik leegde even mijn blaas op het meest onaangename toilet in Belgi. Daarna kreeg ik tot 2x toe een kaartje van Miss Mol, die een oogje op me had, met haar foto en een verzoek om op haar te stemmen. SJ had ondertussen ook zon kaartje bemachtigd en we besloten een duel met degens aan te gaan om te kijken wie met haar verder zou mogen gaan. Ondertussen had een van de Rotterdammers haar geschaakt en het duel was niet meer nodig. Mopperend over Westerlingen gingen we even richting de hoofdtribune om daar wat plaatjes te schieten. Daar zag ik opnieuw de Duitse grondhopper staan, die me in de gaten had.

 

In de tweede helft kozen we ervoor om wat meer richting de kantine te gaan staan. Daar waren we tenminste van de Rotterdammers en de Dessel Youth Crew verlost. We stonden nu wel tussen de oude zeikers, maar daar hoorden we ook thuis. De wedstrijd ging eigenlijk weer op dezelfde voet verder; een sterk KV Mechelen en een lamlendig Dessel Sport. Jammer genoeg vergat KV Mechelen te scoren. Op de tribunes was het ook van hetzelfde laken een pak; de KVers waren verbaal goed te horen en de Desselaren hoorde je alleen maar zeuren over het spel en de spelers. Het leek op een 0-2 af te stevenen, maar in de blessuretijd kreeg KV Mechelen een vrije tijd. Ik voelde aan mijn water dat die erin zou gaan en pakte mijn fototoestel. Ouderdomsdeken Bert Dhont ging achter de bal staan en snoeide hem er inderdaad in. 0-3 en KV Mechelen blijft meedoen om de titel, terwijl Dessel Sport het weleens lastig kan gaan krijgen als ze op deze manier blijven voetballen. Het stadion van Dessel is aardig, maar hoort eigenlijk niet thuis in 2e klasse. Het zegt genoeg dat er niet eens zoveel verschillen zijn tussen de accomodaties van Witgoor Dessel en Dessel Sport. Persoonlijk heb ik meer met Witgoor Dessel. Van Dessel Sport hoop ik ieder jaar dat ze degraderen. Waarom weet ik niet, maar ik vind het geen sympathieke club. Dat werd nog een bevestigd toen ik de malafide kop van Armand Melis op een auto zag, toen we naar onze auto liepen. Armand Melis is een soort lokale regent, want hij is de lijsttrekker van de partij Dessel 82, lijstduwer van de provinciale VLD en voorzitter van Dessel Sport. Er zijn meer mensen die het met me eens zijn, want op een van de verkiezingsposter was onder de neus van Melis een Hitlersnor getekend en er was heel groot het woord corrupt boven geschreven.

 

Geschreven door: Sir Stanley Matthews


De foto's

Het Lorzestadion vanaf een afstandje gezien.

De ingang van het stadion. Op het eerste oog niet eens zoveel groter dan bij Witgoor Dessel.

De trost van Dessel Sport; de hoofdtribune.

De hoofdtribune gezien vanaf de overkant.

Ook hier weer een kantine + skyboxen achter de goal. Typisch Belgisch.

Hier het uitvak, wat stampensvol met Mechelaren zou zitten deze avond.

De overdekte terrace waar wij deze wedstrijd stonden, gefotografeerd vanaf een trap.

Vanaf dezelfde trap een mooi uitzicht op het kerkhof van Dessel.

Nogmaals de overdekte terrace, maar nu van dichtbij.

Een floodlight van het Lorzestadion.

Voor de wedstrijd peppen de KV-spelers elkaar op.

In het steegje achter de hoofdtribune geen hooligans, maar groen en oude mannetjes.

De hoofdtribune van dichtbij gefotografeerd.

In de rust zat de kantine bomvol. De kantine lijkt toch wel een levenader van vele kleine clubs.

Evenals de kantine zat ook het uitvak bomvol. Er waren dan ook meer KV'ers dan Desselaren.

KV Mechelen was heer en meester tijdens de wedstrijd. Hier wordt weer een doelpunt gevierd.

Deze floodlight heeft betere wedstrijd gezien van Dessel.

Net zoals bij Witgoor Dessel, ook hier weer Armand Melis-uitingen. Enge man.


 

 

2005AllRightsReserved.