Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Antwerp FC

Het verslag

 

 

Antwerp v Deinze met Chinezen, onverstaanbaar dialect en esthetisch onverantwoorde tribunes.

 

Deelnemers: SuperJohn en Sir Stanley Matthwes

 

Omdat de KNVB had besloten om Willem II v RBC een dag naar voren te verplaatsen en Mrs. Matthews naar Fransje Bauer ging zag ik mijn kans schoon om weer eens naar Belgi te gaan. Ik zag dat The Great Old thuispeelde deze avond en aangezien het vorige avontuur met SuperJohn naar Belgi wel was bevallen, besloot ik te vragen of hij zin had. Uiteraard wilde hij graag mee naar De Bosuil. Er stond een echte degradatiepot op de rol, want Deinze stond 18e (en laatste) en het roemruchtige Royal Antwerp FC stond op de 16e plaats. 14 jaar geleden stond deze club nog op Wembley in de EC 2 finale.

 

Om 18:00 spraken we af bij de mooiste apotheek van Nederland (de St. Joris apotheek). Ik was een minuut te laat en SJ zelfs 2 minuten. Waren we dan toch echte, gemoedelijke Zuiderlingen? We waren al rap in Antwerpen, maar daar werd een klein foutje gemaakt; we namen namelijk niet de eerste afslag (zo kom je namelijk in Deurne, waar De Bosuil ligt), maar de tweede. Het grote nadeel was dat we moesten draaien en zodoende in de file kwamen, want er stonden allemaal figuren voor Fransje Bauer in de rij. Daarna maakte SJ weer een foutje; hij wilde een stuk afkorten, maar kwamen zodoende terecht in de verkeerde baan. Dat was dus weer omrijden. Aan een vriendelijk ogende agent wilde ik de weg vragen, maar die vernederde ons. Hij dacht namelijk dat we wilde parkeren voor Fransje Bauer. SJ en ik ogen dus als mensen die fan zijn van Frnske. Nadat ik vertelde dat we De Bosuil zochten werd hij wat enthousiaster. Het was duidelijk een Antwerp-fan en geen Rat.

 

We reden daarna door een buurt waar je beter geen Deense vlag kunt meenemen, maar gelukkig was de buurt van het stadion beter (anders was de Pimpcar II waarschijnlijk ontmanteld). Bij een frituur parkeerde SJ de auto en we ging richting het stadion. Onderweg zagen we allemaal aanplakbiljetten van Filip de Winter, een sexy vrouw en een Bourgondisch ogende man, die wilden dat we op het Vlaams Belang gingen stemmen. Na een hele tijd te hebben gelopen (bij ieder loket werd gezegd dat we ergens anders naartoe als we staanplaatsen wilden). Wat ook opviel was dat die gasten me niet goed verstonden, terwijl zij degene waren met het onduidelijke accent. Uiteindelijk lukte het om kaartjes te kopen voor de staantribune. De kaartjes waren afzetterig duur (20 euro), vooral als je het afzet tegen het feit dat we bij KV Mechelen slechts 10 euro betaalden. Achteraf hadden we beter op een andere tribune kunnen gaan zitten, want we bleken op de mooiste tribune te gaan zitten.

 

Het stadion was erg mooi. Vanaf de buitenkant leek het net een heel oud huis met afblakerende verf. Enige minpuntje was dat het teken van Manure was te zien aan de buitenkant. SJ en ik gingen daarna even voor de inwendige mensch zorgen; SJ kocht fritten (beter dan bij KV Oostende blijkbaar) en ik nam een echte Belgische braadworst die erg goed smaakte. Het stadionvoedsel in Belgi is stukken beter dan in Engeland (misschien met Oostende als uitzondering). Buiten het stadion kwamen we nog een semi-bekende voetballer tegen, namelijk Alexander Klak (ex-keeper van Antwerp en o.a. De Graafschap). SJ kende hem niet, maar dat is dan ook iemand die alleen maar tegen topclubs aansnurkt.

 

We besloten het stadion binnen te gaan en dat bleek echt de hemel te zijn. Er hing echt een penetrante urinelucht (zoals ik nog nergens heb geroken) en het beton was echt aan het rotten. We gingen eerst op de paddock staan. SJs oog viel meteen op 12-jarige cheerleaders, die daar stonden te koukleumen. Na wat plaatjes te hebben geschoten, besloten we om richting de zittribune daarboven te gaan (wat blijkbaar gewoon kon). Deze was echt supergeil. Ze hadden er wat banken ingezet, zodat ze wat meer zitplaatsen hadden. Ik schoot wat fotos van het asbestendak en dat ontlokte een Belg de opmerking dat als ik alle gebreken aan het vastleggen was, ik de volgende dag nog bezig was. Ik verklaarde dat wij juist liefhebbers waren van oude stadions. We gingen een beetje over het stadion praten en hij had het erover dat de skyboxentribune esthetisch onverantwoord was. Daar waren we het in ieder geval over eens. Achter SJ was ondertussen een echt clubfossiel gaan zitten. Hij had een soort politiepet op, rookte een sigaar en had clubbadges op. Ik zette hem meteen op de gevoelige plaat, helaas heb ik nog steeds niet door hoe die camera werkt als het donker is en ook deze foto is mislukt.

 

We besloten wat verder omhoog en naar het midden te gaan zitten, zodat we een goed overzicht hadden. Ondertussen was er via de verrotte installatie te horen dat iemand zijn seizoenskaart kwijt was geraakt. SJ en ik moesten lachen, want dit was weer iets typisch Belgisch. Een paar minuten was het weer raak. Nu was weer iemand (de eigenaar van een Nissan) zijn autosleutel vergeten uit de auto te halen. Deze oproep werd nog een aantal keer herhaald tijdens de wedstrijd, alleen hadden ze de autosleutel uit de auto gehaald, want de eigenaar van de Nissan kon hem nu gaan ophalen bij de receptie.

 

Ondertussen ving de wedstrijd aan. De awoerts en het gefluit was niet van de lucht, toen de scheidsrechter wat, voor Antwerp, nadelige beslissingen nam. Wat opviel was dat er heel veel Chinezen aanwezig waren. Ik had al wel zon vermoeden waarom die er waren, namelijk voor die Dong die door Manure is uitgeleend aan Antwerp. In de 11e minuut werden die Chinezen al helemaal gek, want Dong maakte de 1-0. Op zich terecht, want Antwerp was op het heel slechte veld beter dan Deinze. Daarna nam Deinze het heft in haden, wat resulteerde in een wereldgoal van Van Rumst. Van zon meter of 30/35 haalde hij uit en passeerde de keeper. Deze keeper was trouwens een opvallende verschijning, want hij had een gat achter in zijn broek geknipt, zodat je zijn blote billen zag. Het was net zon leren broek die homos weleens dragen met gaten aan de achterkant. Deze keeper solliciteerde duidelijk naar een functie bij Nac Breda. Na dit doelpunt in de 20e minuut bleef Deinze de beter ploeg en verdiende eigenlijk de 1-2. Het nadeel voor Deinze was dat hun spits de 100 meter in 4 dagen loopt en dus de hele tijd te laat kwam.

 

De rust ving aan en er was veel gemopper op de tribune. Men was, terecht, ontevreden over het vertoonde spel. Na de rust werd er uit een ander vaatje getapt. Antwerp speelde een stuk agressiever en Deinze had het zwaar. Gelukkig voor Deinze stond er een heel matige spits bij Antwerp voorin. Een of andere Congolees was dat en die bakte er werkelijk niets van. Hij leek wel omgekocht door Chinese goksyndicaten. Gelukkig voor Antwerp was de andere spits wel scherp, de al eerder genoemde Dong, en die legde er de 2-1. Daarna ging Antwerp helemaal los en ze kregen 65e minuut een penalty. Dong ging deze pingel nemen en de Chinezen haalden allemaal hun fototoestel tevoorschijn. Helaas voor hen miste hij, maar in de rebound scoorde een andere speler wel. Het was nu wel over met Deinze en het was wachten op meer doelpunten van Antwerp. Dong gaf ons waar we op hoopten; met een stijlvol lobje maakte hij de 4-1. Daarna kreeg hij een publiekswissel. Nadien was er nog een mooi moment; er kwam een voorzet van de zijkant en een speler van Antwerp besloot een klassieke omhaal te maken. Deze ging maar net naast. Minpunt van de avond was dat het Antwerp-publiek het Hand in hand, kameraden van matenclub Feyenoord in ging zetten. Het bleef 4-1 en vlak voor ons was de spelerstunnel. Wij stonden er recht boven en gaven de spelers een applaus. Dit werd beantwoord met een opgestoken duim en een applausje voor SJ en mij.

 

Al met al was het een geslaagde avond. De Bosuil is een echte aanrader. Alles klopt eigenlijk aan dat stadion, en vooral de tribune waar wij op zaten. Minpunt is de skyboxentribune, maar voor de rest was alles er goed aan.

Door: Sir Stanley MatthewsDe foto's

Daar ligt de "Hel van Deurne" in de verte.

De enige tribune met plastic stoeltjes. Een minpuntje.

Gelukkig heb ik de lelijke skyboxtribune er niet goed opgekregen. Terecht.

De zeer indrukwekkende tribune aan de overkant. Jammer genoeg niet vol deze wedstrijd.

Op onze tribune had je een ouderwetse paddock.

en houten stoeltjes. Lekker warm ook i.t.t. die plastic varianten.

Cheerleaders. Whehehe.

Ook hier trad de band van Satyr weer op. Gezelligheid gegarandeerd.

Dong mist de penalty, de rebound ging er wel in.

We konden met de spelers praten door deze spelerstunnel. Zeer mooi ding.


 

 

2005AllRightsReserved.