Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Antwerp2

Het verslag

    

Ien, twie, drai, vier, boeren van Lier

 

Nadat bekend was geworden dat Antwerp de eindronde had gehaald begon het bij mij te kriebelen. Het was alweer twee jaar geleden dat ik in de Bosuil was geweest en toen zat er geen kip. Ondanks dat was het een zeer leuk avondje uit en het leek me erg leuk om dat weer te gaan herhalen. Antwerp v KV Mechelen was op papier de leukste, maar die dag besloten we om naar Rupel-Boom v La Louviere te gaan. Een goede keuze, want dat was een kraker terwijl in de Bosuil de punten werden verdeeld tussen beide club. De wedstrijd erop, tegen Lielse, stond echter wel met rood aangestreept. Lierse stond er, dankzij fox-in-the-box Bob Peeters, erg goed voor. Beide wedstrijden tegen Kortrijk waren gewonnen en het zag er zonnig uit voor de mannen van Kjetil Rekdal. Voor Antwerp zag het er een stuk minder rooskleurig uit, want het gelijke spel in de eerste wedstrijd tegen KV Mechelen werd gevolgd door een nederlaag Achter de Kazerne. RAFC moest deze wedstrijd dus winnen als ze nog een kans wilden maken op promotie.

Aan de warming-up was al te zien dat Antwerp goed fel was. Veel pittige sprintoefeningen en ook bij het afwerken zag ik veel woeste schoten. Degene die het felste leek tijdens het opwaren was Roel van Hemert, niet toevallig een ex-Willem IIer. Jammer dat die niet meer bij ons speelde, want zon felle speler misten wij regelmatig en als we hem hadden gehouden hadden we geen linksback uit Ecuador hoeven halen. Omdat het nog vrij leeg was, kon ik even de Japanner gaan uithangen. We waren expres op de lelijkste tribune gaan zitten om zo goed uitzicht te hebben op Tribune 1 en Tribune 2. Nadeel was wel dat we daardoor op de McDonalds Family Stand zaten, maar dat moesten we maar voor lief nemen als we de twee monumenten graag wilden zien. Ondertussen hoorden we de nieuwste meezinger op de Antwerpse tribunes en die ging als volgt: Ien, twie, drai, vier, boeren van Lier

Niet alleen de Antwerp fans kwamen in grote getale opdagen, ook Lierse nam flink wat volk mee. Het uitvak leek zelfs meer dan uitverkocht, want de Lierenaren zaten als kistkalveren opeen gepakt in hun vak. Gelukkig hadden wij meer ruimte en konden we op ons gemakje wachten op wat komen zou. Op de tribunes was de sfeer in ieder geval flink opgefokt en er werd over-en-weer flink gezongen en beledigd. Precies zoals ik het graag zie. Toen de spelers opkwamen klonk er ook een oorverdovend kabaal. Je hoorde gewoon de hoop in het geschreeuw doorklinken. De fans snakten ernaar om eindelijk eens die vermaledijde 2e klasse te verlaten en terug te keren naar het hoogste niveau. Daarvoor moest deze wedstrijd worden gewonnen, anders stonden er volgend jaar weer potjes op het programma tegen Hamme, Deinze en Namen in hun matige stadions.

RAFC liet meteen zien dat ze dat in ieder geval niet van plan waren en ze trokken fel van leer. Lielse vond ik erg zwak voetballen en ik begreep niet hoe die ooit die eerste 2 wedstrijden hadden kunnen winnen, want dit leek nergens op. Na 20 minuten kwam Antwerp dan ook terecht op 1-0 en het mooiste was dat de goal werd gescoord door Utaka, die door de Lierse aanhang op apengeluiden was getrakteerd. Utaka had na zijn goal eigenlijk de slimste moeten zijn, maar ging begrijpelijk toch even de Lierse fans uitdagen. Die reageerden furieus en het leek wel de Apenheul in dat vak. Zelfs na het doelpunt was Lierse niet wakker en bleef Antwerp de bovenliggende partij. Ondanks de felle aanmoedigen vanaf de tribune, lukte het RAFC niet om er een tweede in te leggen. Met 1-0 gingen we rusten.

 

In de rust bleek dat Antwerp weinig winst zou maken met zijn belachelijke entreeprijs voor de wc, iedereen piste liever op het grasveld waar vroeger de grote terrace had gestaan. De broodjes worst en hamburger vlogen wel over de toonbank. Zelf probeerde ik er ook eentje en die smaakte best goed, hoewel mijn hart bijna stopte met kloppen. Gelukkig miste ik hierdoor een groot deel van het matige entertainment in de rust en kwamen de spelers alweer het veld op. De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste helft, met een RAFC wat stukken sterker was. In die tijd maakte Antwerp dan ook terecht de 2-0, door een raak getrapte penalty van Di Gregoire (die tegenwoordig zijn brood verdient bij RKC). Zelfs toen het 2-0 stond kwam er amper reactie van Lierse kant. Ze creerden amper een kans en inzit was er ook amper. Pas tegen het einde van de wedstrijd lieten ze weer wat zien en dat resulteerde ook in een doelpunt. Het was uitgerekend Kristof Snelders (ex-speler van aartsrivaal GBA) die, na de hele wedstrijd te zijn uitgefloten, de 2-1 aantekende. Ondanks deze aansluitingtreffer zat een 2-2 er nooit in. Daarvoor was het doelpunt te toevallig ontstaan. Verdiend pakte RAFC de 3 punten en zodoende deed de club weer volop mee om de promotieplek en was Lierse (doordat KV Mechelen won van Kortrijk) zijn eerste plaats kwijt. Het zouden nog spannende weken worden in de Eindronde. 

Geschreven door: Sir Stanley MatthewsDe foto's

Voormalige kassa's bij De Bosuil. Tegenwoordig gesloten

De kassa's waren wel open, hoewel ze er wat gaar uitzagen

Tribune 2 blijft een plaatje

Evenals tribune 1. Jammer dat de gable is gesloopt voor televisiedoeleinden

De vissekom is veruit de minste tribune van De Bosuil, maar ja de commercie wil zoiets

De tribune waar wij vandaag zaten, met de hypercommercile naam McDonalds Family Stand

Het mooiste beroep ter wereld; rondrijden in een wagen met een bierflesje achterop

RAFC-legendes zoals Severeyns, Czernia, Van Rooy en Smidts

De man heeft alles wat een cultfiguur moet hebben; een dikke pens en lange blonde manen

De gable van ditbij, helaas niet meer met de sierlijk opgeschilderde letters "RAFC"

De vlaggenparade mocht natuurlijk niet ontbreken

Tribune 2 zat goed vol, een prachtig gezicht

Ook tribune 1 liep goed vol, met links het uitvak waar de Liersenaren inzaten

Een actiemoment uit de boeiende wedstrijd

Een van de floodlights die al veel legendarische wedstrijden heeft gezien op De Bosuil

De historische faade, helaas ontsierd door het Manure-logo

De ingang van tribune 1, met mooi geschilderde letters

Via dit hek kun je bovenkomen bij de zitplaatsen

De paddock voor tribune 1. Tevreden verlaten de Antwerpernaren het vak, promotie kan nog

De zitplaatsen en de aparte loges

De storm van afgelopen winter heeft voor veel schade gezorgd aan het dak


 

 

2005AllRightsReserved.