Dimitri Claeys

11 overwinningen in 2014

In 2014 (bij VL-TECHNICS-ABUTRIEK) behaalde Dimitri alweer 11 overwinningen en ook meerdere ereplaatsen in de grotere koersen.

 

 

slotrit Tour de Moselle 15 september 2013

Tour de Moselle

Deze 3-daagse rittenwedstrijd in de streek van Metz en Thionville kende een sterke bezetting. Velen kwamen er zich voorbereiden op het WK-U23. 

De vrijdagrit eindigde op een sprint met een 70-tal renners (met Dimitri). 

In de lastige tijdrit op  zaterdagochtend eindigde Dimitri 10de. Dimitri verloor jammer genoeg tijd in het drukke verkeer op een deel van het parcours. De renners startten om de minuut, en men liet soms een aantal auto's door na het vertrek van een renner. Dimitri kon op een deel van het parcours niet voluit gaan omdat het voorliggende verkeer niet snel genoeg weg kon. Frustrerend, maar niks aan te doen. 

In de rit op zaterdagnamiddag eindigde Dimitri 35ste in een kopgroep van 40 man. Dimitri probeerde in de finale nog weg te rijden, maar de 8 vluchters werden alsnog ingerekend op een paar km van het einde. 

Dimitri won de lastige slotrit na een aanval van maar liefst 100 km. Op de lastigste klim van de dag (op 100 km van de streep) trokken 4 renners in de aanval. Hierbij oa Dimitri en ook  neo-belofte Tiesj Benoot die luttele seconden voorsprong had op Dimitri in het algemeen  klassement. De vier werkten heel goed samen. Op de laatste klim (top op 12 km van de streep) moesten 2 van de 4 vluchters afhaken, Dimitri en Benoot bleven alles geven, en hoe hard de Fransen ook reden in het peloton, ze  kregen de 2 niet meer te pakken. Dimitri won de rit, en groot talent Tiesj Benoot won hierdoor het algemeen klassement. Doordat ze buiten de greep van het peloton bleven, snoepte Tiesj de leiderstrui af van de Fransman Alaphilippe ( volgend jaar prof bij Quick-Step).                                                               Dimitri eindigde 5de in de eindstand op een handvol seconden van eindwinnnaar.  Dit was echt een heel sterke  prestatie !!

slotrit Cherbourg 8 september 2013

3 jours de Cherbourg

De slotrit (en zwaarste rit) van deze 3-daagse in en om Cherbourg werd gewonnen door Dimitri in een sprint met zes. In regen en wind was Dimitri de smaakmaker. Op de voorlaatste klim raakte Dimitri alleen voorop. Hij achtte het niet opportuun om toen al alleen door te gaan en wachtte op 5 medevluchters. Het peloton was nooit ver weg, maar ze slaagden er niet in de 6 vluchters terug te grijpen. Dimitri was na deze lastige wedstrijd duidelijk de sterkste in de sprint met zes.    

Jammer dat Dimitri in de openingsetappe de goede vlucht had gemist. Anders zat hier zeker meer in de de 20 plaats in het eindklassement.  

Stortbui beslist over driekleur op BK tijdrijden

Dimitri leek op weg naar de zege op het BK tijdrijden voor elite zonder contract in Maldegem. Dimitri startte als voorlaatste. Hij had zijn tijdrit erg goed ingedeeld, hij klokte de 2de tijd halfweg, en bij het derde meetpunt (na driekwart van het parcours) had hij de beste tijd.Met nog 5 km te rijden gingen de hemelsluizen plots open. Een stortbui maakte de erg bochtige en technische laatste 3 km spiegelglad. Dimitri verloor in iedere bocht meerdere seconden, waardoor Cominette (die vroeg gestart was en dus op een droog parcours kon rijden) de tijdrit won. Dimitri werd 3de na Comminette en ploegmaat Sleurs. Dit was een zware ontgoocheling. 

Pech in de ploegentijdrit in Borlo

VL-TECHNICS-ABUTRIEK startte terecht met stevige ambities in de ploegentijdrit in Borlo tellende voor de Topcompetitie. Het 6-tal : Theuns, D'Haene, Sleurs, Deweer, Dunne en Claeys had zich heel goed voorbereid en startte heel sterk, wat bij de eerste tijdsopname de beste tijd opleverde. Toen sloeg het noodlot toe: Jochen Deweer's versnellingsapparaat haperde,  hij kwam daardoor in een bocht ten val en Dimitri kon hem niet meer ontwijken en kwam eveneens ten val.Geen van beiden kon zijn weg verderzetten. Met slechts 4 renners werd het een ongelijke strijd. Ze werden uiteindelijk 7de. 

Tour de Cote d'or

Dimitri won na een prachtige solo de slotrit van deze Franse rittenkoers in en om Dijon. Hij slaagde erin om uit het peloton weg te rijden en vond aansluiting bij een vroeg weggereden kopgroep. In de finale liet hij zijn medevuchters ter plaatse en behaalde op die manier solo zijn 8ste zege van het seizoen. Hij werd 3de in de eindstand op amper één seconde van de 2de.

Omloop het Nieuwsblad     29 juni 2013

Omloop "Het Nieuwsblad" 29 juni 2013.

Dimitri won op schitterende manier deze Topcompetitie-wedstrijd. Na een ware uitputtingsslag kon hij zijn twee medevluchters l'Hottelerie en Broeckx in de finale van zich afschudden en snelde solo naar de zege in Zottegem. 

Fleche Ardennaise      16 juni 2013

Dimitri werd mooi derde in deze loodzware Topcompetitie-wedstrijd. Hij kwam aan de streep enkele meters te kort om twee man die op 2 km van het einde op hun kousenvoeten waren weggeglipt uit een kopgroep van tien, terug te grijpen. Hij begon te sprinten aan de voet van de slotklim en strandde in het wiel van Tom Dernies (2de) en Silvan Dillier (BMC) die winnaar werd. 

Schitterende maand april

 Dimitri behaalde maar liefst 4 overwinningen in de maand april.                                      Hij won het PK tijdrijden in Ursel op 10 april.                                                                       Op 13 april won hij op schitterende wijze "La Gainsbarre", een Franse interclub in Normandie. Het goot water en het waaide erg hard van start tot aankomst waardoor slechts weinigen de finish haalden. Het werd een ware uitputtingsslag  op een vrij zwaar parcours met Dimitri steeds in de voorste gelederen. Net voor de slotklim  had een  Franse renner een kleine voorsprong genomen; en op die slotklim reed Dimitri iedereen uit het wiel en vond aansluiting bij de leider die alle moeite had om in Dimitri's wiel te blijven. Dimitri won overtuigend. Dit was grote klasse !!

Op  20 en 21 april reed Dimitri een heel sterke "Tour de Piemont Vosgien". Hij werd 2de in de zaterdagrit na ploegmaat Edward Theuns. Dimitri won de tijdrit op zondagochtend en pakte alzo de leiderstrui. In de slotetappe op zondagnamiddag (die zoals verwacht eindigde op een massasprint) werd Dimitri niet meer verontrust en pakte dus de eindzege in deze mooie2-daagse in de Franse Vogezen.