Doornspijkse Gymnastiek Vereniging

Gym voor jong en oud!

Nieuws

Voor een veilig sportklimaat  verwachten wij dat de kinderen elkaar met respect behandelen,  elkaar in de waarde laten zowel in geloof en sexe. Als wij of u constateren dat er misbruik wordt gemaakt van deze waarden zullen wij het gesprek met elkaar aan gaan.

DGV staat voor: Respect, duidelijke regels in de lessen, vertrouwen in elkaar en de trainster, deugelijke materiaal, sociale contacten, Klein, gezellig, gym voor jong en oud, A4d, jezelf kunnen zijn en fair play.

En laten wij vooral veel plezier hebben en veilig zijn

view:  full / summary

onderlinge wedstrijd 2018

Posted by DGV Doornspijk on July 7, 2018 at 7:20 AM Comments comments (1)

onderlinge  wedstrijd 2018

pre-instap 2e plaats voor Lizzy !

Posted by DGV Doornspijk on June 21, 2017 at 4:35 AM Comments comments (0)

Afgelopen 10 juni hadden de allerjongste van onze wedstrijd groep hun eerste wedstrijd! Er waren weinig zenuwen te zien bij Ilse, Esmee, Alisha en Lizzy. Ze hebben het heel goed gedaan en Lizzy mocht de tweede prijs mee naar huis nemen!

Derde plaats bij springwedstrijd zaterdag 6 mei te Ede

Posted by DGV Doornspijk on May 10, 2017 at 3:25 PM Comments comments (0)

 

Chantal Buurkes mocht in de ochtend haar wedstrijd springen, zij sprong op een 4-tal onderdelen op verschillende niveaus;

- Minitrampoline op het B niveau

- Minitrampoline Pegasus met een hoogte van 1.35m van de grond en op het B niveau

- Plank Pegasus met een hoogte van 1.15m van de grond en op het C niveau

- Airtumblingbaan op het C niveau

Chantal heeft voor haar doen mooie sprongen laten zien, als een streksalto hele draai of een ½ in ½ uit over de pegasus. Normaliter springt Chantal een fantastische airtumblingbaan, helaas was dit vandaag niet het geval en heeft ze wat steken laten vallen. Het niveau in haar categorie was erg hoog en soms niet tegen aan te tippen wanneer een er met gemak een dubbele salto of meer gesprongen werd. Al met al was het, het wachten waard want bij de prijsuitreiking pakte ze vol verbazing de 3e plek op het onderdeel plank pegasus, super goed! Op de minitrampoline behaalde ze de 19e plek van de totaal 35 deelnemers, minitrampoline pegasus de 18e van de totaal 37 springers en op het onderdeel airtumblingbaan werd ze 6e uit een groep van 10. Chantal mag terug kijken op een geslaagde wedstrijd!

Na een lange wedstrijddag individueel springen te Ede waarbij het geduld op de proef werd gesteld, genoemd 08.00-20.30 uur, ging Chantal Buurkes uiteindelijk met een medaille rijker terug naar huis. De 3e plaats op plank pegasus, gefeliciteerd!

Gerjanne van Renselaar deed in de middag mee,

Zij sprong mee op een 3-tal onderdelen op het B niveau;

- Minitrampoline

- Minitrampoline Pegasus op een hoogte van 1.25m van de grond

- Plankoline Kast

Zij heeft nette oefeningen gesprongen maar helaas geen prijs kunnen pakken.  Zaterdag 20 mei mag Gerjanne nog eenmaal showen op het onderdeel airtumblingbaan in het C niveau te Nunspeet om 11.55 uur, komt u haar ook supporten?


Finale 5e divisie

Posted by DGV Doornspijk on May 10, 2017 at 3:20 PM Comments comments (0)

Verslag finale 5e divisie van Gerrinda zaterdag 6 mei te Lelystad:

Afgelopen zaterdag turnde Gerrinda de regiofinale 5e divisie. Ze mocht beginnen op de balk, een spannend en moeilijk toestel voor haar. Er waren veel zenuwen aanwezig waardoor Gerrinda de balk twee keer vroegtijdig moest verlaten en ook met haar afsprong bleef ze niet staan. Na balk was het de beurt op vloer, hier liet ze een keurige oefening zien. Ook sprong was voor Gerrinda een moeilijk toestel, toch lukte het haar zaterdag om twee keurige sprongen te laten zien. Als laatste was het de beurt op brug. Met inturnen viel Gerrinda van brug doordat deze te glad was, maar ze liet alsnog heel stoer haar oefening zien met een prachtige salto af en behaald een mooie score op dit toestel. Gerrinda behaalde in het eindklassement de 25e plaats.

verslag 2e plaatsingsturnwedstrijd

Posted by DGV Doornspijk on March 29, 2017 at 3:35 AM Comments comments (0)

zaterdag 25 maart hadden de meisjes uit de wedstrijdgroep de 2de plaatsing-wedstrijd voor de 5de en 6de divisie. Emma karzijn, Inge vd Poppe en Marline v. Deelen mochten als eerste van start, met lichte zenuwen begonnen we op het toestel sprong. De wedstrijd ging snel voorbij en toen kwam de prijsuitreiking! En ja hoor Emma was in de prijzen gevallen, eerste zelfs! Emma is nu door naar de finale wedstrijd op zaterdag 13 mei.

De tweede wedstrijd ging van start met Malissa Polinder en Jarnice v. Deelen deze twee begonnen op het toestel vloer, de oefeningen gingen zoals verwacht en de resultaten zijn verbeterd. Mooie prestatie.

De vierde en laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Gerrinda vt Goor. Het doel was om goed te laten zien wat ze allemaal kon op balk.Gerrinda liet een zeer goede oefening zien! De andere toestellen gingen zoals verwacht en het was spannend of er ook een prijs binnen gehaald zou worden en dit was gelukt! De tweede prijs ging vandaag naar Gerrinda!

Alle meiden hebben het super goed gedaan en we kijken positief terug op deze 2de plaatsing-wedstrijd!


Erkend leerbedrijf

Posted by DGV Doornspijk on August 15, 2015 at 5:25 AM Comments comments (0)

Per 12 augustus 2015 zijn wij als gymnastiekvereniging erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven (www.s-bb.nl). Dit betekent dat wij een stageplaats kunnen aanbieden aan 1 persoon die het MBO volgt, bijv. niveau 2 medewerker sport en recreatie of niveau 3 sport- en bewegingsleider. Voor het seizoen 2015-2016 hebben wij inmiddels iemand die bij ons stage komt lopen.

Voor seizoen 2016/2017 hebben wij ook iemand die meehelpt op de dinsdagavond bij de selectie.

Als je voor 2017/2018 een maatschappelijke stage zoekt denk dan aan onze vereniging. Je  kunt dan meedraaien bij de gymlessen. Wie weet vind je het zo leuk dat je wel verder wil als gymjuf of meester. Opleidingen hiervoor kun je volgen bij de KNGU. Voor meer info stuur een e-mail naar onze website dgvdoornspijk@gmail.com

Trouwe leden in het zonnetje gezet

Posted by DGV Doornspijk on July 11, 2015 at 7:35 AM Comments comments (0)

Tijdens een etentje met onze vrijwilligers n.a.v. de 40e avondvierdaagse die in mei gehouden werd, zijn 4 trouwe leden in het zonnetje gezet. Willy Top en Alie Huenestein zijn 25 jaar onafgebroken lid geweest van onze vereniging en Dinie Schoonhoven en Hennie Akster zelfs al 40 jaar. Zij ontvingen een speldje van de KNGU en een bos bloemen.39e avondwandelvierdaagse Doornspijk

Posted by DGV Doornspijk on June 13, 2014 at 6:35 AM Comments comments (0)

Afgelopen week werd de Doornspijkse wandelvierdaagse, georganiseerd door de Doornspijkse Gymnastiek Vereniging, alweer voor de 39e keer gehouden. Het was uitzonderlijk goed loopweer voor de ongeveer 310 betalende deelnemers, alleen op de woensdagavond hielden de 10km lopers het niet droog. Ook waren er elke avond een aantal fotografen op pad die veel foto’s gemaakt hebben. Aan het eind van de laatste avond werden de deelnemers muzikaal binnengehaald door Muziekvereniging Juliana en beladen met bloemen en snoepgoed werden daarna de welverdiende medailles in Dorpshuis de Deel opgehaald.

Ook waren er dit jaar een aantal jubilerende deelnemers die het al verscheidene jaren volhouden: 25x voor Gerda Korenberg en Appie Kroon en 35x voor Pea Bos en Driesje Bosch. Zij werden door de vereniging voorzien van een bloemetje gesponsord door HB Shop ’t Harde. Ook werden de laatste avond de nieuwe vlaggen gepresenteerd. Dankzij zo’n 30 vrijwilligers die één of meerdere avonden zich ingezet hebben, is deze avondvierdaagse weer prima verlopen.

13/04/2013 100% goud voor DGV turnsters

Posted by DGV Doornspijk on April 13, 2013 at 10:20 AM Comments comments (0)

Van de 6 turnsters die deelnamen aan de voorwedstrijden in de 5e divisie, hadden zich er twee geplaatst voor de finale op zaterdag 13 april: Didi Wolters en Leonie van der Wal (beiden jeugd, niveau 8). Omdat er bijna 60 turnsters meededen, was deze categorie gesplitst in twee wedstrijdrondes. Leonie werd ingedeeld in ronde 1 en Didi in ronde 2. De meiden vonden dit natuurlijk wel jammer, maar gingen elkaar daarom maar aanmoedigen!

 

Leonie startte op brug. Nog geen een keer haalde ze alle eisen tijdens de voorrondes, maar vandaag wel. Zij werd 1e op brug met een puntentotaal van 12.000! Tijdens het inturnen op balk ging er veel mis. Leoni viel er regelmatig af. Toch herpakte zij zichzelf helemaal tijdens de wedstrijd. Bijna moest Leoni het toestel voortijdig verlaten, maar zo spande zich zo ontzettend in dat ze het met een grote wiebel kon redden. Ze werd 3e op dit onderdeel! Het derde onderdeel was vloer. Een strakke oefening zien, zonder grove fouten, bezorgde haar een 10e plek. Het kon bijna niet meer misgaan... Tot slot kwam sprong. Dit is niet haar favoriete onderdeel, maar Leonie liet 2 prachtige overslagen zien en toen kwam het verlossende woord: Ze was 1e geworden! De gouden medaille werd om haar nek gehangen en ze stond te stralen van geluk!

 

Didi had dezelfde toestelvolgorde als Leonie en liet ook zien dat zij op brug de sterkste is. Ook zij werd met 11.750 punten 1e op dit onderdeel! Na haar balkoefening was Didi wat minder goed gestemd. Ze maakte helaas een val. Toch turnde ze de rest van haar oefening zeer netjes en strak, waardoor ze uiteindelijk toch nog 5e werd op dit onderdeel! Tijdens de vloeroefening liet Didi twee mooie acrobatische series zien en was het goed voor een 8e plaats. En ook voor Didi kwam de sprong over de pegasus aan het einde van de wedstrijd. Voor het eerst zou ze met plank springen i.p.v. trampoline. Ze gaf alles en sprong twee prima overslagen! Zonder verwachtingen (vanwege de val op balk) gingen Didi (en haar trainsters) de prijsuitreiking in. Maar wat bleek... Ook Didi mocht de gouden medaille in ontvangst nemen! Wat een verrassing!

 

We zijn supertrots op Leonie en Didi die zo'n geweldige finale hebben geturnd! En dat ze niet samen in 1 wedstrijd zaten, heeft uiteindelijk toch z'n voordeel gehad ;)

Gefeliciteerd dames!!

 

Bekijk gauw de foto's in ons fotoboek!

 

23/03/2013 Wedstrijdverslag pre-instap en 6e divisie

Posted by DGV Doornspijk on April 13, 2013 at 10:20 AM Comments comments (0)

Gisteren, zaterdag 23 maart, vond ik Beekbergen de 2eplaatsingswedstrijd van de 6e divisie plaats. Ook werd de eerste pre-instapwedstrijd van het seizoen gehouden. Aan het einde van de dag konden we terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd (die helaas wel 1,5 uitliep!) met mooie resultaten.

Vroeg in de ochtend brak voor Esmee Bouw en Gerjanne van Renselaar hun eerste wedstrijd aan. Zij startten op vloer en die verliep prima; radslagen, bruggetjes en loopsprongen werden er door de meiden geturnd. Hun tweede onderdeel was sprong. Tijdens het inturnen vergat Esmee een keer haar handen te plaatsen, waardoor het een salto werd, maar tijdens de wedstrijd lieten ze beiden een mooie handstand tot platvallen zien. Het derde onderdeel brug verliep een klein beetje minder dan verwacht. Beide meiden hadden teveel vaart bij de buikdraai waardoor ze het toestel eerder moesten verlaten. Dat kost toch een punt aftrek. Gelukkig maakten ze dat beiden weer helemaal goed op balk, waar Esmee zelfs 1e van de 31 op werd! In het eindklassement eindigde Esmee op de 5e plaats en Gerjanne op de 13e. In een deelnemersveld van 31 is dit natuurlijk een geweldige prestatie!

In de tweede ronde waren de junioren Alice van Zalk, Juliette van de Weg en Amber van de Weg aan de beurt. Hun wedstrijd begon op balk. Alice turnde een voortreffelijke oefening op balk! Ook Juliette liet een handstand op balk zien die we nog niet eerder zo gezien hadden. Helaas moesten Amber en Juliette het wel met een val van de balk hun wedstrijd vervolgen. Op vloer waren de meiden aan elkaar gewaagd. Alle drie turnden ze een mooie oefening zonder grote fouten. Op het derde onderdeel sprong liet Alice weer eens zien dat zij veel kracht in haar overslag heeft zitten door met plank de overslag over pegasus te springen. Tijdens het laatste onderdeel brug was het nog even aanpoten. Brug is Ambers favoriete onderdeel en voor het eerst deed zij een salto alleen van de brug. Juliette besloot om een onderdeel weg te laten die tijdens het inturnen niet volgens plan verliep. Alice turnde alles vlot achter elkaar door en ook het ophurken ging deze keer goed! De meiden eindigden op de 5e (Alice), 13e (Amber) en 18e (Juliette) plaats! Met grote waarschijnlijkheid kunnen we zeggen dat Alice zich geplaatst heeft voor de finale. Of er nog meer volgen zullen we later deze week te horen krijgen… Succes Alice!

Tijdens wedstrijdronde 4 waren Dianne van Spijkeren en Debora Verhaar in de categorie instap D2 aan de beurt. Zij begonnen op vloer. Debora corrigeerde een klein foutje nog snel en dat scheelde haar een hele punt aftrek. Tijdens de sprong liet Dianne zien dat ze ontzettend hard en mooi kan springen. Ze werd 3e op dit onderdeel! De brugoefening was voor Dianne nog wat pittig. Ze was supertrots dat de borstwaartsom alleen lukte, maar had vervolgens nog wel een beetje hulp nodig bij de buikdraai. Deborah turnde de oefening zoals gepland. Tot slot kwam het onderdeel balk. Beide meiden turnden een stabiele oefening, zonder grote wiebels. Debora werd uiteindelijk 8e en Dianne 12e. Heel goed gedaan meiden!

Binnenkort horen we wie van de junioren en instappers mag doorstromen naar de finale op 6 april a.s.

 


Rss_feed