De Sharft

Ikke dus

Recentste Update

12/04/2013

Vele groeten beste lezers,

Ik ben weer eens een beetje productief geweest, en er is eindelijk nog eens een strip af: Kleine Flaïn 1: Welkom in Galghevelt. Veel leesplezier.

 de Sharft

 

EDIT -  15/08/2014

Even schaamteloos een link droppen: op 4 en 5 oktober brengt Atlantistoneel hun versie van Hamlet.

 atlantistoneel.be

Faculty Stars

Zoals eerder vemeld heb ik meegedaan aan de Faculty Stars, een wedstrijd van de KULeuven. Helaas niet als winnaar gekozen, maar ik laat mijn tekeningen hier nog even staan omdat ik er best wel tevreden van ben :).


Ten eerste, een oude bekende, een poster met alle personages die er al waren ingekomen toen ik het tekende, hoewel ik later heb gemerkt dat ik Merel domweg vergeten ben. Ach, echt prominent was ze toch al niet.De volgende is ook een oude bekende, de promotieprent voor mijn toekomstig stripverhaal De Slag Om Sautwaeter.

De derde prent is ook een oude bekende (ja ik ga niet op twee weken tijd vijf nieuwe dinge maken die ik dan ook nog eens een wedstrijd waardig acht. Troost u, de volgende twee zijn wel nieuw). De Pondel, vergezeld van drie Fuigen.

En dan nu de twee nieuwen. Het zal u zijn opgevallen dat ik vooral Photoshop-producties ingestuurd heb. Dat oogt nu eenmaal professioneler dan kleurpotlood, nietwaar? Dus we zetten deze goede gewoonte voort met een meisje en een Trol die belaagd worden door een troep Myrmidonen. Als ik er ooit toe kom en tijd genoeg heb, krijgen die ook nog een reeks. Hoera voor Nildra en Steenvuist. Deze tekening was oorspronkelijk ongeveer tweemaal zo groot als hier. Photobucket dus, de nozem.

En dan de laatste tekening. Goede gewoontes zijn er om te breken, dus nu eentje zonder kleur, maar met schaduweffecten in potlood. Het verhaal achter deze tekening komt uit de Noorse mythologie. De reusachtige wolf Fenrir (ja daar haalt Rowling dus haar inspiratie), zoon van Loki en een ijsreuzin, wordt steeds groter. De goden, die de wolf eerst als huisdier hielden, vrezen dat hij machtiger dan hen zal worden (ofzo, het originele werk: de Prose Edda, is gratis online te vinden in een Engelse vertaling) en besluiten hem vast te binden. Om Fenrir niet kwaad te maken kleden de goden het in als een soort wedstrijd, ze willen zogezegd de kracht van Fenrir testen door te zien of hij uit zijn touwen kan breken. Elke keer zoeken ze sterker touw of dikkere kettingen, en elke keer breekt de wolf ze met gemak. Dan vragen de goden hulp aan de dwergen, die een ketting maken uit zes dingen: het geluid dat een kat maakt bij het stappen, de baard van een vrouw, de wortels van een rots, de pezen van een beer, de adem van een vis en het speeksel van een vogel. Deze ketting heet Sleipnir. Fenrir beseft dat deze ketting veel sterker is dan alle vorige, en wil zich enkel laten vastbinden als hij een garantie heeft dat de goden hem zullen losmaken als hij zichzelf niet kan bevrijden: hij eist dat een van de goden zijn hand in de mond van de wolf legt. Geen van de goden heeft hier veel zin in, maar Tyr, de god van de strijd, biedt zich aan. Fenrir wordt gebonden en slaagt er niet in Gleipnir te breken. Wanneer de goden hem niet losmaken, bijt de wolf Tyrs hand af.
Ik had al lang zin om hier iets van te maken, en deze wedstrijd leek me een goede gelegenheid. Ik ben niet helemaal blij met het resultaat, ik vind het wat stijf getekend, maar ja, slecht zou ik het nu ook niet noemen.

Tyr en Fenrir:Zo zie, ik zou zeggen, ga naar Faculty Stars, stem op mij, zoek dan uit wie er het beste is en stem daar ook nog eens op. Kwestie dat toch de beste moge winnen en niet die met de meeste vrienden.

Alzo groet ik ulieden, en wellicht tot spoedig met een lading InsanityVille, ik kan u al verklappen dat een van de personages nooit meer hetzelfde zal zijn.
De Sharft

Wie is de Sharft?

De Sharft is het pseudoniem van baronmaarschalk Shartorius Garnunkel Harft van Bevekom, geboren te Turnhout in 1789. Zijn carriere begon met het tekenen van zijn eerste kopvoeter, op de leeftijd van 23 jaar. Hoewel markies van opleiding, werd Harft op 26-jarige leeftijd al gepromoveerd tot barongraaf van Bevekom, nadat hij een abstract zelfportret van zijne Heerlijkheid keizer Horatius Borgun van Nieuw-Pruissen gemaakt had. Zes jaar later werd deze titel omgezet tot de hogere rang van baronmaarschalk na het redden van de dochter van de keizer uit de wulpse klauwen van het monster van Mahithraib. Van 1822 tot 1854 tyranniseerde hij het lokale plebs, en schreef hij een aantal oden aan het aristocratisme. Na zijn pensioen in 1854 legde Harft zich weer toe op zijn kopvoeters, en twaalf jaar later gaf hij zijn eerste strip uit: 'De geneugten van het rijden te paard doorheen de ochtendlijke heide.' Het werd een flop. Ook zijn latere werken, zoals 'De Heiligheid van Kwikzilver', en 'Scharlen en Ambelen' verkochten ronduit slecht. Het gebrek aan verhaal, de antieke tekeningen en de debiele thema's speelden hierin waarschijnlijk een belangrijke rol.


Na zijn dood in 1902 werd zijn hele landhuis dichtgemetst, zoals in zijn testament bevolen was. Een eeuw later besloot men het huis terug open te breken, en paleontologen troffen een ware schat aan grafische werken aan. Sindsdien wordt er intensief gewerkt om de onuitgegeven werken, die toch lichtjes beter bleken dan de uitgegeven werken, te herstellen en in te scannen. Voor de wetenschap. Ze staan hier gratis ter beschikking voor het brede publiek.

 

 

Insanity Ville

Twee jaar geleden kreeg ik het idee om een strip over een stad vol krankzinnigen te maken. Wegens tijdgebrek heb ik na een paar pagina's te tekenen mijn broer Drictelt eraan gezet. Die heeft dan onder doodsbedreigingen de rest van het verhaal bedacht, maar wegens extreme tamheid en ondanks talloze zweepslagen is hij er nooit toe ge komen zijn strip af te werken en dus toonbaar te maken. Een tijd geleden heb ik dan maar besloten de strip zelf te tekenen, waardoor de eerste aflevering nu dus af is. Het tweede verhaal was al in de maak voordat ik het eerste overtekende, en is volledig aan mijn geest ontsproten. Daar wordt dus nu aan verder gewerkt. Voorlopige oogst: 83 bladzijden.

Hoi hoi en welkom op mijn site. Hiernaast kunt ge anderhalve strip over Tallagan lezen, aan de tweede strip ben ik nog bezig. Hieronder kunt ge mijn strip lezen die ik vergeefs ingezonden had voor de Focus Knack stripwedstrijd, en de ontwerpen voor de personages. Daar ik te tam ben om mijn oorspronkelijk Engelse verhale (the Knuttlewarf en Josh the Epithelial Cell) te gaan zitte vertale, zult ge die op mijnen Engelstalige site moete lezen.