davids-parkieten


voorwoord

Hallo,  wij zijn Carla en David en wij zijn al enkele jaartjes in de ban van parkieten en papegaaien.                                                                                        

                                                   

Voor ons is het allemaal begonnen met een koppeltje kakarikies dat we gekregen hadden van goede vrienden en langzaam maar zeker is deze hobby uitgegroeid tot een ware passie voor deze gevleugelde wonderen. 

Ondertussen hebben we een koppeltje pyrrhura molinea, een koppel pyrrhura hypoxantha, een koppel halsbandparkieten ,een koppel pennantrosella's,een koppeltje agaporniden, enkele kwarteltjes, een koppel senegalpapegaaien en in huis vertoeft onze lieve handtamme blauwvoorhoofdamazone!

We willen het allerbeste voor onze vogels, dus geven we ze iedere dag hun portie pellets, vers water, enkele keer in de week een portie groentjes en fruit of trosgierst.     Daarnaast beschikken ze ook over voldoende wilgentakken die ze met veel plezier versnipperen.

Nog veel plezier gewenst bij het bekijken van onze webstie, en vergeet niet uw mening en raad in ons gastbook te schrijven.                                   

Voor verder contact of vragen kan je ons mailen op volgend emailadres: david.carla@telenet.be

Onze blauwvoorhoofdamazone

Onze liefste schattebout is onze handtamme geelvleugel blauwvoorhoofdamazone Dreetje.

Hij praat enorm veel en graag, kent heel wat woordjes, en houdt ervan om bij ons op de schouder te zitten.

                     

                                       

onze chico

Onze chico is een handtamme valkparkiet.  Hij kan ook enkele woordjes zeggen zoals :chicotje en kopje krabben en hij kan ook fluiten als de beste.  Chico hebben we nu een tweetal jaar, hij moest weg bij de vorige eigenaar omdat hij volgens hen de vloer te veel vuil maakte met zaad en pluimpjes ,wat ik niet kan begrijpen.  Als je vogels in huis hebt is het toch normaal dat je wat stof hebt maar even stofzuigen en het is weer weg en verder beleef je veel plezier aan deze dieren!

                                                                

pyrrhura molinea

Sedert vorige zomer zijn we in het bezit van een koppel pyrrhura molinea. Het zijn zeer leuke vogels,alleen is het wat jammer dat ze (onterecht) een slechte naam hebben.  Het zijn levendige vogels die zeer snel een band hebben met hun verzorger,het zijn ook geen moeilijke vogels om te houden,alleen bij meerder koppels is het aan te raden om ze niet bij of in aangrenzende volieres te plaatsen daar ze niet zo sociaal zijn met soortgenoten.  Als je daar wat rekening mee houdt dan zal je zeker veel plezier beleven aan deze vogels, het zijn ook geen grote houtvernielers.

                                                                                                                               

 

pyrrhura hypoxantha:hier enkele foto's van ons koppeltje pyrrhura hypoxantha

 

                                                          

bonte boertjes

Sedert dit voorjaar hebben we nu ook een koppeltje bonte boertjes.  Enorme grappige en lieve papegaaitjes!

                                        

pennant rosella

Deze soort is zeker aan te raden bij een beginnend liefhebber daar dit zeer sociale vogels zijn en gemakkelijk zijn om mee te kweken. Rosellas leren vlug hun verzorger kennen en komen bijna uit onze hand eten.  Onze rosellas verdragen ook de aanwezigheid van kwartels, wat bij de pyrrhuras niet het geval was.  Je kan deze vogels ook bij bv. kakarikis of valkparkieten samenplaatsen hoewel dit niet aan te raden is want in het broedseizoen kan de man redelijk aggresief zijn.  Zelf houd ik maar n koppel vogels per voliere ,om problemen te vermijden en om de vogels een ruime verblijfplaats te bieden. 

                                           

halsbandparkiet

Dit zijn onze halsbandparkieten, dit is ook een koppel die we vorige zomer gekocht hebben,ze zijn nog niet broedrijp dus is het nog even afwachten of er jongen komen.  Maar ondertussen kunnen we al genieten van de pracht en praal die deze vogel uitstraalt.  Voor deze vogels hebben we wel een binnenvoliere voorzien omdat deze gevoeliger zijn voor de koude.

                                                                            

                                                                            man                                                          pop

Agaporniden

Nog een koppeltje vogels waar we veel plezier aan beleven, zijn onze agaporniden. (hoewel het een koppeltje is, hebben we ze de naam Bert en Ernie gegeven)

Zr schattige vogeltjes, die mooie geluidjes maken.

Momenteel verblijven ze in een kleinere voliere, maar het is de bedoeling om een aluminiumvoliere te plaatsen naast die van de rosella's, waar we enkele koppeltjes samen in kunnen houden.

                                                                     

volieres

Hier zie je enkele foto's van onze volieres .  Zoals je ziet zijn we begonnen met houten volieres die we allemaal zelf hebben gemaakt.  Hout heeft het voordeel dat het gemakkelijk verwerkt kan worden, maar je moet wel zien welke soort parkiet je er in wilt houden.  Daar we nu ook papegaaien willen, zijn we nu begonnen met het maken van aluminium volieres, er komt natuurlijk heel wat denkwerk aan te pas om ervoor te zorgen dat de vogels goed zitten, maar het is altijd leuk om achteraf in de tuin te kunnen zitten en te kunnen genieten van alle vogeltjes.

                                               

 

 

                                                  

 

Onze honden

Naast een grote passie voor vogels, hebben we een ook zeer grote voorliefde voor honden.  (Eigenlijk hebben we respect voor ieder levend wezen, en hebben wij het beste voor met elk dier, maar vogels en honden zijn nu eenmaal een grote passie voor ons).  We hebben 2 honden, alletwee honden die weg moesten bij hun eigenaars, en die bij ons een goede thuis gevonden hebben.  Ook verdienen zij hun plaatsje op onze website, want ze zijn immers zeer belangrijk in ons leven.  Ze hebben een zeer ruim park, waar ze heerlijk kunnen ravotten en in het zonnetje kunnen uitrusten.  Ze kunnen enorm goed met elkaar overweg.  Dolly is een kruising tussen Duitse herder en bennersennerhond, (4 jaar); Patatje is een schattig mopshondje (3jaar). Dag en nacht zijn ze samen, en ondertussen zijn ze onafscheidelijk geworden.      

                        

 

 

Create a Free Website