LiittyminenHarkitsetko liittymistä? Mahtavaa! Olethan kuitenkin lukenut sivustomme huolellisesti läpi ja syventynyt varsinkin infoon, pelin ideaan ja sääntöihin? Jos vastasit myöntävästi, odotamme innolla hahmoasi, jonka haluat liittää mukaan peliin! (Huom! Infopakettia ei tarvitse opetella ulkoa! Tärkeintä on, että olet lukenut sen läpi ja muistat tiedot pääpiirteittäin.) Jos sinulla on jotain kysyttävää liittyen hahmonluontiin tai liittymiseen, niin joko sähköpostitse (cdvposti(at)gmail.com) tai fooruminvieraskirjan kautta saa meihin yhteyden. Muistithan myös kurkata Usein kysytyt kysymykset?
Hahmoinfo

Koska pelimme sijoittuu Versailles'n palatsiin ja kaupunkiin, hahmosi tulisi asua palatsissa tai Versailles'n kaupungissa joko vieraana, pysyvästi tai väliaikaisesti, kunhan hahmo ei itse pelien aikana asu muualla.


Huomaa myös, että vaikka peli sijoittuu todellisuuteen, sinun ei tarvitse sitoutua täysin 1700-luvun aikaan. Vaikkei Versailles'ssa olisikaan ollut aikoinaan yhtäkään jonglööraajaa, mikään ei estä sinua tekemästä sellaista. Kunhan kuitenkin pysytään realistisuuden rajoissa siinä suhteessa, ettei palatsiin ala ilmestyä esim. gladiaattoreita tai tiskijukkia, jotka kuuluvat selvästi eri aikaan. Ethän myöskään tee hahmoksesi ketään oikeasti elänyttä ihmistä tai kopioi suoraan hahmoa kirjasta, elokuvasta tai tv-sarjasta.


Alla on lista ammateista ja asemista, joista voit saada vinkkiä oman hahmosi luontiin. Listassa ei kuitenkaan esiinny läheskään kaikkia ammattimahdollisuuksia, joten sinulla on täysi vapaus keksiä hahmollesi myös jokin muu ammatti tai asema (kunhan se pysyy realistisuuden rajoissa.) Huom! Jos teet hahmon, jonka ammatista tai asemasta on kirjoitettu tietoa seuraavaan listaan, muistathan lukea tiedot huolellisesti läpi!


Osaa ammateista tai asemista edustaa vain yksi henkilö, etkä siis voi tehdä kahta saman aseman hahmoa. Nämä ammatit/asemat on merkitty tähdellä (*), ja jos ammatti/asema on alleviivattu, hahmo on varattu, etkä voi tehdä toista samanlaista.
Huomaa myös, että kuningasperheelle on määritelty jo iät valmiiksi, kuten nimetkin, joten ethän muuta niitä. Jos haluat tutustua jo pelissä oleviin hahmoihin, käy katsomassa hahmolistaa. Pelin hahmojen sukulaisia ja muita tuttavia voi myös ottaa pelattavakseen. Hahmopörssistä löytyy lisää tietoa peliin kaivattavista hahmoista.


Kaiken kaikkiaan on hyvä pyrkiä luomaan hahmoja, jotka saat tavalla tai toisella kytkettyä jo pelissä mukana olevin hahmoihin tai esimerkiksi käynnissä olevin sivujuoniin. Näin pelaamisesta tulee vaivattomampaa ja mielenkiintoisempaa. Voit kysellä mahdollisista läheisimmistä kytköksistä muihin pelissä oleviin hahmoihin joko pelin vieraskirjan tai sähköpostin kautta.


Tärkeää! Huomaathan lukea enemmän hahmonteosta foorumilta ennen uuden hahmon luomista. Muistilista hahmontekoon löytyy foorumilta.


Ammatit ja asemat

Kuninkaalliset

*Kuningas Thédore (55-vuotias)
(NPC-hahmo)

*Kuningatar Régine (45-vuotias)

*Kruununprinssi Timothé (28-vuotias)
(NPC-hahmo)

*Prinssi Claude (24-vuotias) PELAAJAA ETSITÄÄN!

*Prinsessa Mariélle (22-vuotias)
(NPC-hahmo)

*Prinsessa Féliciana (20-vuotias)

*Prinsessa Eléonore (16-vuotias)

*Prinssi Josue (16-vuotias) PELAAJAA ETSITÄÄN!

HUOM! Kuninkaallisia ei anneta uusille pelaajille ainoaksi/ensimmäiseksi hahmoksi. Lisää tietoa täältäMuut


Kuninkaallisten suosikit
• Kuningasperheellä on monia ystäviä, mahd. jopa rakastajia, jotka asuvat palatsissa sekä Versailles'n kaupungissa vakituisesti.Kuningasperheen sukulaiset ja läheiset
• Suurin osa kuninkaan lähisukulaisista asuu hovissa.Asukit sekä vierailijat
• Palatsissa ja Versailles'n kaupungissa asuu myös muita aatelisia sekä vieraiden valtioiden kuninkaallisia.Seuraneidit/hovineidot
• Seuraneiti on syntyperältään aatelinen ja useimmiten kotoisin hyvästä, arvostetusta kodista. Hänen asemansa tulee kuitenkin olla hänen rouvansa asemaa alhaisempi. Seuraneiti ei ole palvelija, vaikka hänen tehtävänään on pitää seuraa rouvalleen, ja hänen tulee käyttäytyä hyvin, aateliselta vaadittujen käytöstapojen mukaisesti. Seuraneidin tehtäviin kuuluu esim. kirjojen lukeminen rouvalleen tai rouvan kirjeiden kirjoittaminen, rouvan pitäminen ajan tasalla maailman tapahtumista, palvelijoiden ns. ”tarkkaileminen” ja rouvan auttaminen muilla mahdollisilla tavoilla, jotka eivät kuulu palvelijoiden tehtäviin. Seuraneidin tulee toimia sivistyneesti ja kehittää itseään jatkuvasti esim. maalaamalla, ratsastamalla ja soittamalla erilaisia soittimia. Seuraneiti voi myös osallistua esim. tanssiaisiin yhdessä rouvansa kanssa.
Seuraneidiltä odotetaan hyvän taustan lisäksi esim. laajaa kielitaitoa, siistiä käsialaa ja miellyttävää sekä hillittyä olemusta ja hyviä käytöstapoja. Eduksi ovat kaikki mahdolliset taidot ja tiedot.
Varsinkin monella korkea-arvoisemmalla Versailles'n asukilla on seuraneiti tai useampia, kuningattaresta lähtien.Hallinnon virkamiehet
• Lisää tietoa yhteiskunta-osiossa.


Ranskan kuninkaallinen armeija
• Lisää tietoa yhteiskunta-osiossa.


Kuninkaallinen henkivartiokaarti
• Lisää tietoa yhteiskunta-osiossa.


Papisto


Keskiluokan ei-aateloitu "eliitti"
• Mm. rahoittajat.


Varakkaat keskiluokan edustajat
• Lääkärit, kauppiaat, lakimiehet ym.


*Kuningasperheen lääkäriMuut keskiluokan edustajat
• Kuten putiikkien- ja majatalonpitäjät, kirjanpitäjät, käsityöläiset, opettajat, professorit ja taitelijat. Käsityöläisiin kuuluivat esim. sepät, suutarit, räätälit, värjärit jne.


Opettajat:
• Kotiopettajat
Kotiopettajan asema on keskiluokkainen. Hän voi olla aatelinen ja kotoisin hyvästä perheestä, mutta häntä kohdellaan syntyperästään huolimatta keskiluokkaisena ja alempiarvoisena, koska hän on palkollinen. Kotiopettaja ei saa suhtautua liian tuttavallisesti isäntäänsä/emäntäänsä, vaan hänen tehtävänään on opettaa perheen lapsia. Kotiopettajan ammattia saatettiin osaksi sääliä, sillä se saattoi olla aatelisnaiselle ainut elinkeino, jos tämä ei ollut päässyt naimisiin. Kotiopettajalta edellytetään hillittyä, hyvää käytöstä, ja tietenkin taitoja opettaa oppilailleen kaiken tarpeellisen.
• Ratsastuksenopettajat
• Miekkailunopettajat


Työläiset


Nouvelle Vaguen jäsenet
• Katso lisätietoa Nouvelle Vaguesta ja sivujuonesta foorumilta sekä kurkkaa myös pelissä jo mukana olevat kapinallisliikkeen sivuhahmot!>>Palvelijoiden asemat korkea-arvoisimmasta alimpaan olivat: (naiset) kamarineito, taloudenhoitaja, kokki, pääsisäkkö, sisäkkö, keittiöapulaiset, lastenhoitaja, keittiöpiika; (miehet) kamaripalvelija, hovimestari, kokki, puutarhuri, tallinhoitaja, ajomies, miespalvelija, tallirenki, portinvartija, riistanhoitaja, juoksupoika. Huom! Oikeasti Versaillesn'n hovissa työskenteli hyvin yksityiskohtainen ja hierarkinen, monen monen aseman ja roolin kattava palveluskunta. Yllä mainitut asemat on koostettu vain pääpiirteittäin. Täältä voit lukea lisää kuninkaan suuresta palveluskunnasta ja täältä kuningattaren palveluskunnasta.


Hovimestarit (Huom! Hovin päärakennuksesta vastaava ja viinikellaria hoitava hovimestari varattuna.)
• Arvoasteikossa ylimpänä. Hovimestarin tehtävänä on valvoa koko palveluskuntaa. Hänen tulee myös huolehtia viinikellarista ja ruokavarastoista sekä ruokasalista. (Ainoastaan hänellä on avain esim. viinikellariin. Hovimestarin on myös huolehdittava esim. ruokasalin yleisilmeestä.) Hovimestari ottaa vastaan hoviväen sekä kuningasperheen toivomuksia ruokailun ja tarjottavien suhteen, ja ilmoittaa nämä keittiöön, kuten hän ottaa vastaan myös muita mahdollisia toivomuksia ja käskyjä. Hovimestarin tehtäviin kuuluu myös esim. vieraiden vastaanottaminen (on välttämätöntä, että hovimestari vastaanottaa korkeampiarvoisemmat vieraat yleensä osan muun palvelusväen kanssa, mutta kukaan muu palvelusväestä ei saa puhutella/vastaanottaa aatelisvieraita ilman hovimestaria), päällysvaatteista huolehtiminen sekä esim. juomien tarjoilu ja kuningasperheen sekä muun hoviväen ja vieraiden viihtyvyydestä huolehtiminen. Hovimestarin tehtäviin kuuluu myös alemmassa asemassa olevien palvelijoiden palkkaaminen.
Koska Versailles’n palatsi on suuri, siellä toimii yhtä aikaa kolme kokennutta ja viisasta (tai vähemmän viisasta) hovimestaria, jokainen omassa siivessään (länsisiipi, itäsiipi ja päärakennus). Tehtävät heidän kesken on osaksi jaettu, esim. yksi hoitaa viinikellarin, toinen ruokavaraston jne.Taloudenhoitajat (x2, tällä hetkellä kaikki vapaana)
• Verrattuna taloudenhoitajaan hovimestarit ovat enemmän tekemisissä aatelisten ja kuninkaallisten kanssa, siinä missä taloudenhoitajat lähinnä huolehtivat käytännönläheisimmistä asioista ja kommunikoivat lähinnä palvelusväen kanssa. Usein taloudenhoitajat esimerkiksi huolehtivat sopivien uusien työntekijöiden rekrytoimisen, minkä jälkeen päätös hyväksytetään hovimestareilla.
Hovimestarien tavoin taloudenhoitajiakin on hovissa tavallista enemmän, tässä tapauksessa kaksi taloudenhoitajaa. On sanomattakin selvää, että yksi taloudenhoitaja ei pystyisi hoitamaan kaikkia tehtäviä yksin, mutta sitä ei voida taata, tulevatko taloudenhoitajat toimeen keskenään, ja löytyykö taloudenhoitajien väliltä kenties pientä eripuraa, jos yhteisymmärrystä tehtävien hoitamiseen ei löydy...Miespalvelijat
• Miespalvelijoiden tehtäviin kuuluvat fyysiset askareet (kuten huonekalujen siirtely ym.), hoviväen asioiden hoitaminen, ruokien ja juomien tarjoileminen sekä ovien avaaminen ja sulkeminen, ja avustaminen erilaisissa hommissa (pöytähopeiden kiillottaminen ym.)
Miespalvelijoiden tulee olla nuoria ja melko pitkiä. Asemaltaan miespalvelija on korkeammassa asemassa kuin sisäköt tai keittiöpiiat, mutta alhaisemmassa asemassa kuin hovimestarit ja taloudenhoitajat sekä kamaripalvelijat.
Myös arvoasteikot miespalvelijoiden joukossa toki vaihtelee: mitä kokeneempi ja vanhempi palvelija, sen enemmän muut palvelijat osoittavat hänelle kunnioitusta.Pääsisäköt + sisäköt
• Sisäköt ovat keittiöapulaisten kanssa arvoasteikon alimpina palveluskunnassa, mutta sisäköllä on mahdollisuus nousta kamarineidoksi ahkeralla, hyvällä käytöksellä. Toisin kuin taloudenhoitaja, sisäköt vastaavat hovin ylläpidosta käytännössä: heidän tehtäviinsä kuuluu siivous, lattioiden peseminen, pölyjen pyyhkiminen, esineiden/huonekalujen kiillottaminen ja peseminen sekä huoneiden tuulettaminen, vuoteiden sijaaminen ja takkatulien sytyttäminen.
Pääsisäkkö on korkea-arvoisin sisäkkö ja raportoi suoraan taloudenhoitajalle.*Pääkokki + muut kokit
• Pääkokki johtaa palatsin keittiöväkeä. Hän suunnittelee tarjoiltavat ja vahtii, että kaikki ruokalajit on valmistettu täydellisesti, ennen kuin ne asetetaan kuninkaallisten pöytään. Muut kokit auttavat pääkokkia tehtävissään. Pääkokki raportoi hovimestarille, ja hovimestari esittää hoviväen toiveet tarjottavasta, ruoka-ajoista ym. pääkokille.Keittiöapulaiset/keittiöpiiat
• Ovat pääkokin ja kokkien käskytettävinä, auttavat ruuanlaitossa ja tiskaavat astiat.Kamarineidot ja kamariherrat
• Kamarineidon tehtäviin kuuluu emäntänsä henkilökohtaisista asioista huolehtiminen. Näitä olivat esimerkiksi vaatteista ja koruista huolehtiminen, viestien vieminen eteenpäin jne. Kamarineito myös auttaa pukeutumisessa sekä hiusten ja meikin laitossa. Kamarineidon tulee osata ommella, jotta hän voi korjailla emäntänsä vaatteita ja valmistaa myös uusia tarpeen vaatiessa. (Tämä tietenkin riippuu paljolti emännän asemasta ja vaatteiden kulutustarpeesta: esim. kuningatar teetättää jatkuvasti uusia vaatteita luotto-ompelijoillaan, yksi kamarineito ei ehtisi ommella ja korjailla kaikkia kuningattaren vaatteita.) Kamarineito pitää myös huolen emäntänsä vaatekomerosta. Kamarineito on luottohenkilö, jolle kuuluu aatelisten arkaluontoistenkin asioiden hoitaminen, henkilökohtaisista tavaroista huolehtiminen ja aatelisen palveleminen esim. tämän ollessa kylvyssä tai sairaana.

Kamarineidon vastine on kamariherra, joka palvelee miehiä. Kamarineidon tavoin hänkin auttaa isäntäänsä pukeutumisessa ja vaatteiden valinnassa, ja pitää huolta isännän omaisuudesta. Kamariherra voi myös esim. järjestellä isännän matkoja ja hoitaa tämän raha-asioita.

Kamaripalvelijoilta odotetaan lojaaliutta isäntäänsä/emäntäänsä kohtaan, ja heidän tulee olla luonteiltaan miellyttäviä. Asemaltaan kamaripalvelijat sijouttuvat ns. tavallisia palvelijoita hieman korkeammalle, esim. sisäkkö voi ylentyä kamarineidoksi. Heihin suhtaudutaan yleensä varauksella palvelusväen keskuudessa, sillä kamaripalvelija rapotoi suoraan emänälleen/isännälleen.*Tallinhoitaja ja tallipojat*Palatsin pääpuutarhuri
• Jakelee puutarhureille ohjeita ja vastaa Versailles'n valtavan puutarhan kunnosta.Palatsin puutarhuritLastenhoitajat
• Ovat naispalvelijoita, jotka hoitavat aatelisperheiden lapsia.*Haukankasvattaja
• Kasvattaa ja kouluttaa hovin haukkoja, joita käytetään haukkametsästyksessä. Haukankasvattajan ammatti on periytynyt hovissa isältä pojalle.*Kuninkaallisen hovin metsästyksenjohtaja
• Toimii metsästysretkillä kokoonpanon pääjohtajana, valvoo ampumista ja myös opettaa kuninkaallisille sekä palatsin aatelisille ampumista ja esimerkiksi koirien käsittelemistä.HovisäveltäjätPalatsin orkesteriMuut palatsin viihdyttäjät*Salamurhaaja
• Kuninkaan määräyksessä työskentelevä mies, jolla on salattu identiteetti, ja joka hoitaa työnsä hiljaisuudessa ja vastaa kaikesta kuninkaalle.Huom! Kaikenlaiset, myös ei listassa esiintyneet hahmot, ovat tervetulleita! Pyri persoonallisiin, peliä elävöittäviin hahmoihin. Miltä kuulostaisi korruptoitunut pappi, kiero neuvonantaja tai valistusfilosofi? Hahmoista lisää tietoa löydät myös yhteskunta-osiosta. Huomioithan, että nämä hahmoehdotukset ovat vain suuntaa-antavia ja hyvin pääpiirteittäin esiteltyjä. Oikeasti Versailles'n hovissa asui ja työskenteli hyvin hierarkinen, tarkkojen arvojen ja tittelien määrittelemä joukkio. Myös esim. palveluskunnan tehtävät ja asema voivat vaihdella suurestikin riippuen siitä, ketä hän palvelee. Jos haluat tutustua eri asemiin ja ammatteihin yksityiskohtaisemmin, suosittelen kurkkaamaan info-osion pääsivulla mainittua blogia, jossa on esitelty niin palatsissa työskennellyt palveluskunta kuin siellä asunut ylimystökin. Myös Maison du Roista voi käydä lukemassa. Kolmannen säädyn hahmoideoita löytyy foorumilta

Miten liityn?


Kun olet tutustunut huolellisesti sivustoon, tee hahmokuvaus ohessa olevan lomakkeen avulla ja lähetä se osoitteeseen cdvposti@gmail.com. Vaihtoehtoisesti voit lähettää hahmohakemuksen myös vieraskirjaan, jos et jostain syystä saa lähetettyä sitä sähköpostilla. Muistithan myös tarkistaa hahmosi foorumilta löytyvän muistilistan avulla? Jos jokin asia jäi mietityttämään, niin tarkistathan, onko siihen jo vastaus FAQ-osiossa, minkä lisäksi ylläpito vastailee mielellään kysymyksiin sähköpostin ja vieraskirjan kautta (+yksäreillä jo liittyneille).

Joko hyväksymme hahmosi tai emme, mutta pyrimme aina perustelemaan kunnolla, miksi emme hyväksy hahmoa, mutta tarjoamme aina parannusehdotuksia! Älä siis lannistu, jos hahmoasi ei hyväksytä heti, vaan korjaa tarvittavat asiat ja kokeile uudelleen! Huomaa myös, että vaadimme kuninkaallisten ja muiden tärkeiden hahmojen osalta enemmän panostusta hahmoon, joten näiden hahmohakemusten kanssa olemme tiukempia.

Huomioithan, että kuninkaallisten määrää on rajoitettu, mutta muuten hahmosi voi olla mistä hyvänsä yhteiskuntaluokasta, aatelinen, pappi, rikas kolmannen säädyn porvari tai työläistaustainen kolmannen säädyn edustaja.

Hahmohakemuksesta pitää löytyä tähdellä (*) merkityt kohdat ja tietenkin oma nimimerkkisi, sekä pelinäyte, mieluiten Versailles RPG:n hahmoltasi.


*Nimi
Kokonimi + mahd. kutsumanimet, lempinimet, tittelit… Muistathan lukea lisää nimistä ja nimenluonnista infon"muuta"-osiosta
*Ikä
*Sukupuoli
*Kansallisuus
Hahmosi voi olla myös vieraan maan kansalainen, mutta hänen tulisi asua palatsissa pidemmän aikaa. Voit myös kirjoittaa tähän esim. hahmon entisen kansallisuuden.
*Asema/Sääty
Asema: esim. paroni, pappi, prinsessa, sääty: Kuninkaallinen, ylimystö/aatelisto, papisto, kolmas sääty, lainsuojattomat... Voit kertoa asemasta tarkemminkin ja esimerkiksi millainen asema hahmollasi on hovissa/Versailles'n kaupungissa. Onko hän tunnettu, arvostettu jne.
HUOM! Pelissä on rajoitettu kuninkaallisten määrää. Ellei toisin ole sovittu, emme ota enää peliin mukaan Ranskan kuninkaallisia/muiden maiden kuninkaallisia (lisää aiheesta täällä)
*Ammatti
Jos hahmollasi on erityistä ammattia. Voit kertoa hahmon ammatista halutessasi tarkemmin. Esim. majatatalonpitäjä: millainen majatalo on, ketä siellä käy jne. Tarkistathan myös ylempänä olevasta ammattilistasta, että kyseinen asema/ammatti on varmasti vapaana.
*Suhteet
Kerro hieman hahmosi suhteista muihin palatsin hahmoihin sekä hahmon perheeseen ja ystäviin jne.. Huomaathan, että peleissä tavattuihin hahmoihin luodaan erikseen suhdekartat hahmoesittelyiden alle.
*Ulkonäkö
Vähintään n. 200 sanaa tasapuolista, selkeää kuvailua. Hahmon olemus ja tämän välittämä kuva ulospäin on erityisen tärkeää tuoda esille vastapelaajan kannalta. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, jos kohtaisit hahmon kadulla? Tämän lisäksi voit halutessasi kertoa esim. pukeutumisesta, erityistuntomerkeistä, äänestä, puhetavasta jne.
Kuva on mahdollista liittää myös mukaan hahmohakemukseen, mutta välttämätöntä se ei ole. Toivomme kuitenkin harvinaisempien naamavärkkien käyttämistä! Muistathan myös merkitä kuvaukseen selkeästi, kenen kuvia olet käyttänyt. Huom! Kuva ei korvaa ulkonäkökuvausta, eikä kuvien ole muutenkaan tarkoitus dominoida esittelyä, vaan toimia lähinnä inspiraationa. Lisää kuvien käytöstä hahmoesittelyssäfoorumilla.
*Luonne
Vähimmäissanamäärä n. 300 sanaa, selkeää kuvailua. Mistä eri luonteenpiirteet mahd. johtuvat, entä mihin ne johtavat? Hahmon käyttäytyminen erilaisissa tilanteissa sekä suhtauminen erilaisiin ihmisiin. Tämän lisäksi voit kertoa hahmon taidoista, heikkouksista, mielenkiinnonkohteista, peloista jne. Nämä eivät ole pakollisia, mutta syventävät hahmoa.
*Menneisyys
(Menneisyyeen olisi hyvä liittää kertomus siitä, miten hahmo lopulta päätyi Versailles'n palatsiin tai kaupunkiin, ellei hän ole syntynyt siellä.)
Muuta
Omaisuus, sairaudet, lemmikit… Kaikki minkä koet mainitsemisen arvoiseksi.
(+Suhdekartta, lisää tietoa foorumilta)

*Nimimerkkisi ja ehkä muutakin mahdollista tietoa, jos haluat meille kertoa.
*Pelinäyte
Pelikokemus
Pelikokemus ei määrää liittymistäsi. Voit olla niin aloittelija kuin kokenutkin pelaaja. Pelikokemuksesi mainitsemisesta näemme hieman, tarvitsetko esimerkiksi ylläpidon ohjausta pelailun alkuun pääsemiseksi.

Hahmoa ei kannata väsätä kiireessä tai hetken mielijohteesta. Pohdi hahmoasi tarkkaan ja mieti, jaksatko pelata sillä. Pyri välttämään tavallisia kliseitä. Ehkä traagisen menneisyyden kokenut lapsi voi kasvaakin iloiseksi, kunnolliseksi kansalaiseksi isoäitinsä hoivissa? Mieti myös millaisella hahmolla sinun olisi helppo pelata. Tuppisuuhahmon kanssa saattaa toisinaan tulla vaikeuksia (kokemusta on…).

Huomaathan myös, ettei hahmohakemuksen pituus ratkaise hahmosi hyväksyntää, vaan sen sisältö. Sinun tarvitse kirjoittaa hahmostasi aivan kaikkea. Anna hahmolle kehittymisen varaa. Yleensä hahmo muuttuu vasta peleissä oman näköisekseen, emmekä me kiellä pieniä luonnemuutoksia hahmoesittelyissä.

Yksi erittäin tärkeä asia on, että luet hahmohakemuksesi ennen sen lähettämistä vielä kertaalleen läpi ja tarkastat kirjoitusvirheet ja lauserakenteet. Me emme rupea viilaamaan pilkkua, mutta tekstiä on huomattavasti mukavampi lukea, kun se on suurimmaksi osaksi virheetöntä, lauseissa on käytetty rinnastuskonjunktioita ja esittelyssä on myös kappalejakoja. Tekstisi tulisi olla kuvailevaa, ei ranskalaisin viivoin yhdisteltyä pötkyä. Huomaathan mainita mahdollisesta lukihäiriöstäsi liittyessäsi, jotta emme turhaan vaivaa sinua kieliasusta marmattamisella!

Kun hahmosi on hyväksytty, saat rekisteröityä foorumille omalla nimimerkilläsi ja luoda hahmollesi oman topicin hahmoesittelyihin. Muistathan luoda hahmoesittelyn alle omaan viestiinsä mahdollisen suhdekartan, jonka luomisesta kerrotaan enemmän foorumilla. "Aikajanat" -alueella voit pitää kirjaa siitä, missä peleissä hahmosi on ollut mukana ja mitä hänelle on tapahtunut. "Hahmopörssi" -kohdassa voit hakea hahmosi läheisille pelaajia niin halutessasi. photo 12_zpsd278527a.jpg