Legostad Klaver

Je kijkt je ogen uit!

Nieuws Blog

LEGO Treinen in Boekelo

Posted by Martijn Klaver on July 13, 2013 at 9:05 AM

Van dinsdag 30 juli tot en met donderdag 1 augustus vertoond Legostad Klaver een complete Legostad van bijna 40 vierkante meter waarin meer dan 1 miljoen Legosteentjes zijn verwerkt. Hoofdthema vormen de 23 treinen, uiteenlopend van passagierstreinen tot goederentreinen, welke hun weg vinden in en door de stad op diverse baanvakken. In de stad is ook een voetbalstadion gebouwd en een grote haven met vele schepen zorgt voor de aanvoer van goederen. Naast het bewonderen van deze grote stad kunnen de bezoekertjes ook als echte machinisten plaats nemen achter de bedieningspanelen van de treinen bij Legostad Klaver. Zelf een LEGO trein bestuderen is nog maar het begin van deze zien en doen Lego Show bij de MBS.


Bouwen en kleuren

Zelf aan de slag met het vele Lego kan ook. Legostad Klaver verzorgt ruim 40 kilo Lego waarmee iedereen, van jong tot oud, zich mag uitleven. Dit jaar zijn er dagelijks mooie prijzen te winnen voor de beste en origineelste bouwer. Gerenommeerde Lego webwinkels als A-Tembo (www.a-tembo.nl) en Fokkido (www.Fokkido.com) sponsoren deze kleurrijke wedstrijd. Je uitleven op een kleurplaat kan ook. De mooiste kunstwerkjes worden beloond met prijzen beschikbaar gesteld door de MBS en de Lego webwinkel SinQel (www.SinQel.com).

 

MBS biedt warm welkom

De Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen – Boekelo (MBS) vormt voor het derde jaar het toneel voor de Lego show. Het mooie aan deze locatie is de combinatie tussen een echte stoomtreinrit en zelf kunnen rijden met de Legotreinen van Legostad Klaver. Dit jaar is zelfs de dienstregeling van de stoomtrein aangepast om de vele reizigers optimaal te kunnen vervoeren naar het museumdepot in Boekelo waar de Lego Show plaatsvindt. Naast de deelname van Legostad Klaver staan er ook verschillende andere exposanten met uiteenlopende Lego creaties zoals nagebouwde NS-treinen, een complete Duplo wereld en een replica van het vroegere Land van Ooit in Lego. Tijdens de Lego show valt er dus genoeg te zien maar vooral ook te beleven!

HIER KUN JE HET PERSBERICHT DOWNLOADEN

- Dinsdag 30 juli t/m donderdag 1 augustus
- Museumdepot MBS Boekelo is bereikbaar door in Haaksbergen op de (stoom)trein te stappen. Zie de speciale LEGO dienstregeling op
www.museumbuurtspoorweg.nl.   
- Deelname aan de bouw- en kleurwedstrijd is gratis, ook het rijden met de treinen van Legostad Klaver is gratis. Je betaald alleen voor een treinkaartje van de MBS of een speciaal perronkaartje in Boekelo.

 

Categories: Nieuws Legostad Klaver

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply Legostad Klaver
12:27 PM on July 27, 2013 
Beste MJPD,

een treinkaartje (retourtje) voor volwassene kost 9.50 euro (kinderen van 4 t/m 11 zijn 6.50 euro) . U kunt dan opstappen in Haaksbergen. Alleen een perronkaartje voor Boekelo kost 2 euro p.p. Er wordt geen 65+ korting gegeven. Meer informatie vindt u ook op www.museumbuurtspoorweg.nl
Reply MJPD
12:15 PM on July 27, 2013 
Goedemiddag, Wat kost een treinkaartje van de MBS of een speciaal perronkaartje in Boekelo? En zijn er speciale tarieven voor kinderen en 65+'ers? Alvast bedankt.