Legostad Klaver

Je kijkt je ogen uit!

Nieuws Blog

view:  full / summary

29 oktober 2017 Beurs De Goorn

Posted by Martijn Klaver on August 19, 2017 at 10:25 AM Comments comments (0)

Zondag 29 oktober 2017 vind je ons in:
Sporthal De Koggehal
Dwingel 4
1648 JM De Goorn

http://www.dewmc.nl/index.php

 

Legostad Klaver in 2017

Posted by Martijn Klaver on August 19, 2017 at 10:00 AM Comments comments (0)

Legostad Klaver was in maart dit jaar van de partij bij de Noord-Hollandse Modelspoordagen in Alkmaar. Elk jaar een succesvol evenement met veel modelspoor met als vaste gast ook de kleurrijke blokjes van Legostad Klaver. Dit jaar introduceerde wij voor de bezoekers onze playground waarop druk werd gebouwd door jong en oud. Alle creaties kregen een plekje in de stad zodat deze na afloop van het weekend nog een stukje groter is geworden.

Het aantal bezoeken aan beurzen door ons is zeker wat afgenomen. Naast de Lego hobby zijn er privé ook genoeg andere dingen te doen en is een groots bezoek aan een beurs niet altijd makkelijk in te passen. Regionaal zijn we wel van de partij met delen van de stad. Zo staan we 29 oktober 2017 weer bij onze modelspoorvrienden van De Westfriese Modelspoorclub. Hun jaarlijkse opendag wordt dit jaar gehouden in De Goorn. Naast een stukje van onze stad, uiteraard met treinen, nemen we ook een berg speellego mee om lekker mee te bouwen.

Zondag 29 oktober 2017 vind je ons in:
Sporthal De Koggehal
Dwingel 4
1648 JM De Goorn

http://www.dewmc.nl/index.php

Legostad Klaver in Alkmaar maart 2016

Posted by Martijn Klaver on March 2, 2016 at 10:55 AM Comments comments (0)

Na een jaartje afwezigheid presenteren wij ons a.s. weekend weer op de Noord-Hollandse Modelspoordagen in Alkmaar! Dit jaar grootser dan ooit

 

Ook in 2016 vindt dit evenement weer plaats in het gebouw van OSG Willem Blaeu. Legostad Klaver zal weer een spectaculaire deel van de stad tentoonstellen aan het publiek, dit jaar speciaal ingericht met heel veel treinen.

 

 

Adres: Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar

zaterdag 5 maart van 10.00 uur tot 16.00

zondag 6 maart van 10.00 uur tot 16.00

De toegangsprijs is € 4,00. Kinderen tot 12 jaar (mits onder begeleiding) gratis

 

Zie ook: www.noordhollandsemodelspoordagen.nl

 

 

Legostad Klaver naar Lingen (D) - niet in Boekelo 2014

Posted by Martijn Klaver on May 27, 2014 at 4:40 PM Comments comments (0)

Met veel plezier kan ik vandaag bekend maken dat we op 17 en 18 januari 2015 op de Emslandmodellbau Lingen (D) beurs staan met onze grote Legostad en een zeer grote speelhoek waar alle jonge bezoekers zich kunnen uitleven met een berg Lego van meer dan 80 kilo. Hoewel januari natuurlijk nog even gaat duren kijken we er zeker al naar uit en zijn we blij dat we samen met de modelspoor evenementen organisatie van Willi Breidenbach onze bijzondere stad voor de 3e keer aan het Duitse publiek mogen tonen.

Helaas minder leuk nieuws voor bezoekers die ons graag wat eerder dan in Lingen willen bezoeken, want we hebben vooralsnog geen nieuwe beurzen in Nederland gepland. Vanwege een verandering in mijn werksituatie zit het er niet zo heel vaak meer in om beurzen te bezoeken. Vanwege dezelfde reden zullen we daarom ook NIET aanwezig zijn tijdens de Lego Show bij de MBS Haaksbergen - Boekelo. Dit evenement vindt plaats van 29 t/m 31 juli in Boekelo, zie ook de website van de MBS. Na drie zeer succesvolle jaren, waarbij we samen met de MBS en andere deelnemers deze show "blokje voor blokje" hebben opgebouwd nemen we in 2014 even gas terug en zal onze stad niet aanwezig zijn in Boekelo. Wel stellen we onze speelplaats beschikbaar zodat alle bezoekertjes lekker kunnen bouwen met een enorme hoeveelheid Lego die we naar Boekelo zullen sturen.

 

Legostad Klaver weer naar Noord-Hollandse Modelspoordagen Alkmaar 2014

Posted by Martijn Klaver on March 4, 2014 at 2:40 PM Comments comments (0)

Ook in 2014 is Legostad Klaver weer van de partij tijdens de Noord-Hollandse Modelspoordagen in Alkmaar. Dit jaar vindt dit grootse evenement weer plaats in het gebouw van OSG Willem Blaeu. Legostad Klaver zal weer een spectaculaire deel van de stad tentoonstellen aan het publiek.

Adres: Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar

zaterdag 15 maart van 10.00 uur tot 16.00

zondag 16 maart   van 10.00 uur tot 16.00

De toegangsprijs is € 3,50.  Kinderen tot 12 jaar (mits onder begeleiding) gratis

Zie ook: www.noordhollandsemodelspoordagen.nl

Legostad Klaver in Steenwijk op evenement Stapelgek op Bouwsteentjes

Posted by Martijn Klaver on November 22, 2013 at 6:05 AM Comments comments (0)

Zaterdag 23 en zondag 24 november zal Legostad Klaver een layout van 15 m2 meenemen naar Steenwijk waar voor het eerst het evenement Stapelgek op Bouwsteentjes wordt georganiseerd op 4000 m2 beursvloer. Naast onze stad zijn er tal van andere Lego deelnemers met de meest prachtige steden, sculpturen en in Lego vervaardigde replica's van echte gebouwen, treinen en gebeurtenissen.

De beurs is beide dagen geopend van 10.00 - 17.00, locatie Rabotheater De Meenthe (Stationsplein 1, 8330 AH Steenwijk).

Zie voor meer informatie: www.miniatuurorganisatie.nl 

Kleurplatenwedstrijd Boekelo Uitslag

Posted by Martijn Klaver on September 28, 2013 at 9:55 AM Comments comments (0)

78 kleurplaten hebben we ontvangen. Zoveel passen geeneens op bovenstaande foto. Wat hebben jullie allemaal je best gedaan! Ik ontving bijvoorbeeld een hele dikke envelop van een school uit Hengelo waar diverse leerlingen aan het kleuren waren geslagen, maar ook van kinderen uit de regio Haaksbergen en van een mevrouw van 66 jaar. Met zoveel keuze wordt het moeilijk een winnaar kiezen. Dit jaar kunnen we drie inzendingen blij maken met een prachtige LEGO prijs, beschikbaar gesteld door de Lego webwinkel SinQel.com. Met het geven van de prijzen hebben we rekening gehouden met de leeftijd en geslacht. De volgende inzenders ontvangen een mooie LEGO prijs:

•1e prijs: Benjamin (9 jaar) uit Hoogezand

•2e prijs: Daniel (8 jaar) uit Wageningen

•3e prijs: Lisanne (5 jaar) uit Enschede

Allemaal van harte gefeliciteerd. De prijs ontvangen jullie binnenkort.

 

TERUGBLIK BOEKELO & NMF MODELSPOOR FESTIJN: 21 & 22 SEPTEMBER DEN HAAG

Posted by Martijn Klaver on August 26, 2013 at 11:30 AM Comments comments (0)

Boekelo, begin deze maand onvoorstelbaar veel Lego was er weer bij elkaar gebracht in de MBS loods in Boekelo. Ondanks de toch wel zomerse temperaturen zijn er in drie dagen weer meer bezoekers binnen gekomen dan afgelopen jaren. Legostad Klaver was aanwezig met de gehele stad met dit keer 9 baanvakken. Op 7 hiervan konden kinderen zelf de trein besturen en dicht bij de stad komen zodat alle details goed bekeken konden worden. Nieuw dit jaar was het in Legostyle aangeklede station Haaksbergen, het startpunt van de prachtige en nostalgische stoomtreinrit naar Boekelo. In Haaksbergen was onder andere een Lego Tower Bridge te bewonderen, een grote Legopop en een gedetailleerde truck.

 

Nadat dus als bezoeker lekker te zijn gemaakt in Haaksbergen, volgende het echte Lego spektakel in Boekelo. Natuurlijk werd er niet alleen gekeken maar ook actief gebouwd in de speelhoek waar ruim 47 kilo Lego lag te lonken naar kinderen en volwassenen welke hun kindertijd nog een dunnetjes over deden. Drie tafels vol met bouwwerken, en dat elke 2 uur, was het resultaat van al deze actieve bouwers, die graag meededen om een mooie prijs in de wacht te slepen van een van de sponsors A-tembo, Fokkido en SinQel.

 

 

Op zaterdag 21 en zondag 22 september zal in de Fokker Terminal een bijzonder modelspoor festijn worden georganiseerd. Vanwege het 25 jaar bestaan van de Nederlandse Modelspoor Federatie (NMF) zullen ruim 30 clubs hun mooiste banen laten zien. Hoewel Legostad Klaver ook lid is van de NMF zijn we niet met de stad aanwezig in Den Haag. Wel zullen we de Legospeelhoek verzorgen waarbij we ditmaal ruim 70 kilo Lego meenemen. Zoals je ziet hebben we ons speelgedeelte uitgebreid met nog meer blokjes, zodat een nog grotere groep kinderen ermee kan spelen.

 

 

LEGO Treinen in Boekelo

Posted by Martijn Klaver on July 13, 2013 at 9:05 AM Comments comments (2)

Van dinsdag 30 juli tot en met donderdag 1 augustus vertoond Legostad Klaver een complete Legostad van bijna 40 vierkante meter waarin meer dan 1 miljoen Legosteentjes zijn verwerkt. Hoofdthema vormen de 23 treinen, uiteenlopend van passagierstreinen tot goederentreinen, welke hun weg vinden in en door de stad op diverse baanvakken. In de stad is ook een voetbalstadion gebouwd en een grote haven met vele schepen zorgt voor de aanvoer van goederen. Naast het bewonderen van deze grote stad kunnen de bezoekertjes ook als echte machinisten plaats nemen achter de bedieningspanelen van de treinen bij Legostad Klaver. Zelf een LEGO trein bestuderen is nog maar het begin van deze zien en doen Lego Show bij de MBS.


Bouwen en kleuren

Zelf aan de slag met het vele Lego kan ook. Legostad Klaver verzorgt ruim 40 kilo Lego waarmee iedereen, van jong tot oud, zich mag uitleven. Dit jaar zijn er dagelijks mooie prijzen te winnen voor de beste en origineelste bouwer. Gerenommeerde Lego webwinkels als A-Tembo (www.a-tembo.nl) en Fokkido (www.Fokkido.com) sponsoren deze kleurrijke wedstrijd. Je uitleven op een kleurplaat kan ook. De mooiste kunstwerkjes worden beloond met prijzen beschikbaar gesteld door de MBS en de Lego webwinkel SinQel (www.SinQel.com).

 

MBS biedt warm welkom

De Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen – Boekelo (MBS) vormt voor het derde jaar het toneel voor de Lego show. Het mooie aan deze locatie is de combinatie tussen een echte stoomtreinrit en zelf kunnen rijden met de Legotreinen van Legostad Klaver. Dit jaar is zelfs de dienstregeling van de stoomtrein aangepast om de vele reizigers optimaal te kunnen vervoeren naar het museumdepot in Boekelo waar de Lego Show plaatsvindt. Naast de deelname van Legostad Klaver staan er ook verschillende andere exposanten met uiteenlopende Lego creaties zoals nagebouwde NS-treinen, een complete Duplo wereld en een replica van het vroegere Land van Ooit in Lego. Tijdens de Lego show valt er dus genoeg te zien maar vooral ook te beleven!

HIER KUN JE HET PERSBERICHT DOWNLOADEN

- Dinsdag 30 juli t/m donderdag 1 augustus
- Museumdepot MBS Boekelo is bereikbaar door in Haaksbergen op de (stoom)trein te stappen. Zie de speciale LEGO dienstregeling op
www.museumbuurtspoorweg.nl.   
- Deelname aan de bouw- en kleurwedstrijd is gratis, ook het rijden met de treinen van Legostad Klaver is gratis. Je betaald alleen voor een treinkaartje van de MBS of een speciaal perronkaartje in Boekelo.

 

EXTRA BEURS DEN HAAG (25-26 MEI 2013) EN UITSLAG KLEURPLATENWEDSTRIJD ALKMAAR

Posted by Martijn Klaver on May 11, 2013 at 4:10 PM Comments comments (0)

De Noord-Hollandse Modelspoor Dagen in maart waren zeer druk bezocht, ruim 2.000 bezoekers namen een kijkje bij een van de modelbanen maar natuurlijk ook onze Legostad. Deze was ditmaal op een podium gebouwd waardoor kinderen een prachtig overzicht hadden op alle kleurrijke steentjes. Ook hebben we in samenwerking met Toycentre.nl een kleurplatenwedstrijd gehouden. Na ontvangst van ruim 30 kleurplaten (zowel uit de regio, maar ook uit bijvoorbeeld Amersfoort) hebben we alle inzendingen beoordeeld op leeftijd en inzet en kunnen we de volgende twee inzenders blij maken met een prachtige Legoprijs:

  • Prem (6 jaar) uit Alkmaar
  • Arie (9 jaar) uit Alkmaar   
  • GEFELICITEERD Prem en Arie, de prijzen komen via de sponsor jullie kant op!

  (kleurplaat van Arie)

 

De eerstvolgende beurs waar Legostad Klaver te gast is, is in Den Haag, winkelcentrum Megastores bij modelspoor vereniging Lahntalbahn. Deze Haagse club organiseert een modelspoor en Lego beurs op 1300 m2 vanwege hun 20 jarig bestaan en hebben zodoende Legostad Klaver uitgenodigd. Onze beide clubs zijn lid van de Nederlandse Modelspoor Federatie (NMF). De toegang tot deze beurs is geheel gratis. Zaterdag 25 mei is de beurs geopend van 10.00-17.00 uur en zondag 26 mei van 12.00-17.00 uur.

 

Locatie:

 


Rss_feed