BLACK PANTER

100 % PANTERN!

I djungeltrumman dyker det upp lite av varje!

2017-07-06. Nytt sommarkul! 

Onsdag 12 juli 2017 kl 19.00 ses vi på Kulladals bangolf Per Albin Hanssons väg 102. En gratis runda för alla medlemmar. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid. Välkommen!


2017-07-02. Sommaraktiviteter för våra medlemmar!

Vi startar på onsdag 5 juli 2017 med bordtennis utomhus. Välkommen till Bulltoftaskolan på Kirseberg med ingång ifrån Södra Bulltoftavägen. Där finns ett utepingisbord, som vi spelar på mellan kl 19.00-21.00. Rack och boll finns att låna. Ingen föranmälan behövs. Det är bara att dyka upp. Ta med egen dryck. 


2017-06-30. Pantern kvar i Hockeyallsvenskan!

Det glädjande beskedet har kommit idag att Appellationsnämnden fattat rätt beslut, vilket innebär att den upphäver Licensnämndens tidigare beslut, vilket i sin tur innebär, att IK Pantern kan spela kvar i landets näst högsta serie även kommande säsong. En seger för klubben, oss supporters, sponsorer, men framförallt en seger för sporten. Nu kan fullt fokus åter läggas på förberedelser inför säsongsstarten i september. 


2017-06-21. Angående eventuell nedflyttning till div 1.

Vi hade två medlemmar närvarande på IK Panterns årsmöte som gick av stapeln tis 13 juni 2017. Där framkom att egna kapitalet övergick 1 miljon kr såsom Licensnämnden kräver, för att IK Pantern skall erhålla fortsatt elitlicens och därmed spel i Hockeyallsvenskan även kommande säsong. En ideell förening behöver inte ha en extern revisor. Utan det är föreningens stadgar som anger vilken typ av revision föreningen har. I Panterns fall har de interna revisorerna skrivit på revisionsberättelsen, varför man måste anse att årsredovisningen är korrekt. Dessutom beviljades styrelsen ansvarsfrihet för innevarande år. Då återstår följande scenario: Licensnämnden har krävt att IK Panterns räkenskaper måste godkännas av en extern revisor, samt att föreningen inte i tid hunnit överlämna sina handlingar för godkännande där. Enligt årsredovisningen finns pengarna för elitlicensen. Därför återstår för IK Pantern att överklaga Licensnämndens beslut senast den 5 juli 2017, så att IK Pantern kan fortsätta sin framgångsrika framfart i Hockeyallsvenskan även säsong 2017/2018.


2017-06-11. Välbesökt årsmöte idag!

Över 20% utav alla medlemmar valde att besöka Black Panters årsmöte idag. En bra siffra då det rent generellt brukar vara så att årsmöten i föreningar i Sverige, besöks utav 5-10% utav det totala antalet medlemmar. Mycket givande diskussioner fördes och följande beslut togs:

Styrelse:

Ordf. Mikael Kelada

Kassör Martin Thysell

Sekr. Tony Kaladic

Led: Richard Jeppsson

Led: Simon Lundh-Söderlund

Ers: Oliver Kungsstam

Valberedare: Lars-Göran Mårtensson

Revisor: Göran Bengtsson

Vidare fortsätter Tifogruppen sitt arbete med Edvin Hansen som ansvarig. En ny arbetsgrupp som har hand om allt som rör bortaresor bildades och Resegruppen består utav Martin Thysell och Björn Fager.

Ett nytt system för medlemsavgifter inrättades. Vanlig medlemsavgift om 100 kr per år finns kvar. Men VIP-medlemskap om 200 kr per år har tillkommit och endast då ingår förmånskort från Interpool med 40% rabatt på all mat och dryck vid alla tider. Nya medlemskort för kommande säsong finns tillgängliga fr.o.m 1 aug 2017.

Oliver Kungsstam fortsätter som ansvarig för föreningens Instagramkonto.


2017-04-04. Dags att visa dokumentärfilmen om Black Panter!

Sommaren 2014 tog två stycken frilansande filmare Hanna Bolmsjö och Mattias Bohlin kontakt med Black Panter. Vår unika support hade fångat de bådas intresse och de ville göra en film om oss. Det här var tiden då supporterklubben hade betydligt mindre klack än nu, men energin och lojaliteten till IK Pantern var densamma som nu. Det gick till som så att filmarna följde oss under hela säsong 2014/2015 på såväl hemma som bortaplan. Turligt nog var det Panterns bästa säsong hittills, då laget med "Lillis" i spetsen tog klivet upp i Hockeyallsvenskan. Av det sammanlagda filmmaterialet på en bra bit över 100 timmar, lyckades filmarna till slut åstadkomma en 50 minuter lång dokumentär. Vi har abonnerat Interpool på Stora Nygatan 19 i Malmö, söndagen den 9 april 2017 mellan kl 12.30-15.00. Det innebär att endast de som skall se filmen är välkomna då. Baren och restaurangutbudet är givetvis öppet för alla filmbesökare. Programmet är följande:

Kl 12.30. Interpool öppnar för filmbesökarna och det är fri sittning framför filmduken.

Kl 13.00. Besökarna hälsas välkomna av vår Presstalesman som tillsammans med Hanna Bolmsjö redogör lite kring filmen.

Kl 13.15-14.05. Filmen visas.

Kl 14.05-14.30. Eftersnack och fri frågestund.

Kl 14.30-15.00. IK Panterns sportchef Joakim Tillgren berättar om det nya lagbygget inför kommande säsong. Inkluderar också fri frågestund.

Filmen visas alltså på duk och är gratis att se. Det behövs ingen förbokning. Det finns plats för 100 personer att se filmen tillsammans. Skulle det visa sig att intresset är stort, så kommer vi visa den på Interpool igen vid ett senare tillfälle. Eventuella frågor? Då når du oss via Panterlinjen 0700/ 72 02 74. Så boka in söndagen den 9 april 2017 kl 13.00 på Interpool Stora Nygatan 19 i Malmö. Välkommen!


2017-02-19. I Tyringe för att stötta SledgeHammers!

Black Panter har sedan många år tillbaka ett gediget vänskapsband med Halmstad HF:s supporterklubb SledgeHammers. Orsak härtill är att vi delar samma värdegrund i hur hockeysupport ska gå till. När Pantern kvalade till HockeyAllsvenskan kom SledgeHammers ner till Malmö med fyra ledande personer. Idag återgäldade vi det genom att skicka fyra representanter ifrån vår styrelse till Tyringe. Halmstad behövde vinst samtidigt som HC Dalen behövde förlora hemma mot Hanhals, för att undvika negativt kval. Det gick inte då Tyringe vann med 6-5 samt även HC Dalen med 5-3. Halmstad får nu kvala för att hålla sig kvar i division 1. Dock har de där en klar fördel. Sin oerhört sångstarka klack som i Tyringe verkligen visade vem som regerade på läktarplats. Hemmaklacken ett tiotal tråkmånsar som vägrade sjunga eller heja. SledgeHammers 20 personer + 4 ifrån Black Panter. Det spelade ingen roll vad det stod på resultattavlan, för SledgeHammers höll igång non-stop i alla fall. Sånt gillar vi då det ligger helt i linje med hur vi själva brukar stötta IK Pantern. Med troget högljutt supporterstöd kommer man långt. För Halmstad och SledgeHammers del, ända tillbaka till säker division 1 mark hoppas vi.


2017-02-11. Dokumentärfilmen visas gratis för alla!

Dokumentärfilmen om Black Panter som gjordes säsong 2014/2015, har vi beslutat att visa för allmänheten på Interpool, när säsongen med tillhörande kval är avslutad. I god tid meddelar vi när man helt kostnadsfritt kan komma och se den.


2017-01-18. Jakob Karlsson lämnar!

Beroende på att Jakob Karlsson haft svårt att ta en plats i laget kommer han nu lämna IK Pantern och spela för konkurrenten IK Oskarshamn säsongen ut. Vi får tacka Jakob för tiden som varit.


2016-12-22. Ny spelare i Pantern!

IK Pantern behöver förstärka på backsidan sedan Mads Larsen slutade. På juldagen ansluter backen Victor Björkung. En 23-åring som bland annat lirat i Djurgårdens J-20 SuperElit, samt junior och collegehockey i USA. Närmast kommer han från Timrå IK.


2016-09-10. Läget inför seriestarten!

Det blev betydligt fler träningsmatcher än inför förra säsongen vilket också innebar att risken för betydande skador uppkom. Så blev också fallet med flera bra spelare på skadelistan. Men frånsett det så kan man konstatera att det behövs bättre struktur i framförallt målskyttet. Powerplay verkar dock fungera bättre än på försäsongen i fjol. På målvaktssidan borde Tex Williamsson vara första målvakt. Oscar Malm är definitivt inte dålig men Tex är bättre just nu. En del spelare har lite svårt med vissa omställningar av spelet, men det måste gå att komma in i det relativt snabbt. Vill passa på och tacka den gamle kämpen "Molle" dvs Johan Molldén som tillfört laget åtskilligt sedan han kom in 2012. Lycka till i Östersund! En ny värvning i forwarden Lars Bryggman ifrån Asplöven har gjorts. Dessutom kommer det en gammal Panternspelare tillbaka om än på lån från MIF. Nämligen måltjuven Mattias Persson. Det borde bli lyckat. Det är vår förhoppning att den här truppen och dess ledning nu ger sig in i serien som ett lag att räkna med i tabellen.


2016-08-12. Vi kommenterar det nya lagbygget!

IK Pantern har gjort en fantastisk resa under dess första säsong i HockeyAllsvenskan. Det är inte lätt alltid att var nykomling. Men IKP parkerade på en välförtjänt tionde plats och tog sig förbi lag med betydligt mer rutin på den här nivån, som exempelvis Björklöven, Asplöven och Vita Hästen. Laget var rent defensivt riktigt bra och släppte in näst minst mål av alla i lag i serien. Framåt tedde sig det något annorlunda. Där blev placeringen trea ifrån slutet. Powerplayspelet var definitivt inte bra och det kändes som att det var något som prioriterades bort till förmån för andra satsningar. Vi anser att spelet framåt också måste bli mer aggressivt utan att man ger avkall på defensiven. Till kommande säsong har IK Pantern gjort en del spännande värvningar som torde ge den extra kraft framåt som saknades tidigare.

T.ex har man värvat en poängkung ifrån Asplöven i Sebastian Dyk som nu vänder hemåt Skåne. Victor Öhman en stabil forward från Malmötrakten med senaste adress Västervik. Martin Janohls från Almtuna med erkänt hårda skott i bagaget. Thom Flodqvist som enligt uppgift är en avsevärt energisk center. Ludwig Karlsson senast ifrån spel i nordamerikanska ECHL, vilken är en professionell liga på mellannivå. Om honom vet vi inget, därför ska det bli intressant att se vad denna grabben kan uträtta. Utöver värvningar så är det bra att många utav de spelare som ingick i truppen förra säsongen är kvar. Exempelvis Johan Björk och Filip Windlert på backsidan, Patrik Blomberg och Kalle Östman på forwardsidan. På målvaktssidan visade ju Tex Williamsson stor potential i slutet av förra säsongen. Sedan finns en målvakt från Kallinge/Ronneby också i stallet. Oscar Malm. Intressant att beskåda vem som framöver kommer att stå mest. Säsong två i en högre serie är alltid tuffare för en nykomling som IK Pantern. Med det spelarmaterial som finns att tillgå inför säsong, så borde backalaget med rätt ledning kunna etablera sig i HockeyAllsvenskan.

 

2016-08-05. Vår syn på tränarsskiftet!

Rom byggdes inte på en dag ej heller Panterns inträde till finrummet i HockeyAllsvenskan. Det var ett strävsamt och långsiktigt byggande av lag, lagmoral samt stärkta individer i ett kollektiv som drog åt samma håll. Utan Stephan "Lillis" Lundhs enorma kunnande inom dessa så viktiga områden där varje byggsten för sig vägdes på guldvåg, hade IK Pantern aldrig tagit sig till HockeyAllsvenskan. Inte att förglömma den assisterande tränaren Henrik Nilsson vars synpunkter och göranden var nog så viktiga i sammanhangen. Med detta i bagaget ter sig fortsättningen något egendomlig. Vi förstår att många storklubbar drog i "Lillis". Men detta är ingalunda något nytt utan den dragkampen var igång tidigare säsong också. Vi vet att "Lillis" inte drevs av stora pengar utan att vikten fanns i att vara nära sin familj och ända träna ett bra lag. Att Stephan Lundh valde att sluta i Pantern är en stor tragedi och vi anser att klubben borde gjort mer för att behålla honom. Håkan Åhlund är också en välmeriterad tränare. Han kom in delvis under den gångna säsongen och fungerade då främst som support till lagets forwards. Den nya assisterande tränaren Fredrik Hallberg saknar helt tränarerfarenhet på den här nivån. Han kommer närmast ifrån tränaruppdrag i Tyringe, men har långt tidigare själv spelat i Pantern.

Pantern har inför säsong värvat en hel del spelare med kvalifikationer men bara för att du har bra spelare i ditt truppmaterial betyder inte det att det hela blir till ett självspelande piano för framgång. Man kan ha de bästa utav verktyg i sin verktygslåda. Saknar man förmåga att hantera dem blir det paj av alltihop. Idealet hade varit att bibehålla Lundh och Nilsson. Nu går inte det och då borde det naturliga vara att köra med Håkan Åhlund och Henrik Nilsson där den sistnämnde skaffat mycket erfarenhet på den här nivån istället för Hallberg som saknar det. IK Pantern borde här ansträngt sig mer för att behålla åtminstone Henrik Nilsson. Vi vill inte på något sätt förringa Fredrik Hallberg, men vi förbehåller oss rätten att ha åsikter i denna så viktiga fråga. Det som utmärkte i synnerhet Stephan Lundh men även Henrik Nilssons tränarfilosofi, var att kunna lyfta varje enskild spelare som individer och som kollektiv. Att inte förhasta sig utan såväl tänka som jobba långsiktigt med olika steg. Det återstår att se ifall tränarkonstellationen Håkan Åhlund & Fredrik Hallberg, besitter de förmågor som krävs för att hålla IK Pantern kvar i HockeyAllsvenskan efter kommande säsong.

 

2016-02-12. Inför slutspurten!

IK Pantern har tuffat på bra i HockeyAllsvenskan, som nykomlingar är det inte alltid lätt att stångas med och framförallt mot de mer etablerade lagen, men backalaget har visat med råge att de är inget stryklag på den här nivån. Med tanke på budget och andra förutsättningar är det särskilt imponerande att laget visat sig kunna slå alla i den här serien. Å andra sidan verkar årets upplaga av HockeyAllsvenskan innehålla ett koncept där just alla slår alla, vilket är intressant då det ger mer rafflande dramatik än om det bildas tydliga skillnader i tabellen. Lite utav detta med tight tabell känns igen ifrån division 1 F där Pantern tidigare huserade under alltför många år. Den högt kompetenta tränarduon Stephan "Lillis" Lundh & Henrik Nilsson har kommit en bra bit på vägen för att kräma ur det bästa av varje spelare. Dock förhåller det sig som så att några utav dem fortfarande har svårt att hänga med fullt ut på den här nivån. De flesta gör i alla fall sitt bästa vilket innebär att IK Pantern i år kan vara med och kämpa om en plats till Play-Off mot SHL. Vem trodde det för ett par år sedan?

Samarbetet med Malmö Redhawks fungerar ännu inte riktigt där man vill ha det. Vänder man på det så funkar det betydligt bättre nu än tidigare år, då de fick för sig att Pantern var ett farmarlag till dem vilket aldrig har varit fallet, varken då, nu eller i framtiden. Ett par saker vill vi åtminstone lyfta fram. Fredrik Händemark är tillsammans med Erik Nyström och Pontus Netterberg Panterns i särklass bästa kedja och spelare. Händemark hamnade i Malmö och kompensation för honom har uteblivit, för även om Johan Björk är bra så är han inte en av Malmös bästa spelare. Ge och ta på rätt nivå och under rimliga proportioner tycker vi. Andre målvakten Emil Jidskog från Tranås har visat sig vara ett fynd. Det visade han klart hemma mot Björklöven den 1 feb då han kom in i matchen när förträffliga Viktor Andrén behövde bytas av beroende på trötthet. Inte undra på så många matcher i rad den grabben fått vakta panterkassen. Vi förstår att Pantern behövde två målvakter med sig upp till Leksand i matchen därpå och att Malmös Pontus Sjögren fick följa med. Men varför Sjögren skulle stå från start är och förblir en gåta? Om det fanns ett krav från Malmö så är vi där igen. Ge och ta på rätt nivå och under rimliga förutsättningar. Emil Jidskog är bättre och det visade han också då han efter ett tag även kom in i den matchen. Mot Timrå stod Emil från start och gjorde återigen en helgjuten stabil insats.

Från supporterhörnan kan vi klart konstatera att hemmaklackens placering inte är den bästa. Därför flyttar hemmaklacken till den kortsida där bortaklacken står idag. Flytten sker redan om IKP lyckas kvalificera sig till Play-Off, annars till nästa säsong. Positivt är att antalet i hemmaklacken har ökat i och med Panterns avancemang uppåt. Ny huvudtrumslagare har utsetts och flera nya kreativa dekorationer på hemmasektionen har skapats. För övrigt vart bortaklacken hamnar är en fråga för Panterns säkerhetsansvariga. Det är roligt att vara på Malmö Isstadion där man inte behöver frysa häcken av sig. Tyvärr begränsas utrymmet för supportergenemskap och utbyte med motståndarfans, dels beroende på avstånden i serien, men också dels beroende på att det finns ett annat säkerhetstänk här jämfört med i division ett, där man på de flesta håll relativt fritt kunde strosa omkring på den aktuella bortaarenan och vise versa. Bortaresorna har också blivit färre. Även här är avstånden avgörande. 

Nu väntar den definitiva slutspurten i serien. Det är för närvarande tretton poäng ner till Asplöven och tre poäng upp till Play-Off. Fortsätter Pantern med den form man visat nyligen med en nästanseger borta mot Leksand och en stark seger borta mot Timrå, stannar de garanterat kvar i HockeyAllsvenskan, samt har mycket goda chanser att ta sig till Play-Off. En spännande fortsättning väntar!

 

2015-06-09. Ny ordförande i Pantern!

Ikväll hade IK Panterns sitt årsmöte. Ett par medlemmar i Black Panter bevistade detta. Inget särskilt att förtälja förutom att föreningen valde en ny ordförande. Anders Öhrn klev åt sidan till förmån för Mattias Schönhult. En betydligt yngre förmåga med klara visioner för hur han vill se IK Pantern expandera. Anders Öhrn är för övrigt kvar i styrelsen. Vi gratulerar till ett bra val av ordförande!

 

2015-05-15. Succé på Segedagen!

Onsdagen 13 maj 2015 medverkade Black Panter på Segedagen. Ett arrangemang av Malmö Stad och MKB där olika föreningar bidrar med sina färdigheter. Vårt bidrag var att erbjuda i första hand ungdomar att delta i olika sporter. Med tanke på att vädret inte var det bästa, så fick vi koncentrera oss på fotboll och bandy. Vår skjuta-mål på BP-målvakt blev en succé bland många av Segevångs unga. Priser såsom medaljer och biobiljetter delades ut. Tack till de sju från supporterklubben som ställde upp kl 15.00-18.00, samt ett stort tack till alla kreativa ungdomar som kom dit! Bild på delar av aktiviteterna: http://oi60.tinypic.com/281zdvr.jpg

 

2015-04-10. Dokumentär om Black Panter!

En del har säkert sett det, andra inte, men faktum är att ett filmteam följt Black Panter under hela den säsong som nyss är avslutad. De kom till oss innan säsong dvs i augusti månad 2014 och presenterade sin idé. Vi köpte det med vissa förbehåll och nu håller dokumentären som bäst på att färdigställas. Det är meningen att alstret ifråga ska sändas i någon nationell TV-kanal så småningom. Vi återkommer när det blir aktuellt. Redan nu finns en trailer tillgänglig via https://www.youtube.com/watch?v=tMVMdyrtKgI