Bella Nero - Italian Design

Alfa Romeo, a way of life...

Auto is per definitie een voorwerp, een middel om ons, de mensen het makkelijker te maken. Op die basis maken de meest merken nog altijd hun product; De Auto.

Gelukkig is er in de automobiel historie ook passie ontstaan en vanuit die passie merken opgestaan, welke al 100 jaar of meer auto's met karakter produceren en één van deze merken heeft mijn hart veroverd;

Een jaar of 7geleden, ben ik  door mijn broer aan het Alfa virus gekomen, zoals vele in mijn leeftijdscategorie (Bouwjaar 1981), begon de liefde met een 33 en deze bella met zijn specifieke wegligging, geluid(Boxer!), aangezicht en ga zo maar door, heeft mijn hart nooit verlaten!
Na ruim 2 jaar getuft te hebben in een 1.7 IE en ermee naar Italie gereden te hebben, vond ik het indertijd leuk om eens verder te kijken en belandde zo bij zijn grote broer; 164 2.0 TS Super. In deze auto heb ik met HEEL VEEL plezier tot een maand of 3 geleden rondgereden. Was het eerst onze eerste auto, in de loop der tijd werd het de tweede (Er kwam een 156) en ging ie er uiteindelijk ook alleen uit omdat ik uiteindelijk toch overstag ging voor de leasebak.
Onderwijl was een licht aangeschoten bouwvakker met zijn Vito al in de achterkant van mijn 156 geboord (welke ik trouwens met schade aan een liefhebber heb verkocht, die hem weer levensvatbaar ging maken!) en hadden we een 2e 156 2.0 aangeschaft, deze is sinds kort ingeruild voor een brute GT 2.0, waar mijn vrouw als een trotse pauw in rondkart.

Stille wateren hebben diepe gronden; Het begon al heel snel te jeuken bij me, dagelijks in zo'n oerdegelijke Opel honderden kilometers afleggen is een straf voor een alfist! En als pleister voor deze wond, heb ik (na lang smeken thuis) een 33 QV mogen aanschaffen! Je snapt dat ik blij als een kind ben en om mijn blijdschap te delen, besloot ik een website te beginnen. De 33 wordt namelijk een project auto. De bedoeling is om de auto tip top in originele staat te brengen, techniek en carressorrie aan te pakken en het hier en daar een beetje te upgraden (uitlaatsysteem, luchtinlaat, remmen, chip e.d).

MvG

Alfistz'meer

Onze 2 bella's naast elkaar


[img]https://www.dropbox.com/sc/86r1xcv6ny6oza9/AADwEIy7JIyxOe_nqc5qffvva?dl=1[/img]

 

Google 

Create a Free Website