Welcome

Newest Members

Vrijdag, 28 september


Dat de malve, stokroos, hibiscus en lavatera allemaal familie van elkaar zijn, laat zich niet moeilijk raden!

Dinsdag, 25 september

Het heeft vannacht behoorlijk gestormd met als gevolg dat alle zonnebloemen nu horizontaal staan. Ze hebben zich supersnel aan de nieuwe situatie aangepast. In amper vijf uur tijd richtten de toppen zich fier op boven de geknakte stengels en staan ze allemaal in een hoek van 90 graden! Helaas werkt het blijkbaar niet vice versa. Eenmaal terug opgebonden, blijft de hoek gewoon zitten. 

Zaterdag, 22 september


Inmiddels heeft ons huishouden een ietwat schizofreen karakter gekregen. Aangezien BettyLoes nog steeds niet bij elkaar mogen zijn (of nu willen of niet), hebben we nu van alles twee: twee krabpalen, twee sets speelgoed, twee kattenbakken, etc. Mijn liefste wordt een beetje claustrofobisch van de dichte huiskamerdeur en vindt ineens dat we eigenlijk een heel klein huisje hebben (valt reuze mee, hoor). We proberen de tijd die we thuis zijn zo veel mogelijk over de twee dames te verdelen maar een schuldgevoel houden we toch. Dat we over een paar weken op vakantie gaan, helpt natuurlijk ook niet echt.

Op aanraden van onze therapeut gaat nu tweemaal daags de deur open. We zetten dan een perspex plaat ertussen, die we met folie verduisterd hebben zodat BettyLoes alleen vaag zien tenzij ze met hun neus ertegenaan staan. Bij die plaat moeten we met ze spelen en ze te eten geven. Gedachte erachter is dat de dames de aanwezigheid van de ander gaan associëren met leuke dingen, en niet als iets negatiefs. Het lukt vrij aardig, en we zouden graag overgaan tot de volgende fase in het gewenningsproces (deze procedure wordt ook gevolgd bij de introductie van nieuwe katten in een huishouden waar er al één of meer rondlopen). Helaas gaat dat even niet, wegens genoemde vakantie. Maar we hebben goede hoop dat alles op zijn (katte)pootjes terecht komt en we in december met z'n allen samen de ballen uit de kerstboom kunnen meppen. Wordt vervolgd........

Woensdag, 19 september

 

 

 

 

 

Wat een grappige bloemetjes heeft deze plant (Bessera). Het is een zomerbol en ik heb hem dit jaar voor het eerst geplant. Ik ben er zó weg van dat ik de bollen zelfs ga overwinteren, iets wat ik meestal niet doe omdat het resultaat teleurstellend is en het bovendien een hoop ruimte inneemt. Maar voor dit schatje maak ik graag een uitzondering!

Zondag, 16 september

 

 

Dit jaar kweek ik niet alleen groenten in de moestuinen, maar ook in de Hof. Zo blijkt courgette "One Ball" (in pot) het ook prima te doen als centraal punt in de tuin en zijn de pronkboon "Painted Lady" en pompoentje "Mini Turkse Muts' heel geschikt om de lelijke balken in een stellage weg te werken. En je kunt er nog van oogsten ook!

 

 

Donderdag, 13 september

Dit soort taferelen behoort tot het verleden. Niet alleen omdat deze stoel, na jaren van zware mishandeling, moest worden vervangen door een vanillevla-kleurig exemplaar. Maar ook omdat deze twee dames besloten hebben dat ze elkaar niet meer aardig vinden. Als in "als je nog dichter bij me in de buurt komt, krab ik je je ogen uit" soort van niet aardig. Als ze elkaar zien, is het grommen, blazen en vechten. Na 24 uur constante oorlogsvoering hebben we, tot wanhoop gedreven, de dames uit elkaar gehaald en de Kattenzorg gebeld voor eerste-hulp-bij-kattenellende. De dame van de die ons te woord staat is overduidelijk: deze twee mogen voorlopig niet meer bij elkaar. Met doorverwijzing naar de dierenhomeopaat én kattengedragstherapeut. 

Als je me een week geleden had verteld dat BettyLoes in therapie zou zijn, inclusief bachbloesems, homeopathische druppels, voedingssupplementen en kattengelukshormoonverstuivers, zou ik je vierkant hebben uitgelachten. Maar nu niet meer. De gedachte dat we er van één misschien afscheid zouden moeten nemen, bezorgt me letterlijk buikpijn. Of zou het die buikgriep zijn waarmee ik vandaag ook nog wordt geconfronteerd........

Maandag, 10 september


Vandaag haal ik de aardappeloogst binnen. Het is niet superveel, maar genoeg voor een maaltje of vier (met z'n tweetjes). Het experiment met de vijvermanden is dus niet helemaal mislukt. Het komt waarschijnlijk door het slechte weer, dat de vergiet niet tot aan de rand gevuld is.....

Vrijdag, 7 september


Er is (bijna) niets zo magisch als een bloem die zich, voorzichtig maar onstuitbaar, haast blaadje voor blaadje open vouwt........

Dinsdag, 4 september

 

 

 

Vlinderstruiken hebben de neiging om nogal uit de hand te lopen. Daarom zijn ze in mijn tuin niet meer welkom. Bij de buren nog weg, en daar profiteer ik lekker van mee!

Zaterdag, 1 september

Als lid van Groei en Bloei mag je dit jaar gratis een bezoek brengen aan de tuinen van Appeltern. Toevalligerwijs bevindt zich daar sinds enige tijd ook de Nationale Vaste Planten Tuin. Zo'n gelegenheid kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan! Hieronder een impressie van een tuinkabouter in een snoepjeswinkel: