Welcome

Newest Members

Vrijdag 31 oktober

PICT0025.jpg picture by AnkeFreese PICT0024.jpg picture by AnkeFreese PICT0023.jpg picture by AnkeFreese
PICT0012-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0009-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0008.jpg picture by AnkeFreese
PICT0007-1.jpg picture by AnkeFreese
Het is koud, heel erg koud. Het vriest 's-nachts al en overdag komt het nauwelijks boven nul. Of zo voelt het althans. Buiten in de hof is de winter echter nog steeds niet ingevallen. Er bloeit nog best wel wat en van die kleine plekjes kleur wordt ik weer helemaal warm!

 


PICT0021-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0020-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0019.jpg picture by AnkeFreese
PICT0018-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0016-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0015-1.jpg picture by AnkeFreese

 

Dinsdag 28 oktober
  PICT0001-2.jpg picture by AnkeFreese

 

 

Het is ieder jaar weer een wedstrijd: wie heeft als eerste door dat de taxusbessen precies goed rijp zijn? Vorig  jaar was het een ekster die won. Dit jaar is het Pavarotti Sr.
Pavarotti Jr. doet verwoede pogingen een besje mee te pikken maar dat lukt maar zelden. Bij merels is vaderliefde maar héél tijdelijk!

Zaterdag 25 oktober

 

Tussen de tegels in de Hof groeit vanalles, van mini petunia'tjes tot wilde brunel, van gras tot worteltjes. Ik vind het eigenlijk wel schattig dus het mag rustig groeien, in ieder geval tot mijn liefste de geest krijgt en het terras aanveegt. Gezien het huidige weer, zal dat voorlopig nog wel even duren, dus deze zwam en zijn broertjes zullen het nog wel even volhouden!

PICT0026.jpg picture by AnkeFreese
Woensdag 22 oktober

Weblog2008-augustus30001.jpg picture by AnkeFreese Weblog2008-augustus30002.jpg picture by AnkeFreese
Weblog2008-augustus30003.jpg picture by AnkeFreese

Waarom zou je helemaal naar Afrika gaan voor een safari? Dit is de Hollandse versie van het verhaal van de leeuw en de struisvogel. Met een onbekende lokale kater als leeuw en de huisreiger als struisvogel. Let op de geweldige sluiptechniek. Onze gevederde vriend was in ieder geval gepast onder de indruk en koos het hazepad. Lekker puh, moet'ie maar niet steeds zijn behoefte bovenop onze auto doen!

Zondag 19 oktober

koolmees.jpg picture by AnkeFreese Pimpelmees.jpg picture by AnkeFreese
Het is vanmiddag een gefladder van belang in de Hof. Het is een komen en gaan van mezen, soms wel met tien tegelijk. Waar ze op af komen? Geen idee! Maar ik heb er nog nooit zoveel tegelijk in de tuin gehad. En dan nog wel kool- en pimpelmezen door elkaar. Kan ik eindelijk eens het verschil zien. Hopelijk kan ik ze vanaf nu eindelijk uit elkaar houden!

Vrijdag 17 oktober
  Weblog2008-augustus30007.jpg picture by AnkeFreese

Tomatenzaden zijn voorzien van een laagje gelei dat voorkomt dat ze voortijdig kiemen. Die gelei is nogal een hardnekkig spul dat je niet zomaar van de zaden af kunt wrijven. In de natuur is dat geen probleem, dan vergaat het vanzelf en kan het zaad in het voorjaar kiemen. Maar wanneer je de zaden wil ruilen, zul je dus iets anders moeten verzinnen. Dat iets heet fermenteren, en met een minder fraai woord: rotten en schimmelen. Een vies maar noodzakelijk karweitje. Na een weekje zijn de zaden klaar om gewassen te worden, en dat stinkt. Vind ik. Mijn liefste denkt er anders over. Ruikt naar roggebrood, vindt hij.......

Dinsdag 14 oktober

 

 

Deze spin heeft zojuist zijn lunchpakketje voor vandaag ingepakt. Kun je je voorstellen, een boterham die half zo groot is als jijzelf?

Weblog2008-augustus30008.jpg picture by AnkeFreese
Zaterdag 11 oktober
  Weblog2008-augustus30004.jpg picture by AnkeFreese

 

 

Eindelijk heb ik de hand weten te leggen op een Hibiscus moscheutos, een winterharde (zegt men) maar toch erg exotisch uitziende struik. Er komen gigantische bloemen aan, in het Engels heet hij Dinner Plate Hibiscus. Dat is misschien wat overdreven, deze bloemen zijn meer formaat koffieschoteltje. Maar daar ben ik ook al errug blij mee!

Woensdag 8 oktober

 

 

Wat is ze mooi, deze waterjuffer die even uithijgt op de rand van ons vijvertje. Ze lijkt haast van puur goud en smaragden gemaakt. Je kunt je gewoon niet voorstellen ze zo'n brute jager is. Maar schijn bedriegt!

Weblog2008-16augustus001.jpg picture by AnkeFreese
Zondag 5 oktober
Weblog2008-augustus30009.jpg picture by AnkeFreese

 

 

 

 

Het lijkt net een bosje bloemen, haast te mooi om op te eten. Maar het is ons avondmaal van vandaag. We eten dus snijbiet. Wat een heerlijke groente, zo mooi en nog lekker ook. En zelfs in deze tijd van het jaar kun je er nog volop van oogsten!

Donderdag 2 oktober

Weblog2008-augustus30011.jpg picture by AnkeFreese Weblog2008-augustus30010.jpg picture by AnkeFreese
  Weblog2008-augustus30005.jpg picture by AnkeFreese

In deze tijd deze tijd van het jaar verliest de Hof langzamerhand zijn glans. Maar deze juweeltjes van sedums (gewone, Matrona, en Postman's Pride) maken alles weer goed. Hun Nederlandse naam is geheel verdiend: Hemelsleutel!