Welcome

Newest Members

29 november

 photo P1120839_zps4yqnlkk8.jpg

In deze donkere tijden, nu alle bloemen wel zo'n beetje zijn weggewaaid, komt de enige kleur in de tuin van bessen en vruchten. Sommige ervan zijn echte aandachtstrekkers!

 photo P1120834_zps2gq7dtvg.jpg

 photo P1120837_zpsgh1rxcab.jpg
25 november

 photo Tafel 1_zpssfl8uraq.jpg

In vroeger tijden gold in adelijke (en andere welgestelde) huishoudens de regel dat je niet alleen je eigen eten kweekte, maar ook dat je dit zo mooi mogelijk opdiende. Da's nog eens wat anders dan met je bord op schoot het journaal
kijken! 

Het Gemeentemuseum in Den Haag is dezelfde mening toegedaan, en heeft er een tentoonstelling aan gewijd.....

 photo Tafel 2_zpsbwkyimyc.jpg

22 november

Tussen de buien door plant ik de voorjaarsbollen. Veel daarvan gaan in potten. Daarvoor moet ik wel eerst de zomerbloeiers opruimen. In één van de potten kom ik dit buitenaards geval tegen. Ik denk dat het de wortel van een tropische ipomoea is. Deze (niet klimmende) klimmende winde schafte ik dit voorjaar aan om zijn mooie blad. Gelukkig maar, want bloeien deed'ie niet!

Een leuke verrassing die ik, helaas, in een vlaag van verstandsverbijstering per ongeluk in de groenbak kieperde. Moet ik volgend jaar een nieuwe aanschaffen!

 photo P1120845_zps0ljzoeer.jpg
19 november

 photo P1120844_zpshl8ogg9p.jpg  photo P1120843_zpsb4giljy8.jpg

Je hebt pluis, en je hebt pluis. De zaadpluizen van de aster en de anemoon lijken totaal niet op elkaar. Overeenkomsten zijn er echter ook: 

1. Ze zijn, nu de najaarsstormen zijn losgebarsten, als sneeuw voor de zon verdwenen. Net voordat ik ze kon oogsten, dus de zaailingen zal ik komend voorjaar waarschijnlijk door de hele tuin (en de brandgang, en de tuinen van de buren) terugvinden.

2. Daar wordt mijn liefste dan weer heel erg blij van: die heeft gewoon een hekel aan ALLE pluizige zaden. De eetkamerlamp wordt er zo stoffig van......

16 november

 

 

 

Het is tijd om de voorjaarsbollen te planten. Die bestel ik vaak via internet, dus wordt er zo af en toe door de postbode een flinke doos afgeleverd. Die, vanaf het moment dat ze arriveren, door Betty met gevaar voor eigen leven worden bewaakt.

Dat mag je letterlijk nemen, want ze heeft zo langzamerhand het formaat van niet één maar twéé theemutsen en dan moet je als doos van goede huize komen wil ze er nog op passen. Het gaan dan ook weleens mis........

 photo P1120825_zpsmc7g9mtj.jpg
13 november

 photo Capture_zps37vrhwcf.jpg

Het is nu half november, dus de tuin zou nu toch grotendeels kaal een bruin moeten zijn maar het tegendeel is waar. Tot mijn grote verbazing bloeien er nog een heleboel bloemen. Alsof het pas begin oktober is.......

10 november

 photo mandela 2_zpswgw2mfza.jpg

In de verloren uurtjes dat ik niet bezig ben met het oogsten, schoonmaken, inpakken en verzenden van zaden en ook niet met het maken van jam of het zwammen met paddestoelen (oh ja, of met werken op kantoor), vermaak ik me tegenwoordig met de nieuwste rage voor volwassenen kleuters: meditatief kleuren. En inderdaad, het werkt héél ontspannend!

 photo mandela 1_zpsox1gyj7e.jpg

6 november

 photo Capture_zps7skrkxa0.jpg

Als je goed om je heen kijkt, zie je er steeds meer: paddestoelen. Het lijkt wel of zwammen, langzaam maar zeker, de wereld overnemen!

3 november

 photo IMAG0284_zps1w4fj3sx.jpg

Eindelijk is alle oogst van dit jaar verwerkt: van de laatste restanten bramen, kruisbessen en druiven kookte ik jam en gelei. In opgespaarde glazen conservenpotjes en voorzien van een "rokje" en een mooi etiket maak ik er mooie cadeautjes van......