Welcome

Newest Members

Zondag, 28 november

 

 

Nu het buiten zo  koud is, hebben we het vogelhuis weer van stal gehaald. Het is er meteen een drukte van belang. Duiven, kauwen, eksters, gaaien en nog een heleboel klein grut vliegt af en aan. Binnen een paar uur is alles schoon op. De poezen worden ondertussen stapelgek. Zoiets hebben ze nog nooit gezien, maar hun jachtinstinct blijkt aangeboren!

Donderdag, 27 november

 

 

Langzaam maar zeker wordt Tuinkabouter wereld-

beroemd! Aangespoord door vrienden en kennissen

komen vele soortgenoten van overal en nergens

bij me solliciteren. En er zitten rare types bij.....

 

 

 

 
Dinsdag, 23 november

Ik heb twee gloxinia's, waarvan er één mooi bloeit. Omdat het nu buiten te koud voor ze is geworden, heb ik ze naar binnen gehaald. Niet alleen ikzelf heb een warm hart voor deze plant ontwikkeld, ook poesje Loesje is er gek op. Maar bij haar uit zich dat wat anders. Ze vindt hem om op te vreten! Daarom mag het mooiste exemplaar aan de voorkant van de woonkamer staan, waar Loes er niet bij kan. De andere doet nu dienst als loksinia en wordt langzaam maar zeker aan stukjes gescheurd!

Zondag, 21 november

We zijn weer toe aan een uitje! En als je dan door een collega in Berlijn wordt uitgenodigd, wat zeg je dan? Juist, volmondig ja! Hoewel het weer niet echt meewerkt, kijken we toch onze ogen uit. Geen natuur te bekennen (de botanische tuin laten we maar even voor wat die is), maar toch indrukwekkend. Hieronder wat sfeerplaatjes.

 

 

 

Soortgenoten kom ik er ook nog tegen, en op de vreemdste plekken!

 

Maandag, 15 november

 

 

 

De Callicarpa heeft altijd een beetje in de verdrukking gestaan tussen vlinderstruik en goudenregen. Desondanks verwent hij me altijd met de typerende paarse bessen die, ondanks het sombere en donkere weer, een beetje licht lijken te geven. Vanaf nu heeft hij alle ruimte. Ben benieuwd hoe hij het volgend jaar gaat doen!

P1010730.jpg
Vrijdag, 12 november
P1010727.jpg

 

 

De passiebloem, die de winter van 2008 nog glorieus overleefde, legde in de superstrenge winter van 2009 alsnog het loodje. Althans, hij liet zich het hele jaar niet meer zien. Wat een verrassing om te constateren dat hij achter de groenbak weer omhoog is gekomen. En wat  enorm jammer dat het nou net daar is. Nu moet ik hem alsnog om zeep helpen!

Dinsdag, 9 november
P1010754.jpg

 

 

 

Aan de monnikskap verschijnt nog een laatste trosje bloemen. Een stil protest tegen het feit dat hij verplaatst is? Wie het weet mag het zeggen! Niettemin is het gloeiend blauwe vlekje meer dan welkom in de verder sombere, kale  en erg natte Hof......

Dinsdag, 9 november

P1010732.jpg P1010755.jpg

Dit jaar bloeide de Zilverkaars (Cimicifuga) voor het eerst. Een klein wondertje want dit is zijn vijfde jaar in de Hof en al die tijd heb ik geen bloem gezien. Als bonus krijg ik er ook nog zaaddoosjes bij, die niet alleen grappig zijn om te zien maar ook nog tjokvol met zaden zitten. Hier zit een gelukkige Tuinkabouter!

Woensdag, 3 november

 

Dit jaar probeerde ik kiwano's uit in mijn tomatenkasjes. De planten stelden teleur. Niet zozeer omdat ze niet wilden groeien (het was een oerwoud daarbinnen!) maar omdat ze nauwelijks bloeiden en dus al helemaal geen vrucht droegen. Dacht ik! Wie schetst mijn verbazing toen ik bij het opruimen van de troep toch nog twee vruchten tegenkwam? Te rijp om nog te eten maar fraai genoeg om mee te pronken!