Welcome

Newest Members

30 maart

 photo 5ad0e45c-8383-4926-b4a9-c9bb43bfd49a_zpsmnd4r3w0.jpg  photo IMAG0444_zpskw3pzgzj.jpg
Een andere, en fraaiere, manier om aan onkruidonderdrukking te doen, is het toepassen van planten met heel groot blad. Rabarber is hiervoor prima geschikt. Ik had er al een paar staan, die alweer aardig beginnen te groeien (al kun je dat nog even niet goed zien tussen de hardnekkige paardenbloemen en brandnetels). Nu plant ik er nog zeven bij. Dat geeft volgend jaar waarschijnlijk een reuzenoogst maar dat is niet erg. Rabarber is een prima leverancier van ijzer en laat zich, wanneer hij is gekookt, prima invriezen. 

27 maart
 photo IMAG0443_zpsm59jtfef.jpg

Het wordt tijd om de inrichting van de Hof der Zoetheid, voor zover mogelijk met al die bomen en struiken, aan te passen. Daarom verhuist het aardbeien-bed, dat een beetje moe is en weinig meer oplevert, naar de plek waar voorheen de bonen werden geplant (die ook nauwelijks nog iets opleverden).

Om het onkruid te onderdrukken en de (hopelijk weer overvloedige) oogst tegen schimmel te beschermen, leg ik dit jaar worteldoek en plant de "neusjes" van de aardbei-planten er doorheen.

Daarvoor maak ik gaten in het doek. De randen ervan  plak ik af met duct-tape, zodat het niet rafelt.

24 maart

 

Lambiekske, onze Vlaamsche Gaai, is een ware pinda-junk.

Ongeveer drie seconden na het ophangen van een nieuw netje is hij al druk bezig met het inhakken op de schilletjes om daarna zijn fix in één vloeiende beweging naar achteren te gooien.

Na ongeveer een uur zijn de nootjes op, en het feest weer voorbij. Hij zal tot volgende week moeten wachten!

 photo P1130123_zpsqbv5obkl.jpg
21 maart

 photo IMAG0436_zpszx4vnxuk.jpg

Op een tentoonstelling met moderne kunst tref ik deze opstelling aan. Ik ben er best enthousiast over, tot ik merk dat er in één kooitje een eenzame, échte kanarie zit. Schande!

 photo IMAG0438_zpsmpqjbk59.jpg

Dan vind ik deze kijk op de moderne stad c.q. dorp véél leuker!  photo IMAG0432_zpssng80bxg.jpg

 

 photo IMAG0442_zpstezyinmp.jpg

Deze kunstenaar heeft een wat pessimistischer beeld van de wereld.......

 photo IMAG0439_BURST002_zpsdmflvna6.jpg

En hier valt helemáál niets tegenin te brengen......

 photo IMAG0441_zpsbjovox2y.jpg

18 maart
 photo P1130099_zpszwoeu6pz.jpg
Kijk nog maar eens goed naar dit plaatje, want dit ga je waarschijnlijk nooit meer zien! In een vlaag van verstandsverbijstering is Betty bij mijn liefste op schoot gesprongen, om er vervolgens een uurtje of wat te blijven liggen. Naarmate de tijd vordert, kijkt hij steeds moeilijker. Twee uur lang met tien kilo kat (schoon aan de  haak) op schoot: ga er maar aanstaan (eh, -zitten).......
15 maart

 photo P1130117_zpslc2npxud.jpg  photo P1130118_zpszgqsna26.jpg

En waarempel, het vriest alwéér en nu meer dan een enkel graadje! Deze narcis schrikt er behoorlijk van en laat zielig zijn kopje hangen. In de middag is het aanzienlijk warmer en staat'ie alweer fier rechtop (zoals hij al wéken doet!).

12 maart
 photo P1130116_zpsd4bzyp0u.jpg

 

 

De bomen lopen nu in rap tempo uit en mijn fruitbomen zijn nog niet gesnoeid. En dat is wél verplicht omdat ze (volgens de tuincommissie) onder de categorie "bouwwerken" vallen en ze dus niet hoger mogen zijn dan twee meter.

Help!

Gelukkig wil mijn liefste me bijstaan, en is de klus in een middagje geklaard.

9 maart

 photo IMAG0429_zpspyxqow0d.jpg

Het heeft ons gemeentebestuur behaagd om de wildgroei in ons wijkje op te ruimen en te vervangen door een kale, trieste vlakte waar de ganzen ietwat beteuterd doorheen scharrelen. Ongetwijfeld hebben ze hier kwistig gestrooid met graszaad, maar ik heb er een hard hoofd in of er hier ooit een sappig gazonnetje zal verschijnen. Met dank aan de eksters, kauwen en dikke duiven.......
 photo IMAG0428_zpsabenag09.jpg

6 maart

Eindelijk, éindelijk wil het dan (een beetje) vriezen en kan ik aan de "winterzaai" beginnen.

Deze soorten zaden moeten eerst een vorstperiode doorstaan vóór ze willen kiemen.

Ik (en mijn liefste nog meer!) had al angstvisioenen van een diepvries vol met zaaipotjes. Maar, hiep-hiep-hoera: na drie maanden wachten behaagt het Koning Winter om ook de Nederlandse kust te bezoeken en deze te trakteren op toch wel twee hele graden Celsius onder nul.......

Wie weet wordt het nu toch nog wat met deze (nogal kostbare) zaden.

 photo P1130109_zpsywkyez4u.jpg
3 maart
 photo P1130108_zpsnkls6fq2.jpg

 

 

 

Soms moet je halsbrekende capriolen uithalen om bij je ontbijt/lunch/diner te komen.

Dikke Duif is, na een winter lang oefenen, een ware evenwichtskunstenaar geworden!