Welcome

Newest Members

Donderdag, 29 maart

 

 

 

Duiven zijn dan wel dom, maar ze kunnen prima samenwerken!

Zelfs DD, als hij genoeg honger heeft na het wegjagen van alle andere duiven in de buurt.

Met deze soortgenoot (genote, vermoed ik!), heeft hij het op een akkoordje gegooid:

het voederhuisje is te klein voor ons met z'n tweeën, maar als jij nou maar flink veel knoeit, dan kunnen we samen eten!

En inderdaad, het werkt prima......

Maandag, 26 maart

 

 

Af en toe duikt er ergens een eenzame vreemdeling op, waarvan je écht niet weet waar hij vandaan komt. Erger nog, je weet zeker dat je hem daar niet geplant hebt. Deze eenzame krokus hoort ook in die categorie. Hij staat op een donker schaduwplekje, maar hoe hij daar nou gekomen is......

Vrijdag, 23 maart
 
Zowel in de Hof als in het Voorportaal staan dezelfde, wilde tulpjes. Die in het Voorportaal zijn al bijna uitgebloeid, die in de Hof moeten nog beginnen. Het verschil? Een paar extra uren zon per dag.....
Zondag, 18 maart

 

 

 

Rugpijn of niet, er moet ook nog gezaaid worden.......

Dinsdag, 20 maart

 

Maakt niet uit welke dag het is, of wat voor weer het is, de bestellingen blijven binnenstromen! Zie hier de oogst van één dag.......

Zaterdag, 17 maart

Als je als moet balanceren tussen een veeleisende baan, een steeds populairder wordende internetwinkel én drie tuinen, dan kom je handen en vooral TIJD tekort. Dus zoek je naar middelen om dat laatste te besparen, zeker als het gaat om de minst populaire klussen. Daar hoort wat mij betreft het wieden van onkruid zeker bij! Daarom is de Keukenhof met plastic overtrokken, en dat scheelt uren werk (en een hoop pijn in de rug!).
Helaas is de houdbaarheid van dit wortel- c.q. onkruidwerend doek niet heel lang. Ongetwijfeld is ook de zon daar debet aan. Na drie jaar zie het er zó uit: duidelijk toe aan vervanging. Dus rukt mijn liefste het plastic weg, spit ik de vaste planten en hardnekkig onkruid uit, waarna mijn liefste een nieuw bedje spreidt. Overigens beschouw ik vanaf nu ook frambozen tot hardnekkig onkruid. Ze zijn al tot halverwege de tuin gekropen, 4 meter verderop!
Een dagje hard werk, en een week krom lopen (wat wil je, met een banaan als niet al te ver familielid), maar we kunnen er weer een jaar of wat tegen.....

 

Vrijdag, 16 maart

Het leven zit vol verrassingen! Zo las ik laatst een artikel over hoe we genetisch in elkaar zitten en stak daar het volgende van op:
 

 

 

 

We zijn voor ruim 98% genetisch gelijk aan chimpansees. Dat wist ik al, want dat zie ik iedere ochtend in de spiegel!

 

 

Eh, 85% delen we nog met een veldmuis....

 

 

 

 

 

 

En 60% met een banaan. Oeps, ik voel een identiteits-crisis opkomen!

 

 

 

 

 

We delen zo'n 93% van onze genen met de rhesus-aap. Niet noodzakelijk iets om blij van te worden, maar enige gelijkenis is niet te ontkennen.

 

 

 

 

 

75% met een kip.....
Mijn liefste vond altijd al dat ik zo kon kakelen!

 

 

 

 

Dinsdag, 13 maart

 

Intussen schieten in de Hof al weer veel vaste planten de grond uit. Het lijkt erop dat de meeste de winter prima overleefd hebben en al flinke lentekriebels hebben!

 

 

Zaterdag, 10 maart
Bettyloes worden ongedurig. De buitenwereld lonkt, ook al zijn ze daar nog nooit geweest. De eerstkomende jaren mogen ze nog niet de tuin in, want mijn borders zijn me lief. Pas wanneer ze wat gekalmeerd zijn, gaan we het proberen. Tot die tijd zit er gaas tussen BettyLoes en de rest van de wereld. En trotseer ik de maartse kilte.....
Woensdag, 7 maart

De intrede in onze huiskamer van een heus speelpaleis annex krabpaal is BettyLoes niet ontgaan. Een ontdekkingstocht die zich laat zich lezen als een stripverhaal:

"Hey, Loes, kom's effe kijke wat hier nou weer staat!"

"Getver, wat is dat voor iets engs? Ik doe gewoon net of ik hem niet zie....."

"Hm, ruikt toch wel lekker. Heb ik me weer met kattenkruid laten paaien!"

"Toch wel een leuk ding. Durf ik, of durf ik niet?"

"Jahaaaaa, zo gaat'ie lekker!"

 

"Oh ja, je kunt er ook nog aan krabben.....

Donderdag, 1 maart

 

 

Hier kun je goed het verschil tussen hout- en tortelduiven zien!

Zaterdag, 3 maart

Vandaag is een mooie dag: niet alleen omdat mijn zus vandaag jarig is maar ook omdat vandaag voor het eerst de zon weer in de Hof piept, voor het eerst sinds medio oktober. Wat mij betreft is het voorjaar dus begonnen!
De potten met bollen staan in het achterste puntje van de tuin, juist omdat ze dan alle zonnestralen kunnen vangen wanneer deze er zijn. Ze reageren er meteen op: ze schieten de grond uit!