Welcome

Newest Members

Woensdag, 30 maart

En ja hoor, Goliath de Rat heeft weer toegeslagen. With a vengeance: momenteel verschijnen er op de vreemdste plekken enorme gaten. Wat heeft dat beest  hier eigenlijk te zoeken? Er ligt geen vogelvoer meer. De ongediertebestrijdingsdienst van Den Haag komt voor één rat haar bed  niet uit, dus we zitten met de handen in het haar. Rattengif strooien? Liever niet, dan gaan alle vogels er ook aan en dat is niet de bedoeling. Muizenval zetten? maar dan wel één van de buitencategorie. We moeten hier nodig onderzoek naar doen, maar wanneer dan

Zondag, 27 maart

 

En zó is het geworden. Zie jij het verschil? En dat voor meer dan 200 euro's........

 

Uiteindelijk is de keuze gevallen op twee boompjes die klein blijven: een gouden regen (zijn verzoek) en een sierappeltje (mijn idee). Verder een hoop clematissen, een wolfsmelk, wat kleine heestertjes en tot slot viooltjes en madeliefjes om het een beetje op te fleuren.

Zaterdag, 26 maart

Na de kaalslag van afgelopen november, waarbij de grote atlasceder en een heleboel struiken werden gerooid, is de Hof veranderd in een soort woestijn. Zelfs mijn liefste werd er lichtelijk gedeprimeerd van. Zo kan het dus verkeren dat hij zich, nog meer dan ik, verheugt op een trip naar het tuincentrum. Dat ik dat nog mag meemaken!

Woensdag, 24 maart

 

Het was misschien niet zo'n goed idee om in de winter een voederhuisje op te hangen boven de border. Waarschijnlijk heb ik zo, onbedoeld, een hele wilde bloemenwei gezaaid. Gelukkig heb ik wat vrijwilligers gevonden die geheel onbaatzuchtig, gratis en voor niets, voor mij de border willen stofzuigen. 

Hartelijk dank daarvoor, TT (Turkse Tortel), DD (Dikke Duif) en consorten!

Zondag, 21 maart

Terwijl de heren bezig zijn de schutting op te zetten, zaai ik stug door. Daartoe is mijn walk-in closet annex boudoir omgetoverd tot kraamkamer. Letterlijk honderden bekertjes met zaaigoed staan op de zonnebank (toch geen tijd om daaronder te kruipen, wat wel zo gezond is!). Sommige zaden kunnen duidelijk niet wachten en kiemen al binnen een dag of twee. Anderen nemen hun tijd en zijn na een maand nog niet zover. De zaden die buiten stonden om hun koudeperiode te krijgen, staan inmiddels ook binnen. Hopelijk versnelt dat het proces.....

 

Zaterdag, 27 maart

Click to add text, images, and other content

Zaterdag, 20 maart

Weet je nog dat onze schutting omwaaide, daags voor ons vertrek naar Curaçao? Dit weekend is het dan eindelijk zo ver: de grote schuttingrenovatie gaat van start. Voortvarend, mag ik wel zeggen. Na een moeizaam begin (de ijzeren pennen van het vorige exemplaar laten zich niet zonder slag of stoot verwijderen) raak het project aardig op stoom. De heren meten en passen, linksom, rechtsom, centimetertje naar links, centimetertje naar rechts, maar aan het eind van de rit staat er om de hele Hof een prachtige schutting met kunstofpalen, die hopelijk niet rotten en ook nog flexibel zijn. Buigen dus, en niet barsten. Hoop ik.

Niettemin, heren, applaus voor goed geslaagd karwei!

Donderdag, 17 maart

 

Ik ben dol op winkelen op internet!

Dat kan wel eens leiden tot uitwassen. Niet alleen op het gebied van kleding (soms), schoenen (vaak, en dan 15 cm. hoog) en nagellakstickers (die ik speciaal uit Amerika laat overkomen om mijn niet al te fraaie rouwranden etc. te verbergen - groene vingers zijn handig maar niet representatief!). Maar ook bloembollen en jonge planten.

Zie hier een levering van Bakker Hillegom. Waarom ik me na al die jaren nog steeds in de luren laat leggen door de mooie plaatjes terwijl het resultaat daar zelden op lijkt, is mij een raadsel. 

Hoe dan ook, niet alleen ik ben blij met een pakket zaailinten en gratis leliebollen. Ook Betty ziet de doos wel zitten en bewaakt hem met gevaar voor eigen leven!

Maandag, 14 maart

In het voorportaal is het al volop  lente. Deze miniatuur narcissen en tulpjes staan er al jaren en stellen nog steeds niet teleur. Dat in tegenstelling tot al die bollen die ik er vorig jaar in stopte. Daar zie ik bijna niets meer van terug!

Zaterdag, 12 maart

 

Voor mij is dit de drukste tijd van het jaar. Eigenlijk heb ik mijn handen al vol aan het zaaien en verspenen.Daarnaast draait de webwinkel overuren en krijg ik soms wel 15 aanvragen per dag. Zie hiernaast het resultaat van een dagje noest inpakken.......

Woensdag, 9 maart

 

 

Wij dachten met Bettyloes een paar huis-, tuin- en keukenkatten in huis te hebben gehaald.

Blijken het buitenaardse beesten te zijn, die ook nog licht in het donker geven!

Zondag, 6 maart
 

Terwijl in het diepe zuiden van ons land het carnaval losbreekt (zonder mij, ditmaal), breekt in de Hof de lente door. Eindelijk, daar is hij dan weer: de zon!

Meer krijgen we nog niet in deze tijd van het jaar, maar hier wordt ik al helemaal vrolijk van!

Vrijdag, 4 maart
Eigenlijk ben ik er te laat mee, maar ook weer te vroeg. Vandaag ben ik aan het zaaien geslagen. Met de (erg late!) winterzaai en de (ietwat vroege) voorjaarszaai. De winterzaai-zaden (die koude nodig hebben om te kiemen), hadden eigenlijk in december al de grond in gemoeten en gaan naar buiten. En nu ik toch bezig ben, zaai ik ook maar alvast wat vaste planten, die wat langer tijd nodig hebben. Die mogen lekker warm op de vensterbank. Wat aan de vroege kant, maar ik denk dat het al wel kan. 
Dinsdag, 1 maart

 

Heel langzaam wordt de hof weer wakker. Van de planten die ik afgelopen najaar heb verhuisd, hebben in ieder geval enkele het overleefd. Over de rest kan ik nog niets zeggen. Mijn op één na meest favoriet is in deze tijd van het jaar de akelei, omdat het water er zo mooi op blijft liggen. Bovenaan staat de sedum. Als je hieronder kijkt, dan snap je wel waarom......