Welcome

Newest Members

29 mei

 photo P1110695_zpsvkldh1nr.jpg

 photo P1110697_zps2ld1kll6.jpg

 

 

Ons kleine goudenregenboompje staat er dit jaar wel zeer fraai bij, ondanks de twee stormen die hij heeft moeten weerstaan, waardoor hij bijna werd ontworteld. Gelukkig hebben we hem weer mooi rechtop weten te krijgen.

 

26 mei
 photo P1110685_zpsbb0megsb.jpg

Help, het vijvertje is lek! De bodem blijkt helemaal doorgerot waardoor het water langzaam in de grond lekt. 

Grote paniek, want hoe moet dat nu met de waterplanten en de kikkers?

Inmiddels wonen er één grote en drie kleintjes in onze tuin. Waar moeten die asiel vinden in de periode dat wij shoppen voor een nieuwe kuip?

Een oude bloempot biedt soelaas, zij het niet helemaal ideaal. De kikkers passen er niet met z'n allen in. Die moeten dus ploegendienst draaien, of lootjes trekken........

23 mei

 

 

De potten met voorjaarsbollen hebben plaats moeten maken voor het jonge grut, maar waar laat ik ze in de tussentijd?

Deze half ingestorte stelling, die eigenlijk alleen nog door de zwarte frambozenstruik bij elkaar gehouden wordt, biedt uitkomst.

Hier mogen ze rustig zaad zetten en afsterven tot er in het najaar weer plek voor ze is.

 photo P1110691_zpsgdtno4mk.jpg
21 mei

 photo P1110690_zpsj7236nxv.jpg  photo P1110696_zpsp3u0opov.jpg

De borders in de Hof staan inmiddels vol met volwassen vaste planten en zomer- en winterbollen. Ze vergen dus nog maar weinig onderhoud (behalve het uitrukken van de immer oprukkende klimmende winde). En dat komt goed uit, want die tijd kan ik mooi besteden aan het onderhoud van de moestuinen en het bijhouden van de zadenwinkel.......

18 mei

 photo P1110692_zpsmqrgrnyk.jpg  photo P1110694_zpst0eysjq9.jpg

Eindelijk zijn (vrijwel) alle koffieverslaafde zaailingen uitgeplant. Veel zijn er verdwenen richting de moestuinen, maar enkele mogen in de achtertuin verder groeien. De meeste staan in potten, omdat ze in de border door de vaste planten "uit de markt worden gedrukt". Nu moeten ze nog -cold turkey- gaan afkicken.......

15 mei
 photo P1110687_zpsecwijeou.jpg

Pelargoniums zijn, zeg maar, echt een ding van mijn liefste.

Terwijl ik de borders volprop met allerhande botanisch verantwoorde soorten échte geraniums, mag mijn liefste ieder jaar de TUINgeraniums uitzoeken. 

Het motto: het kan niet fel genoeg zijn. Gezien het feit dat dit nogal een donker hoekje van de hof is, is dat  helemaal niet erg!

12 mei

 

 

We hebben een inbreker!

Eerst dacht ik dat de schuldige een hommel was (die knabbelen wel vaker een gaatje in bloemen als ze niet goed bij de nectar kunnen).

Later betrapte ik de schuldige echter op heterdaad: het zijn de leliehaantjes, die dit jaar een ware plaag in de hof zijn!

 photo P1110679_zpsffgyospo.jpg
9 mei

 photo IMAG0206_zps6yugtcsh.jpg  photo IMAG0205_zpsnknpanyv.jpg

Wat doe je op een donkere, druilerige dag? Dan ga je naar de nieuwe markthal in Rotterdam! Al die kleuren, als je daar niet vrolijk van wordt........

 photo IMAG0204_BURST002_COVER_zpsjzjgtazs.jpg  photo IMAG0207_zpskqjsryii.jpg

6 mei
 photo P1110677_zpsmhypfnhq.jpg

 

 

De bloemetjes van de hondstand bengelen altijd zo vrolijk in de wind.

Dit is een bolgewasje. Zijn naam dankt het aan de vorm van het knolletje, dat inderdaad sprekend op een grote hoektand lijkt.......

3 mei

Joepie, het regent vandaag! Het werd eens tijd.....

Hoewel het zaaiseizoen zijn einde nadert, komen er nog best veel bestellingen binnen. Die kan ik vandaag mooi verwerken.

Betty is het daar niet mee eens. Zondagen zijn bedoeld om op de bank te zitten, met een dekentje over je schoot. Waar zij dan lekker op kan loungen.

Er zijn weinig katten die zo goed kunnen mokken als Betty. Of sabotteren.........

 photo P1110600_zpstmgsnupy.jpg
1 mei
 photo P1110683_zpsjrkqmnhg.jpg

 

 

Ik het kader van de "War on Slugs", oftewel de slag om de slak, krijgen mijn zaailingen dit jaar geen gewoon water maar aangelengde koffie te drinken.

Of het ook daadwerkelijk slakwerend werkt, moet nog blijken maar ze groeien er geweldig door!

Helaas wil het buiten maar niet warm genoeg worden, waardoor ik nu vensterbanken vol verslaafde babyplantjes heb staan die zeer dringend naar buiten willen.......