Welcome

Newest Members

Donderdag, 30 mei

Er staat achter in de Hof der Zoetheid en plant met enorme bladeren en stengels de weg te versperren naar de pruimenboom.

Dat gaat zomaar niet!

In rap tempo verdwijnt het afgerukte blad op de afvalhoop tot me (beter laat dan nooit!) een lichtje opgaat: dit is niet zomaar een sta-in-de-weg, dit kun je eten!

Het zijn de rabarberplanten die al jaren in een hoekje stondente kwijnen en die ik eigen-lijk een soort van vergeten was.

Driemaal raden wat vanavond het toetje is.....

Maandag, 27 mei


Ieder jaar wordt ik weer verrast door de spontane groeispurt die de border in de Hof doormaakt.
De ene dag zijn de planten 15 cm. hoog, de volgende 1,5 m. Nou ja, zo lijkt het tenminste. Tot de eerste flinke onweersbui, dan ligt de boel plat en komt het dat seizoen niet meer goed.

Al jaren nam ik me voor de snelste groeiers te stutten, maar was altijd net te laat. Dit jaar had ik op tijd een helder moment en heb ik mijn borders volgezet met deze, door mijn liefste geniaal in elkaar geknutselde, plantensteunen. Nu zijn we helemaal stormproef!

Vrijdag, 24 mei

Het is de hoogste tijd om de aardappels te poten!

Ze zijn al zo ver uitgelopen, dat ik ze bijna niet meer uit hun net krijg zonder de jonge scheuten te beschadigen. Er verdwijnen dan ook flink wat stukken oranje plastic gaas in de aarde. Kan vast geen kwaad, hoop ik.

Na een uurtje flink aanpoten prijkt er een keurig rijtje rustieke,Franse juten zakken in de Keukenhof.

Nu moet je niet denken dat ik een snob ben die haar neus ophaalt voor goede, oudhollandse waar. Maar ja, deze waren gratis......

Dinsdag, 21 mei
De herfstige omstandigheden van vandaag maken korte metten met mijn mooie
bollenbak! Snel nog wat foto's maken, nu het nog kan.......
Zondag, 19 mei

Vandaag is een grote dag. Niet alleen omdat het eindelijk weer eens droog is, maar vooral omdat BettyLoes vandaag voor het eerst de tuin in mag:

De deur is open, de hordeur ook. De dames weten niet zo goed wat ze met de situatie aan moeten. Immers, het is een kleine stap voor de poes maar een heel grote voor BettyLoes. Betty durft het als eerste aan. Loes vindt dat drempels er niet voor niets zijn en blijft lekker op de keukenmat zitten. 

Terwijl Betty de border inspecteert, durft ook Loes het eindelijk aan.

Er valt zóveel te ontdekken! Dat kan een kattenbrein gewoon niet aan........

Na een lange, lange middag is BettyLoes getransformeerd tot een echte junglepoes.

Zaterdag, 18 mei

Het wil maar niet warm worden! Dat is onhandig, want veel van de zaailingen worden te groot om op de vensterbank te blijven staan. Daarom heb ik ze vandaag van lieverlee en tussen de buien door toch maar buiten geplant en ze voorzien van hun eigen "kasje", gemaakt van bronwaterflesjes en de bussen waarin Enkhuizer koeken worden verkocht. Wie wat bewaart........

Donderdag, 15 mei

De zeldzame straaltjes zon die ons dit jaar zo mondjesmaat worden gegund, zijn extra welkom omdat deze anemoontjes dan zo mooi opengaan......

Maandag, 13 mei

De zaailingen op de vensterbank groeien inmiddels als kool, of als vlijtige liesjes, suzannes-met-de-mooie-ogen of wat dan ook. De koudekiemers buiten komen ook tot leven, maar liggen een straatlengte achter op hun verwende broertjes en zusjes binnen......

Vrijdag, 10 mei

 

 

In de Hof heeft mijn liefste vandaag een buitenaards wezen waargenomen......

Dinsdag, 7 mei

Soms plant je iets waarvan je een halfjaar later écht niet meer weet wat het is. Dit blijkt, na lang snuffelen tussen jaren lang opgespaarde etiketten, een hondstand te zijn.......

Zaterdag, 4 mei

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar deze twee zijn écht familie!

Woensdag, 1 mei

 

 

Natuurlijk kocht ik gisteren op de plantjesmarkt niet alleen botanisch verantwoorde soorten. Ik werd bijna achterovergeblazen door deze dubbelbloemige Spaanse Margrieten, waarvan er nu dus een stuk of vijf in de Hof staan te pronken.

Donderdag, 2 mei


Bonen zaaide ik altijd buiten, maar écht succesvol was dat niet. Er kwam maar weinig op, wat ik weet aan slecht weer (te droog of te nat of te koud of zo). Dit jaar pak ik het anders aan en zaai ik ze binnen, in koffiebekertjes. Ik zaai er meteen nog wat andere klimmers tussendoor voor een kleuriger effect. Eens kijken of dit beter werkt!