Welcome

Newest Members

30 juni

 photo Capture05_zpsgae3xja4.jpg

Ik fotografeer ze niet met opzet (waarom eigenlijk niet?), maar deze zweefvliegen hebben zich ongemerkt op mijn foto's gewurmd. Als je goed kijkt, zie je dat het twee soorten zijn. Of een mannetje en vrouwtje van dezelfde soort, dat zou natuurlijk ook nog kunnen.....

28 juni

 photo Capture03_zpsqb7slmxn.jpg

Wat is er nog beter dan bloemen in snoepkleurtjes? Inderdaad, bloemen die meersnoepkleurig zijn!

25 juni

Samen met een vriendin bezoek ik vandaag een tentoonstelling over de Maya in het Drents Museum in Assen, een oud inheems volk uit Midden-Amerika. Zij hadden een heel bijzondere band met de natuur. Deze is duidelijk zichtbaar in de hier uitgestalde gebruiksvoorwerpen:

 photo Maya1_zpsbnhcwuy3.jpg
 photo Maya4_zpsltaefinb.jpg
 photo Maya2_zpsylos6mts.jpg
 photo Maya5_zpslqmq94rx.jpg
 photo Maya3_zpsul9dbbgq.jpg

24 juni
 photo Specht_zps4u9kvbdj.jpg

 

 

 

Mijn liefste, die stiekem een vogelaar is maar nog niet uit de kast is gekomen, spot deze specht in de kastanjeboom tegenover ons huis.

Een primeur, want zo ver de stad in hebben we ze nog nooit eerder gezien.

21 juni

 photo Capture04_zps2jodeyqt.jpg

Zie hier hoe een clematisbloem eruit hoort te zien. En ernaast wat de slakken ervan hebben overgelaten!

18 juni

 photo Capture02_zpsovvizmne.jpg

Ik ben dól op sier-uien. Ze komen in zoveel vormen en maten. Bovendien bloeien de verschillende soorten niet allemaal tegelijk, maar begint de één wanneer de andere net is uitgebloeid. Zo kun je de hele zomer genieten van deze bijen- en hommelmagneten.

15 juni

 

 

Dit jaar bloeit mijn Engelwortel voor het eerst. 

De bloemtrossen blijken maar nét bestand tegen de overvloedige regen.

 photo Capture10_zpssnpdodbf.jpg

12 juni

Is het een plant? Is het van een ruimteschip afgevallen? Ze zeggen dat bekertjesmos een plant is, maar ik ben niet helemaal overtuigd........

 photo Bekertjesmos_zps355ong3o.jpg

8 juni
 photo Mei 30 8_zpsafnbttdy.jpg

 

 

 

Misschien is het nóg wel fijner om een hommel te zijn en te kunnen schuilen voor de regen in de bloem van een stokroos......

5 juni

 

 

Wat moet het heerlijk zijn om een vlinder te wezen en aan niets anders te denken dan het zonnetje op je vleugels.......

 

 photo Dagpauwoog warmt op_zps5squidix.jpg
3 juni
 photo Capture01_zpsdsfpy77q.jpg

 

 

Na terugkomst treffen we ineens een groen gordijn voor ons raam aan.

De Anjelierbes is volkomen op hol geslagen!

1 juni

Met een plof vallen wij (Johanna, Elisabeth, Anna en Maria) van de roze wolk waarop we ons bevonden sinds de gloeiende liefdesverklaring van onze allerliefste. Hij is trouwens helemaal niet roze meer, maar grijs (die wolk, bedoel ik) en van de heel erg natte soort. Zo had ik mij onze laatste dag op Sicilië niet helemaal voorgesteld. Het had een botanisch hoogtepunt moeten worden, maar niets is zo triestig als een tuin in de regen. Behalve Giardini Naxos in het voorseizoen.

Iedere vakantie heb je wel iets dat je vergeet om in je koffer te stoppen. Ditmaal blijken dat onze parapluus te zijn. Is het niet mooi dat we dat pas op onze laatste reisdag ontdekken? Tijdens onze tocht door het land van de Etna passeren we verschillende dorpjes, maar vinden er onze heilige graal niet. Pas in dorpje nummer zes is het raak en scoor ik twee designer-regenschermen. Een kwartier later valt de laatste regendruppel. Dientengevolge zitten ze nog steeds in hun plasticje. Misschien maar goed ook, ze waren waarschijnlijk zo lek als een mandje. Het blijft tenslotte design…..

Al toerend door het land van de Etna, krijg je er opvallend weinig van te zien. Gelukkig is er een nationaal park met een bezoekerscentrum waar we, tijdens een korte wandeling, kennis maken met de planten en landschappen die hier schijnen voor te komen.

 photo Mei 30 1_zpssmhr85d3.jpg

Zo krijgen we maar weer bevestigd dat je grote zaken (waaronder je deze vulkaan toch zeker mag rekenen) maar beter van een afstandje kunt bekijken. Dus zoeven we naar Catania, onze laatste slaapplaats van deze reis. De stad is niet interessant. Je mag het gerust een chaos noemen, zelfs naar Siciliaanse maatstaven. Maar zelfs de lelijkste stad heeft wel een pareltje te bieden en hier komt deze in de vorm van een botanische tuin. Hier mag ik helemaal los terwijl mijn liefste geduldig toekijkt en door de muggen wordt leeggezogen. Hij is mijn eigen held in een afgerost Fiat Puntootje.

 photo Mei 30 3_zpson4g0lil.jpg
 photo Mei 30 4_zpsj5zip5ft.jpg
 photo Mei 30 2_zpslg3jrjyh.jpg

Samen met deze held stap ik morgen weer in het vliegtuig naar huis. Dag Sicilië, het was leuk je te leren kennen!