Welcome

Newest Members

Maandag, 28 juni

 

 

 

Mijn liefste is écht de allerliefst van allemaal! Om onze 85e huwelijksmaand te vieren (en hij vergeet ze eigenlijk nooit!) krijg ik van hem een sinaasappelboomje cadeau, dat nu onze tuintafel opfleurt. Zo kunnen we nog even in Valenciaanse sferen blijven, en ook alvast in de stemming komen voor ons tripje naar Madeira in september! 

P1010023.jpg picture by AnkeFreese
Zaterdag, 26 juni
PICT0268.jpg picture by AnkeFreese

 

 

 

In deze tijd is het voor ons nog een hele toer om ons huis binnen te komen. Voor de deur groeit namelijk een kolonie rode papavertjes. Het mag dan onkruid zijn, maar dan wél van de mooie soort en dus kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze eruit te trekken. Ze steken immers zo mooi af bij onze ooit zo witte deur. Dus maken we iedere ochtend en iedere avond een reuzenstap, zodat we nog lang kunnen blijven genieten!

Donderdag, 24 juni

 

 

 

Het duurde even, maar de zomerbollen die ik zowat een maand geleden plantte, beginnen eindelijk boven te komen. En nu gaat het hard! 

PICT0259.jpg picture by AnkeFreese
Dinsdag, 22 juni

 

 

Een jonge kat in huis is leuk! Twee jonge katten in huis is een ravage.....

Betty Bless en Loes Lapje spelen met letterlijk alles: planten, velletjes papier, draadjes wol, kamerplanten, schoenen, insecten aan het andere kant van het raam en ga zo maar door. De circa honderd speeltjes die ze als kraamcadeautje kregen, zijn ook erg populair en worden iedere nacht vakkundig onder het dressoir gemept. De aanwijsstok die we gebruiken om ze er weer onderuit te hengelen (een spelletje op zich!), is ook niet veilig. 

En dit is nog onschuldig vermaak! De schatjes hebben ook een niet aflatende interesse voor techniek. Ze weten in ieder geval al hoe de fax en de stereotoren werken. De video heeft ook hun warme belangstelling en laatst heeft Betty zich nog in de afwasmachine opgesloten!

PICT0075-3.jpg picture by AnkeFreese
Zondag, 20 juni

PICT0006-13.jpg picture by AnkeFreese PICT0007-14.jpg picture by  AnkeFreese

Ik ben dol op muntthee, wat ik jaren geleden in Marokko heb leren drinken. Zij het dat ik nu de suiker maar weglaat, niet uit principe maar omdat ik anders uit mijn puntmuts groei. Je zou dus denken dat ik dus ook dol ben op de muntplant. Niet dus! Meestal kweek ik hem in potten en dan heb ik er niet zo veel last van. Echter, de appelmunt (rechts) is niet altijd even winterhard en verdween in de afgelopen jaren meestal. Dus dacht ik dat hij wel veilig in de border kon. Foutje!

Vrijdag, 18 juni

PICT0008-13.jpg picture by AnkeFreesePICT0012-15.jpg picture by AnkeFreese

Soms zijn zaaddozen net zo mooi als de bloemen die eraan vooraf gingen. Ideaal dus: eerst fraaie bloemen, daarna mooie zaaddozen en dan ook nog zaden voor in het winkeltje. Wat wil ik nog meer!

PS
Dit zijn Lathyrus vernus en Tulipa tarda

Woensdag, 16 juni
PICT0015-10.jpg picture by AnkeFreese

 

 

 

Hij staat al jaren in de Hof, deze Euphorbia. Al zo lang, dat ik niet eens zijn naam meer weet. Gekocht als een net, compact plantje, groeide hij en groeide hij. En werd steeds maar lelijker. En net nu het besluit gevallen is dat hij er tijdens de grote reorganisatie beslist uit gaat, perst hij er een trosje bloemen uit. Ook niet echt de moeite van het wachten waard! Helaas, wolfsmelkje, je dagen zijn geteld!

Maandag, 14 juni
Afgelopen weekend heb ik me lekker uitgeleefd bij een kweker van eenjarige planten, zodat ik de bakken in mijn plantenkast (in de Hof) met vrolijke kleurtjes kan vullen. Maar natuurlijk kocht ik meer dan de kast kan dragen, dus heb ik een grote pot nodig voor de rest. Aan potten geen gebrek, maar in die van mijn keus heeft Thadeus zijn intrek genomen. En hij is niet van plan te vertrekken! Pas als ik de pot ondersteboven houd, tuimelt hij eruit. Klets, op de tegels! Met een beschuldigende blik in mijn richting: wat ben jij wreed! PICT0020-11.jpg picture by AnkeFreese
Zaterdag, 12 juni
PICT0034-6.jpg picture by AnkeFreese

 

 

Mijn perenbomen zijn ziek. Alle vier! De blaadjes zijn gespikkeld, gebobbeld, worden bruin en vallen af. Nu had ik dat in voorgaande jaren ook, maar alleen een paar blaadjes en die plukte ik er trouw af. Dat zit er nu echt niet in, dan houd ik kale bomen over! Het is, vrees ik, een beetje mijn eigen schuld. Eigenlijk moet ik in het voorjaar zwavelen. Vroeg in het voorjaar, maar dan staat mijn hoofd er niet naar en vergeet ik het dus. Met als gevolg zieke perenbomen (en een nectarineboom, die er nog veel erger aan toe is). Hopelijk heeft het niet al te veel invloed op de oogst, die tot nu toe -als gevolg van de jonge leeftijd van de boompjes- altijd al mager was.....

Donderdag, 10 juni
De courgettes en pompoenen hebben dit jaar een moeizame start. De komkommers trouwens ook. Veel van de planten die ik binnen zaaide droogden kort na het planten halverwege de stengel in, knakten om en gingen dood. Dus moest ik opnieuw beginnen. Gelukkig had ik nog wat zaden over, die ik dan maar direct in de tuin heb gezaaid. Met naambordje erbij natuurlijk, anders ben ik tegen oogsttijd vergeten wat het ook alweer is. Het duurde een paar daagjes, maar nu eindelijk staan de kiemlingen fier boven de grond.  PICT0021-8.jpg picture by AnkeFreese
Dinsdag, 8 juni
PICT0041-5.jpg picture by AnkeFreese 

Het vaderschap is onze Dikke Duif en zijn ega vorig jaar blijkbaar goed bevallen, want ze gaan het dit jaar nog een keer proberen. Hoewel het prille geluk vertraging heeft opgelopen doordat DD bijna twee maanden met een wasknijper aan zijn poot heeft rondgevlogen, gaat het er nu dan misschien toch weer van komen! 

Zondag, 6 juni

PICT0023-5.jpg picture by AnkeFreese PICT0026-8.jpg picture by AnkeFreese

PICT0027-6.jpg picture by AnkeFreese

 

Dezelfde mevrouw die mij de aardappeltjes cadeau deed, gaf me ook een kist vol smeerwortelplantjes. Toen ik klaar was om ze te planten, hingen ze helemaal slap en maakte ik me grote zorgen. Voor niets, bleek later, want ze staan nu in volle bloei. Blijkt wel dat ik de drie soorten helemaal niet uit elkaar heb weten te houden......

Vrijdag, 4 juni
PICT0022-3.jpg picture by AnkeFreese

 

 

 

In het sla- en andijviebed in de Hof der Zoetheid ligt een ei. Eenzaam en verlaten ligt het daar. Een wees-ei, zeg maar. En ik kan er niets aan doen, ik wordt er zó verdrietig van.....

Woensdag, 2 juni

 

 

 

 

De tomaten- en komkommerplanten móeten nu naar buiten, ook al is het 's nachts nog koud. Ze zijn gewoon niet meer te houden en nemen het afhardkasje over. Maar hopen dat het goed gaat! 

PICT0011-13.jpg picture by AnkeFreese