Welcome

Newest Members

Maandag, 30 juli

 

 

 

 

 

Het regent weer eens, dus de tuin kan ik alleen vanachter glas bekijken. Gelukkig is er de bes-anjelier (Cucubalis), die alleen haar schoonheid prijsgeeft als je haar van heel dichtbij bekijkt.

Vrijdag, 27 juli

Eigenlijk mag ik niet ontevreden zijn over de ontwikkeling van de borders in de Hof. Het gaat ieder jaar beter en het verschil tussen het zomer- en winteraanzicht is behoorlijk dramatisch (en dat is goed!).

Dinsdag, 24 juli

Ik doe niet aan kleurenschema's in de tuin. Althans, niet bewust!
Toch tekenen zich, zij het onbedoeld, twee thema's af. De eerste is de min of meer gothic kleurencombinatie van donker-purper met geel (wat veel mooier klinkt dan het eruit ziet). De andere laat zich het best omschrijven als "suikergoed". Hoezo, gespleten persoonlijkheid?

Zaterdag, 21 juli

Dat er, na een verwoestende luizenplaag, hoegenaamd nog pruimen aan de boom hangen mag gerust een mirakel worden genoemd. Helaas valt tweederde ten prooi aan de monilla-schimmels, dus veel blijft er niet over. Ter vergelijking: vorig jaar twee volle emmers, nu met moeite een halve. Het is dus begrijpelijk dat ik het schamele restant niet wens te delen met de parkietenpopulatie in de buurt.

Gelukkig waren bij een exotisch warenhuis zowel de klamboes én de feestversiering in de aanbieding. Die houden niet alleen de muskieten maar ook de vogels uit de tuin, én uit de boom. Als bonus ziet het er ook nog best feestelijk uit, al krabt menig traditionele tuinier op ons moestuinencomplex zich hoofdschuddend achter de oren over alweer zo'n rare bokkesprong van de stuiterende tuinkabouter!

Woensdag, 18 juli

Dat dit jaar alles later is dan gebruikelijk, is een understatement. Deze clematissen maken het extra bont: ze zijn maar liefst 2 maanden over tijd!

Zondag, 15 juli

 

 

 

 

 

 

Als de schemering is gevallen, wordt pas écht duidelijk hoe groot de aaibaarheid van dit plantje is. Helaas ben ik even vergeten hoe hij heet....

Donderdag 12 juli

 

 

 

De regen heeft deze courgettebloem veranderd in een minivijvertje!

Dinsdag, 10 juli

   
Om de lege plekken in de Hof te vullen heb ik een weidebloemen mengsel gezaaid. Het blijkt in deze supernatte zomer een gouden greep. Tot mijn grote vreugde zie ik dit jaar, voor het eerst sinds tijden, weer honingbijen. Soms wel tien tegelijk. En dat is mooi!
    

Vrijdag, 6 juli

 
Je zult maar moeder zijn van een scholeksterkuiken! Waar het vorige kind van dit getergde ouderpaar last had van smetvrees (nee mama, ik ga níét op het gras want dan krijg ik vieze poten!), is het jong van dit jaar behept met flinke bindingsangst. Zo gauw moeders (of vaders) de kop omdraait, is junior er alweer met een flinke vaart vandoor. Liefst richting hond van een paar deuren verderop. Ga d'r maar aan staan!
 

Dinsdag, 3 juli

In de ieniemini-plantjesklasse is dit een toppertje: Mimulus pictus. Hooguit vier centimeter hoog en bloemetjes kleiner dan mijn pinknagel. Maar kijk toch eens hoe mooi hij getekend is!