Welcome

Newest Members

Zondag, 30 januari

De vorst begint zijn tol te eisen. De planten die in het najaar moesten worden verplaatst als gevolg van het grote bomenrooi-project, zien er maar zieligjes uit. Ik hoop maar dat de de lente halen......

Woensdag, 26 januari

 

 

In de afgelopen dagen zijn er heel wat bollen boven de grond komen piepen. Hopelijk hebben ze er geen last van dat het nu ineens weer flink gaat vriezen!

Zondag, 16 januari

Al een paar dagen zien wij een raar fenomeen in de tuin: vetbollen die uit zichzelf de tuin door wandelen en dan onder de schutting duiken. Dat de vetbollen op de grond terechtkomen is niets nieuws, dat doen de kauwen. Maar dat ze aan de wandel gaan, is een primeur voor ons. Nadere inspectie leert dat de bollen worden meegesleept door een nieuwe bewoner van de tuin. Zo groot als een hand (exclusief lange staart) en een bruin velletje. Een grote Ieniemienie Muis. Een rát dus. Gétver! Hij blijkt ook aan mijn winterzaaisel te hebben geknabbeld. En de originele Ieniemienie Muis te hebben verjaagd. Vanuit de tuin van de buren heeft hij een zijn eigen smokkelroute gegraven, een enorme tunnel waar je met je hele arm in kunt. Een titanenklus, als je het objectief bekijkt, en het levert hem (onbedoeld) een eigen naam op. We stoppen er een kruik in, in de hoop dat dat hem tegen zal houden. Dezelfde nacht nog horen we een verdacht geknaag en gekrabbel onder het dak in onze slaapkamer. Er zit dus niets anders op: na de vakantie schakelen we de gemeentelijke ongediertebestrijdingsdienst in. Zouden ze komen voor maar één rat? Zelfs als je hem Goliath hebt gedoopt?

Woensdag, 12 januari

 

 

Daar zijn ze dan, de eerste bloemetjes van het jaar. Laat nu de lente maar komen!

Vrijdag, 7 januari

Betty is ondertussen zo bij ons gewend dat ze kapsones begint te krijgen. Hier zit ze gezellig TV te kijken. 't Is haar favoriete DVD: Jingle Cats. Zoek maar op op Youtube, je lacht je dood! De boodschap die wordt uitgestraald is duidelijk: schat, breng jij even het bier en de afstandsbediening?

 

Donderdag, 20 januari

Sommige zaden zijn zo leuk, dat je ze het liefst zelf wil houden. Niet om ze te zaaien, maar om ze te knuffelen. Deze hier, van de Struikwinde (Ipomoea carnea), hebben wel een héél hoge aaibaarheidsfactor!

Dinsdag, 4 januari

 We kunnen nog geen afscheid nemen van de kerst-tijd. Gelukkig mag de boom nog tot Driekoningen blijven staan
(= 6 januari). Betty denkt er duidelijk hetzelfde over......

Zaterdag, 1 januari

 

            

 

 

 

 

 

Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Zo rond het middaguur wordt Betty helemaal gek. Het duurt even voor we doorhebben waarom ze zo tekeergaat (het was láát, gisteravond!). Het blijken een paar staartmezen te zijn, die zich tegoed doen aan de schildluizen in de hortensia. Nu zijn die beesjes nogal moeilijk vast te leggen. Ze komen ook niet in de achtertuin, maar kunnen alleen worden gespot in de kastanjebomen aan de overkant van de straat. Dit is dus een buitenkansje voor zowel de viervoetige als tweevoetige jager met camera!