Welcome

Newest Members

Woensdag, 25 december

Kerst in huize Tuinkabouter, dat ziet er zó uit:

 photo P1090255_zps3d7cfe93.jpg  photo P1090253_zps39f6cc58.jpg

 photo P1090254_zps0e18768e.jpg

 photo P1090252_zps286147a0.jpg  photo P1090251_zps53305567.jpg

 photo P1090250_zpsfa01d0f5.jpg

Zondag, 21 december

 

 

Op de markt vond ik vandaag enkele overrijpe cherimoya's. 't Is een hoop geklieder om daar de zaden uit te krijgen maar de oogst mag er wezen!

 photo P1090249_zps07bc4285.jpg
Dinsdag, 17 december

 photo P1090245_zps7220078c.jpg

 

 

 

Niet alleen wij kijken met plezier naar de vogels in onze tuin.

Ook BettyLoes lusten er wel pap van. Letterlijk, maar met een sausje mag ook......

Vrijdag, 13 december

 

 

Zó mooi en, ondanks zijn grote voorliefde voor pinda's, toch gewoon inheems. Deze vlaamse gaai is een graag geziene gast in onze tuin.

 photo P1090236_zpscf2c2763.jpg
Maandag, 9 december
 photo P1090145_zpsc55b8f62.jpg

 

 

De oogst is  bijna binnen. Op de vensterbank staan de laatste bakjes met zaden te drogen.

Daarmee is het werk nog niet klaar. Ze moeten ook nog gedetermineerd en verpakt worden. En verzonden, natuurlijk.

Het werk van een Tuinkabouter is dan ook nooit gedaan......

Vrijdag, 6 december

In plaats van een gedicht, kreeg ik van mijn liefste bij mijn reuzenslak een briljant verhaal cadeau. Ik wil het jullie niet onthouden!

-----------------------------

Goedenavond beste kijkers en welkom bij de rubriek Roddel in de Regio !

De rechtbank in Den Haag behandelde onlangs de geruchtmakende zaak tussen een Nederlandse cosmeticagigant en een tuinkabouter,  eh  ja, U hoort het goed. oor wie onze eerdere reportages over dit onderwerp heeft gemist volgt nu een korte samenvatting:

In Lauwveen, een dorpje gelegen tussen Warmenhuizen en Koudekerk, vond in het voorjaar de traditionele braderie plaats. Enkele bezoekers van dit evenement raakten later thuis onwel. Zo is een bejaarde mevrouw bijna gestikt in een hapje appelmoes en de receptioniste van Hotel de Zwaan liep lichte brandwonden op aan haar wangen na het aanbrengen van een zalfje.
De Voedsel en Waren Autoriteit stelde direct een onderzoek in. Zo vond men kattenbakkorrels in potjes stoofperenjam en rozenbottelcompote. In de reeks ”lekkernijen uit de streek” werden ook nog bloembollen aangetroffen.
Tubes dagcrème werden geanalyseerd en daarin ontdekte de keuringsdienst grote concentraties anti-luizen middel, evenals kunstmestkorrels in flacons met douchegel.

Uiteindelijk wist een speciaal team van de recherche twee bronnen te lokaliseren: en professionele hobby-tuinierster uit Loosduinen én cosmeticabedrijf Rituelen. ussen beide partijen bleek een diep gewortelde vete te zijn ontstaan die uiteindelijk resulteerde in het saboteren van elkaars produkten.

Mevrouw F. die zich onder de schuilnaam Tuinkabouter profileert als weldoener en een bloemrijker wereld nastreeft, bewerkt al jaren twee lapjes grond die zij van de gemeente huurt. Voor buitenstaanders lijkt Tuinkabouter geen vlieg kwaad te doen. ot dat een meisje ziet hoe mevrouw F. met opzet enkele naaktslakken vertrapt !!


Het kind wilde voor het paard van Sinterklaas een mooie peen uitzoeken om in haar schoen te doen. Tijdens haar poging om ongezien de tuinen te verlaten scheurde ze per ongeluk een groot stuk worteldoek open.  Mevrouw F. ontdekte zo door puur toeval, op de rommel onder het doek, het logo van van Rituelen. uders van het geschokte kind deden trouwens direct hun beklag bij het gemeentebestuur en eisten volledige ontruiming van het volkstuinencomplex.

Verantwoordelijk wethouder Van Schoffelen veegt het beklag van de vergadertafel en gaat over tot de orde van de dag. Niet vies van media-aandacht en met de komende gemeenteraadsverkiezingen in het vizier, komt de wethouder zelfs met een geweldig plan: het Loosduinse ”Slaktrappen” komt op de lijst te staan van het Centrum voor Immaterieel Cultureel Erfgoed en Volkscultuur. Het past perfect in het rijtje van Schoonrijden, Psalmzingen met bovenstem, Prijsdansen en Bloemencorso’s. oven de akkertjes met sla en andijvie wappert voortaan trots de Unesco-vlag.

Onze reporter nam poolshoogte in Loosduinen en registreerde enkele opmerkingen van bewoners:  "Het is natuurlijk goed dat tradities en rituelen actief aan volgende generaties worden doorgegeven. Van Slaktrappen heb ik echter nog nooit gehoord,  maar wél van Peenbuiken!" en "Ik stem nooit meer op de Partij voor de Dieren, ik stem sowieso nooooit weer".
De heer Neet, penningmeester van de inmiddels beroemde volkstuinvereniging, twitterde zelfs dat hij het geslijm zat was en er volgens hem een ”luchtje” zat aan deze hele slakkengang.


Een journalist van onze redactie kwam per toeval achter één van de nevenfuncties van de wethouder: Adviseur bij Rituelen BV! Het cosmeticabedrijf kwam jaren geleden in het nieuws toen het een lijn schoonheidsproducten op de markt bracht waarin slakkenslijm was verwerkt. De Consumentenbond stelde zich destijds zeer terughoudend op toen bleek dat Rituelen zich niet aan de etiketten hield. Van Schoffelen was in die periode toevallig Hoofd Communicatie bij de Consumentenbond.

Rituelen BV kweekte dus stiekem slakken onder de neus van nietsvermoedende tuinders, naar later bleek in het hele Westland. Tuinkabouter, pardon, Mevrouw F., wist zich geen raad met de vraatzuchtige slakken in haar tuin en besloot ze te vermorzelen. En wethouder van Schoffelen vulde al die tijd zijn zakken en oogstte populariteit op het Binnenhof.


Tot zover deze opsomming van feiten, dames en heren.

De rechtbank besloot zojuist dat Tuinkabouter en Rituelen zijn veroordeeld tot een intensieve samenwerking. De wethouder zal een taakstraf worden opgelegd. Kortom het Zwarte Pieten moest maar eens afgelopen zijn!
In de praktijk komt het erop neer dat Rituelen een nieuwe produktlijn start onder de naam “Tuinkabouters Rituelen” om zodoende de export te stimuleren. De wethouder moet zich melden bij de Dienst Groen'-voorziening.

Wij danken U voor Uw aandacht en zien U graag terug bij de volgende uitzending van Roddel in de Regio, want dan stellen we de vraag: wat is er geworden van het Sinterklaasgedicht! Is het rijmen aan het verdwijnen?


Tot de volgende keer.

Donderdag, 5 december

Zelf krijg ik van mijn liefste een slijmerige reuzenslak cadeau. Yuck! Gelukkig is hij gevuld met vanalles wat een ijdele Tuinkabouter maar gelukkig kan maken........

 photo P1090198_zps4f1f5745.jpg  photo P1090137_zpscde1fe16.jpg

Zondag, 1 december

 

 

 

 

Voor mijn moeder, die een lichte internetfobie heeft ontwikkeld, heb ik als surprise een robot gemaakt om haar bij te staan.


Zoiets moesten ze ook eens uitvinden voor in de tuin: nóóit meer schoffelen of wieden. Dat zou pas zalig zijn!

 photo P1090144_zps76d74071.jpg