Welcome

Newest Members

Dinsdag, 28 augustus

 

 

 

 

Ook mooi, maar dan juist door hun eenvoud, zijn deze oriëntaalse lelies. Daarnaast geuren ze hemels. Zo sterk dat ze op een zomeravond het eerste zijn wat je ruikt als je de tuindeur opendoet. Daarom komen er ieder jaar een paar bij in de Hof en ben ik bij de leliehaantjes favoriet nummer één!

Zaterdag, 25 augustus

Wat een schoonheid, deze papaver "Flemish Antique" !

Donderdag, 23 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hoewel er altijd uitzonderingen op de regel zijn, lijken neven en nichten vaak meer op elkaar dan broers en zussen. Dat is ook hier het geval: neef en nicht uit de geslachten Linaria en Anthirrhinum zijn soms niet uit elkaar te houden!

 

Maandag, 20 augustus

 

 

 

Het ballonplantje doet zijn naam eer aan. De opgeblazen knoppen lijken uit elkaar te klappen wanneer ze veranderen in helderblauwe sterbloemen.....

Vrijdag, 17 augustus

   

 

 

 

Ze zijn er laat bij dit jaar, de courgettes. Maar dan wel in groten getale. Je hoor MIJ dus niet klagen...... 

 

Zondag, 12 augustus

En zie, waar ik het helemaal niet verwachtte, wordt ik op de Floriade overvallen door een lawine van kleur en geur. Gezien de enorme rij bij de ingang, zijn wij niet de enige geïnteresseerden........

                                            

Zaterdag, 11 augustus

Vandaag bezoeken we, in het kader van een botanisch weekendje-weg, de kasteeltuinen van Arcen. Ik had er al veel over gehoord maar was er nog niet geweest. Eerlijk gezegd, het valt me een beetje tegen. Het is een mooi park om in te wandelen, maar in een echte tuin horen (naar mijn bescheiden mening) gewoon meer bloemen!


Dinsdag, 14 augustus

 

 

 

 

 

 

Hoe val je op, als bloem zijnde? Een bijzondere vorm of geur? Mwah, dat doen er al zoveel! Het slangenkruid gooit gewoon meerdere kleuren tegelijkertijd in de strijd. Zo wordt je zeker gezien!

Donderdag, 9 augustus

 

Perfect is ook maar saai! Het zijn juist de rafelrandjes die deze bloemen extra interessant en feestelijk maken.....

  

Dinsdag, 7 augustus

Zoals gezegd, de oogst in de Hof der Zoetheid valt (op z'n zachtst gezegd) nogal tegen.
Dat wil zeggen: alle oogst die niet blauw of paars is. Vreemd genoeg doen de bosbessen bramen en kapucijners het wonderwel goed!

Zondag, 5 augustus

 

 

Ik weet niet of het nu aan de natte, koele zomer ligt of dat het gewoon stom geluk is: nog nooit stonden de floxen er zo mooi bij als ze dit jaar doen. En dat is een wonder, want dit is nou zo'n plant waar ik nooit geluk mee heb gehad.

Donderdag, 2 augustus

Niet alleen de Hof ziet er in de zomer heel anders uit dan in de winter.
De transformatie die de Keukenhof ieder jaar doormaakt, is nog veel dramatischer!