Welcome

Newest Members

Dinsdag, 30 april

 

 

Het mag dan eind april zijn, maar in de border is het nog steeds maar een kale boel. Tijd dus om voor een inhaalslag om de boel te verlevendigen. Oftewel, óp naar de jaarlijkse plantjesmarkt! En die kroning? Die kan wachten, een kwestie van prioriteiten stellen......

Zondag, 28 april

Het mag slechts een beeldje zijn dat we cadeau kregen van een tuincentrum, maar het ziet er zó levensecht uit dat ik steeds tweemaal moet kijken om te zien of er niet écht een bovenmaats mees op de tuintafel zit!

Vrijdag, 26 april

Sommige planten zien er buitenaards uit voor ze gaan bloeien. Zo ook deze Camassia's. Het moment waarop ze open gaan blijft altijd een verrassing!

Woensdag, 24 april

 

Volgens mijn moeder gaat er (bijna) niets boven de klassieke narcis. Met zijn gouden trompet en fijne geur is het dan ook een klassieker. Eigenlijk is het een bloem met een perfect basisplan. Niets aan veranderen dus! Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus moet ik ook een "Rip van Winkle" doen. Maar hij blijft wél in de minderheid......

 

Vrijdag, 19 april

 

 

 

Deze zwarte rakker geeft een kleine demonstratie kunst-en-vliegwerk. Zijn beloning: een snavel vol met "vogelpindakaas".

Zondag, 14 april

 

Ook in de Keukenhof ben ik begonnen met zaaien. Vorig jaar verloor ik meer dan de helft van mijn zaden aan de vogels en van de resterende kiemlingen ook nog de helft aan een invasie van tien centimeter lange, moddervette slakken-from-hell. Dat gaat me niet nog een keer overkomen! Daarom staat deze tuin nu vol met vliegende schoteltjes, die in de zon een mooi parelmoeren glansje hebben. 'k Zal wel de enige op het moestuincomplex zijn die het zo ziet. 't Is tenslotte toch iets anders dan het prei-op-rij principe waar de oude garde zo aan gehecht is.......

 

Zaterdag, 13 april

 photo Capture2_zpsc9c9814e.jpg

 

 

 

 

 

 

Eindelijk, daar is'ie dan: de groene explosie. Van de ene dag op de andere lijkt alles twintig centimeter groter en ik 100% gelukkiger. Tuinkabouters moet je immers niet stallen in de ballenbak; ze doen het veel beter in de bollenbak!

 photo Capture1_zpsad0fae76.jpg

Woensdag, 10 april

Het wordt tijd de Hof der Zoetheid onder handen te nemen. Die ligt er kaal en verlaten bij. Het onkruid is blijkbaar nog niet wakker, en de fruitboompjes ook niet, maar dat is een kwestie van tijd. 

In april ben ik altijd superblij dat ik in de herfst, zij het met fikse tegenzin, alle troep al opgeruimd heb! Daardoor heb ik nu genoeg tijd om de eerste bloemen te zaaien. En een heleboel erwten.

Het wachten is nu op een sappig regenbuitje.......

Zondag, 7 april

 

 

 

BettyLoes hebben niets met parkieten! En da's maar goed ook: als Betty nog dikker wordt, passen ze niet meer samen in één stoel.......

Vrijdag, 5 april

 photo Capture3_zps59f4227c.jpg

In snackbar De Kastanjeboom tegenover ons huis vieren de halsbandparkieten met z'n dertigen een vrolijk feestje: lekkere, zoete bladknoppen "on da house"!

Maandag, 1 april


En wéér sneeuwt het. Ik vind dit géén leuke grap!