Welcome

Newest Members

Zaterdag, 30 april

 

Het is koninginnedag, dus: plantjesmarkt op het Lange Voorhout! Een mooie gelegenheid om mijn vermoeide, oude muntplanten van jonger, frisser gezelschap te voorzien: Marokkaanse munt, kruizemunt, aardbeien-, appel- en citroenmunt. En inderdaad, ze ruiken allemaal anders. Het gaat een mooi muntthee-seizoen worden!

Vrijdag, 29 april

Inmiddels zijn de zomerbollen de grond in, en een heleboel zaailingen ook. Geen probleem, nu het voorjaar zo warm blijkt. Inmiddels zijn beide borders volgeplant, en het ziet er veelbelovend uit. Zelfs de slakken laten zich niet zien (afkloppen!). Mijn liefste, die rond deze tijd van het jaar altijd wat last heeft van een voorjaarsdepressie, ziet het anders: het lijkt wel een kerkhof, met van die kruisjes. Typical......

Donderdag, 28 april

  Ondertussen moet er ook  nog steeds verspeend worden.......

Dinsdag, 26 april

 

 

Het lijken wel artisjokken, wat hier in nog geen twee dagen de grond uit schiet. Na enig opzoeken blijkt het de Perzische fritillaria te zijn. Jee, wat gaan die hard!

Zaterdag, 23 april

Een voorjaarsuitje dat jaarlijks terugkomt, is een tripje naar de Flora Tulpenpluktuin in Julianadorp. Niet om tulpen te plukken (zonde!) maar om er zomerbollen te kopen. Ook hier is sprake van een uit de hand gelopen hobby, zoals ook mijn eigen zadenwinkeltje. Maar ze pakken het een stuk professioneler aan. Goed spul ook, anders reden we er niet zo'n stuk voor om! Zo ontstond er een leuke interactie: ik koop bollen bij hen, zij pompoenzaden bij mij. En de vruchten daarvan verkopen ze dan weer in het najaar, als wij de voorjaarsbollen komen halen..... 

De route ernaartoe leidt ons door de bollenvelden: bepaald geen straf. We maken van de gelegenheid gebruik om ook de Hortus Bulborum in Limmen te bezoeken, waar ze een enorme collectie tulpen en andere bolgewassen hebben, met name de hele oude soorten. Hieronder een impressie.

Flora Tulpenpluktuin in Julianadorp:

Neerlands trots: de bollenvelden:

En nog meer tulpen in de Hortus Bulborum. En het is duidelijk liefdewerk:

Vrijdag, 22 april

De tulpen zijn er dit jaar vroeg bij! En dan ook nog allemaal tegelijk. En nog voor Pasen! Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt!

Woensdag, 20 april

 

 

Het sinaasappelboompje staat momenteel op de vensterbank, om de winter door te komen. Het bevalt hem blijkbaar. Terwijl ik hem toch nogal eens vergeet. Zo miste ik ik de bloei, maar zie hier: hij heeft niemand nodig en maakt zonder enige hulp de vruchtjes waar we komende zomer van gaan genieten!

Maandag, 18 april

't Is dat er al knoppen in zitten, anders zou je het verschil tussen dit gebroken hartje en de voorjaarsanemoon nauwelijks zien!

Zaterdag, 16 april

 

 

 

Dit leuke heestertje schafte ik in het tuincentrum aan. Maar helaas vergat ik het labeltje te bewaren.......

Donderdag, 14 april

 

 

De kastanjebomen zijn nog kaal, en voor de halsbandparkieten is dat goed nieuws. Ze smullen van de zoete bladknoppen. En niet zachtzinnig, ze knoeien behoorlijk. Eh, als dat zo doorgaat, blijven deze bomen het hele jaar kaal!

Vrijdag, 15 april

 

 

Ook in de plantenwereld komen albino's voor, planten die worden geboren zonder bladgroen. Hier vind ik er één tussen de salvia-kiemlingen. Schattig, maar helaas zonder enige kans op overleven.....

Dinsdag, 12 april

De Hof der Zoetheid ligt er leeg en verlaten bij. Hoewel ik er al drie maanden niet meer ben geweest, is hij niet overwoekerd. Dus dat valt mee! En als je van dichtbij kijkt, zie je al de eerste bloesems. Deze hier is van de honingbes, maar vrijwel alle bomen en struiken staan dik in de knop!

Zondag, 10 april

 

 

 

 

 

 

Tot mijn grote verbazing kom je kikkers niet alleen in de sloot tegen, maar ook in de snackbar. Iemand een diep-gefrituurd kikkerbilletje?


PS
Niet doorvertellen dat ik daar was! Het past niet helemaal in het Tuinkabouter-moet-slank(er) regime.....

Donderdag, 7 april

 

 

 

Ondertussen wordt in een nabijgelegen sloot al druk gewerkt aan het nageslacht......

Dinsdag, 5 april

Viooltjes in de tuin, daar word ik altijd erg blij van! Zou het komen omdat ze zo'n snoezige gezichtjes hebben? Deze staan momenteel in bloei.

Zo tegen de zomer hebben ze zich letterlijk doodgebloeid. Maar niet getreurd, de volgende generatie staat al te kiemen op de vensterbank.....

Zondag, 3 april

Een dagje naar de dierentuin. Wie vindt dat nu niet leuk? Ik wél in ieder geval, en mijn liefst moet gewoon mee! Het levert leuke plaatjes op (kunnen we vast oefenen voor als we dit najaar naar Zuid Afrika gaan) waarbij verder commentaar geheel overbodig is:

Zaterdag, 2 april

 

 

 

We beginnen de maand goed, met een weekendje weg. We slapen in de buurt van Arnhem maar bezoeken de stad niet. Vandaag staat in het teken van ons oerhollands verleden. Met andere woorden, we bezoeken het Openlucht-museum. Hieronder een kleine impressie:

 



En zo zie je maar weer: we mogen dan de hele wereld over reizen, maar we vergeten ons eigen land niet!