Welcome

Newest Members

Woensdag, 28 april
PICT0069-1.jpg picture by AnkeFreese In de kraamkamer is het nu top- drukte. Honderden kiemlingen be- vinden zich in een stadium ergens tussen kiemen en uitgeplant worden. Op zolder staat alles wat nog moet kiemen of net verspeend is. Op de logeerkamer, met het raam op een kier, begint het afharden. Wanneer de plantjes groot genoeg zijn, gaan ze naar buiten. Daarna worden ze uitgeplant. Overigens ben ik van de koffiebekers afgestapt. Ik vond dat de worteltjes zich daarin niet goed konden ontwikkelen. Deze plastic borrelglaasjes zijn beter, de zaai- lingen hebben er nog nooit zo goed bijgestaan. Maar ik moet wel veel vaker water geven...... PICT0060-4.jpg picture by  AnkeFreese
Zondag, 25 april

bl0078.jpg picture by AnkeFreese

Hoezo, geen bal op de TV?

Vrijdag, 23 april

PICT0014-10.jpg picture by AnkeFreese PICT0024-3.jpg picture by AnkeFreese PICT0077-1.jpg picture by  AnkeFreese

 PICT0087.jpg picture by  AnkeFreese

 

 

 

  De narcissen staan er mooi bij, dit jaar. De soort die je
  hiernaast ziet, en waarvan ik ook al niet de naam kan
  onthouden, is niet alleen gigantisch groot maar ruikt ook
  nog eens bijzonder lekker!

Woensdag, 21 april
PICT0020-10.jpg picture by AnkeFreese 

Niet heel nauw verwant maar vrijwel identiek (én zeldzaam blauw!): links de blauwe onschuld, hieronder het Kaukasich vergeet-mij-nietje. Zoek de verschillen!

 

PICT0029-9.jpg picture by  AnkeFreese

Maandag, 19 april

PICT0003-15.jpg picture by AnkeFreese

Een eendenmeisje heeft haar intrek genomen in onze hof. Vreemd, zó groot is onze vijver nou toch ook weer niet! Misschien heeft ze hier asiel gezocht om aan de opdringerige mannetjes van haar soort te ontkomen. Hoewel alle wildleven in de tuin meer dan welkom is, ben ik toch niet onverdeeld blij met haar. Hé, jij daar, ga niet met je dikke @#$%! op mijn zaailingen zitten!

PICT0004-13.jpg picture by AnkeFreese
Zaterdag, 17 april
PICT0016-9.jpg picture by AnkeFreese PICT0015-9.jpg picture by AnkeFreese

 

 

 

Deze twee lijken wel erg op blauwe druifjes, maar zijn het niet. Hun namen zijn lang en ingewikkeld en dus  vergeet ik steeds hoe ze heten, maar schattig zijn ze wel!

Donderdag, 15 april

PICT0023-4.jpg picture by AnkeFreese PICT0026-7.jpg picture by AnkeFreese PICT0027-5.jpg picture by AnkeFreese

Omdat de zon zich in de Hof pas half maart voor het eerst laat zien, bloeien mijn voorjaarsbollen altijd een beetje aan de late kant. Zo ook de blauwe druiven, die nu op hun hoogtepunt zijn. Ik heb dit jaar drie soorten: één met een kuifje, één met een kantrandje aan haar balonrokje en één die helemaal niet blauw is, maar geel. Alle drie familie, maar toch helemaal anders!

Dinsdag, 13 april
PICT0063-3.jpg picture by AnkeFreese

Je hebt onkruid en onkruid. In mijn geval: onkruid dat komt aanwaaien en waar je maar niet vanaf komt zoals akkerwinde, paardebloem, St. Janskruid, paardestaart, bitterwortel, vogelmuur en brandnetels. En vergeet de distels niet! Voor gras neem ik niet eens meer de moeite, behalve in de bedden mag dat gewoon blijven staan.

Daarnaast is er nog onkruid van de soort die je zelf geplant hebt, en waar je nooit meer vanaf komt. Het soort dat op de raarste plaatsen opduikt en dat je alleen met pijn in je hart eruit trekt. In mijn tuinen zijn dat: campanula's, goudsbloemen, snijbiet, roodlof, andijvie, frambozen en vergeet-me-nietjes.  En toch moet het, anders nemen ze de hele tuin over!

Zaterdag, 10 april

PICT0058-2.jpg picture by AnkeFreese

Een tortelduif hoort met z'n tweetjes. Anders is het géén gezicht! Daarom vonden we het extra zielig dat er altijd maar één torteltje op het vogelhuisje kwam eten. Het doet ons dan ook bijzonder veel genoegen om te zien dat Teun de Tortel eindelijk de ware liefde heeft gevonden. Dat het maar lang moge duren.....

Woensdag, 7 april

 

Deze blauwe druifjes zijn aan de late kant (want staan in de schaduw) maar maken er wel meteen werk van: met de bloemknop fier voorop, schieten ze de grond uit!

PICT0070-3.jpg picture by AnkeFreese
Zondag, 4 april

 

Was het dak van onze schuur al bezet door een koppeltje eenden (dat ik soms met enig geweld tussen de planten vandaan moet jagen), nu is het dak van ons huis gekraakt door een stel ganzen. Ooit van dakganzen gehoord? En toeteren dat ze doen!

PICT0068-3.jpg picture by AnkeFreese
Donderdag, 1 april

PICT0064-2.jpg picture by AnkeFreese PICT0065.jpg picture by AnkeFreese

Er komt al weer een heleboel boven de grond: oude bekenden of vergeten liefdes, maar ook planten die helemaal nieuw zijn en waarvan ik zeker weet dat ik ze er niet geplant heb. Het zullen de kaboutertjes wel zijn geweest, of anders de vogeltjes. Ik hou van allemaal even veel. Zo wordt het dus nooit wat met die model-borders....

PICT0066.jpg picture by AnkeFreese PICT0067-2.jpg picture by AnkeFreese