Welcome

Newest Members

Donderdag 30 april

PICT0028-2.jpg picture by AnkeFreese
PICT0008-7.jpg picture by AnkeFreese
PICT0013-6.jpg picture by AnkeFreese

PICT0047.jpg picture by AnkeFreese

PICT0043-2.jpg picture by AnkeFreeseDat de koningin vandaag haar verjaardag viert (zij het dit jaar met een zwart randje), maakt deze datum voor mij nog geen feestdag. Waarom ik vandaag dan toch in een feesthumeur ben? Omdat het vandaag plantjesmarkt is, en ik weer helemaal los mag! De buit? Kruiden om thee van the maken: Citroenverbena en verschillende soorten munt. En een prachtig gebroken hartje plus idioot gekleurde geraniums, gewoon omdat ik die mooi vindt!
PS: de foto's zijn gemaakt door nichtje Leyla, dat hier een paar dagen logeert!


PICT0018-5.jpg picture by AnkeFreese                    PICT0020-5.jpg picture by AnkeFreese
Dinsdag 28 april

PICT0002-10.jpg picture by AnkeFreese PICT0007-7.jpg picture by AnkeFreese PICT0018-4.jpg picture by AnkeFreese
Met het spektakel van afgelopen weekend nog in het achterhoofd lijken de tulpen in mijn eigen tuin wel erg, zeg maar heel erg, bescheiden......
PICT0019-2.jpg picture by AnkeFreese PICT0020-4.jpg picture by AnkeFreese

Zondag 26 april

PICT0163.jpg picture by AnkeFreese PICT0164.jpg picture by AnkeFreese
PICT0162.jpg picture by AnkeFreese

 


Op de terugweg vanuit Noordwijk hebben we gisteren nog een kleine omweg gemaakt om de bollenvelden te bekijken. Wat een weelde dat we hier zoiets hebben. Zelfs nu het bollenseizoen op zijn einde loopt, kom je nog prachtige plaatjes tegen.

En het blijft leuk, die geschokte blik van de toeristen als er zo'n karretje voorbij rijdt om de bloemen van de tulpen eraf te snijden zodat er alleen meer groene stompjes achterblijven!

 

 PICT0156.jpg picture by AnkeFreese PICT0160.jpg picture by AnkeFreese
More pictures you will find here.

Zaterdag 25 april

PICT0012-7.jpg picture by AnkeFreese PICT0026-3.jpg picture by AnkeFreese
De zon straalt ons vanochtend tegemoet. En dat komt goed uit, want vandaag gaan we getuige zijn het bloemencorso van Noordwijk. Ook wel de mooiste file van Nederland genoemd! Een eerste keer voor mij; ik zag tot nu toe alleen nog maar het drijvende corso van het Westland.
PICT0015-6.jpg picture by AnkeFreese PICT0038-2.jpg picture by AnkeFreese PICT0067.jpg picture by AnkeFreese
Het thema is dit jaar "beroemde boeken". En zo komen drie liefhebberijen harmonieus samen: bloemen (voor mij), oude auto's (voor mijn liefste) en boeken (voor ons allebei!). Zeer bijtijds zoeken we een fraai plekje op de boulevard op en dan begint het wachten. Net als ik spontaan de blaren voel opkomen, komt de eerste wagen voorbij. Gevolgd door fraai versierde reclame-auto's.
PICT0031-3.jpg picture by AnkeFreese PICT0056.jpg picture by AnkeFreese
Maar dan begint het echte werk. De ene prachtige praalwagen na de andere, zeventien stuks in totaal. De toeschouwers om ons heen (vrijwel allemaal uit den vreemde, de inlanders staan wijselijk verderop langs de route) zuchten van ontroering. Het geklik van de camera's is bijna oorverdovend. Zoiets hebben ze thuis niet!
PICT0060.jpg picture by AnkeFreese PICT0088.jpg picture by AnkeFreese
Klein minpuntje (een heel kleintje maar!): als Brabantse ben ik gewend aan humor tijdens optochten. En die miste ik hier wel, het was allemaal wel heel serieus!
PICT0102-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0109.jpg picture by AnkeFreese
Na een ruim uur is de parade voorbij en kan ik eindelijk mijn moede voetjes te rusten leggen, op een terrasje aan zee in de zon. Het leven is mooi.......
PICT0119-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0134.jpg picture by AnkeFreese
PICT0075.jpg picture by AnkeFreese

 

Een complete reportage zie je hier, en hier. (Het zijn veel foto's, dus het duurt even voor ze openen!).

 

 

 

 

Donderdag 23 april

PICT0031-2.jpg picture by AnkeFreese
Dat Den Haag een stad is waar veel nieuwe Nederlanders wonen, is een algemeen bekend gegeven. Deze hier zijn al aardig ingeburgerd, maar stammen oorspronkelijk uit Noord Afrika. In onze buurt heeft iedere sloot zijn eigen koppeltje nijlganzen. En die sloot wordt met veel vertoon verdedigd. Ik kom dit stel al jaren twee keer per dag tegen en nog steeds wordt ik twee keer per dag met een hoop geblaas en getoeter bejegend. Terwijl de één probeert me te intimideren met een soort van regendans, laat de ander overduidelijk zien welk onderdeel van zijn anatomie het hem kan roesten. Hem, ja. Inderdaad zijn dit volgens mij twee mannetjes. Heb ik weer.......

Dinsdag 21 april
PICT0009-6.jpg picture by AnkeFreese PICT0003-8.jpg picture by AnkeFreese PICT0007-6.jpg picture by AnkeFreese
Eindelijk staat het voorjaarshoekje in de Hof er dan fleurig bij. Nu zijn het nog de botanische tulpen, narcissen, hyacinthen en het gebroken hartje dat in bloei staat, meer komt nog veel meer prachtigs aan. Maar ligt het nu aan mij, of bloeit alles dit jaar veel later dan in de voorafgaande jaren?
PICT0002-9.jpg picture by AnkeFreese PICT0004-8.jpg picture by AnkeFreese
Zondag 19 april

 

 

De Hof der Zoetheid begint een zekere gelijkenis te vertonen met een vluchtelingenkamp. Overal plastic staketsels, plastic zeil (tegen het onkruid) en groene netten (tegen de duiven). Zo had ik het me in het begin niet voorgesteld; dit zou immers een "tuinige" moestuin worden. Maar ja, je wil er zelf natuurlijk ook wel van eten! De koolplantjes hier zien er nog wat slapjes uit, zulke jonge exemplaren vinden het niet prettig om verplant te worden. Zeg maar traumatisch. Eigenlijk moet je dat dan ook in de regen doen, maar ja.....

PICT0026-2.jpg picture by AnkeFreese

Vrijdag 17 april
PICT0006-7.jpg picture by AnkeFreese

 

 

 

Een mutant tussen de narcissen in mijn voorjaarshoekje. Deze ziet er wel heel raar uit!

Woensdag 15 april

PICT0020-3.jpg picture by AnkeFreese

PICT0021-2.jpg picture by AnkeFreese

PICT0028-1.jpg picture by AnkeFreese


PICT0025-1.jpg picture by AnkeFreese 
De kleine fruitboompjes en -struiken die de Hof der Zoetheid aan zijn naam geholpen hebben, gaan nu hun derde jaar in. En voor het eerst bloeien ze (op één na) allemaal. En allemaal tegelijk. De bloesems lijken vreselijk op elkaar, zoals je hier kan zien. Ze zouden moeten resulteren in peren, appels, kruis-/josta/-bosbessen, pruimen en kersen. Er zijn al veel hommels en veel parkieten hebben deze winter het loodje gelegd, dus de kans is groot dat ik dit jaar flink kan oogsten. Wel jammer, trouwens, van die vrolijke parkieten......
PICT0029-2.jpg picture by AnkeFreese

PICT0022-1.jpg picture by AnkeFreese

PICT0023-1.jpg picture by AnkeFreese

PICT0027-1.jpg picture by AnkeFreese

Maandag 13 april

PICT0008-6.jpg picture by AnkeFreese PICT0010-6.jpg picture by AnkeFreese
PICT0011-4.jpg picture by AnkeFreeseTweede Paasdag vandaag. Nu die haas is opgekrast en alle eieren zijn verorberd is er weer tijd om de Hof op orde te brengen. En dat werd tijd. Alle laatste resten dood plantmateriaal zijn verwijderd, de potten opgeschoond en de passiebloem gefatsoeneerd. Het is me nog steeds niet duidelijk of die het nu wel of niet overleefd heeft. De eerste zaailingen zijn al groot genoeg om te worden uitgeplant. Met extra aandacht voor de lathyrus dit jaar. Zoals gebruikelijk is het weer schilderen zonder verf. Mijn liefst moet altijd smakelijk lachen als ik mompelend voor de borders heen en weer dribbel en in mijn hoofd de prachtigste borders creëer.  Zouden dit jaar mijn verwachtingen nu eindelijk eens waarheid worden. Ik hoop het maar! En indien niet, dan ligt te tuin er in ieder geval weer netjes bij.......

Zaterdag 11 april

PICT0013-5.jpg picture by AnkeFreese PICT0014-4.jpg picture by AnkeFreese
DD de duif heeft maar één doel in het leven: eten en dan wel zo veel mogelijk. Als een ware tiran heeft hij de hele winter over de Hof geregeerd. Als gevolg daarvan is hij beslist de dikste duif in de omgeving, met alle gevolgen van dien. De dames zien onze papzak in ieder geval niet zitten en dus is DD nog steeds single. Wel een beetje zielig, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu blijft er genoeg tijd over om te badderen. Op zijn geheel eigen wijze met een hoop gespartel, gebalanceer en gespetter. Na afloop is de drinkbak net zo leeg als de voedertafel. We zitten er niet mee, we hebben ons tien minuten kostelijk vermaakt!
PICT0015-4.jpg picture by AnkeFreese PICT0016-4.jpg picture by AnkeFreese

Thursday, April 9th

a7e61da2.jpg picture by AnkeFreese 99c293d4.jpg picture by AnkeFreese
De kerstroos (Helleborus) is een bedrieger: hij bloeit helemaal niet met kerstmis. Blauwe Onschuld (Omphalodes) valt in dezelfde categorie: hij is dan wel blauw maar helemaal niet onschuldig. Hij kan immers flink woekeren! Deze twee hebben elkaar dan ook gevonden en werken nu in ploegendienst. Het ene jaar doet de ene het goed, het volgende de ander. Dit jaar wil de kerstroos maar slechts één bloem produceren, terwijl hij vorig jaar helemaal vol zat. De onschuld stond er vorig jaar maar zieligjes bij. Maar dit jaar bloeit hij volop!

Dinsdag 7 april

PICT0031-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0032-2.jpg picture by AnkeFreese
Dit jaar heb ik voor het eerst sla en andijvie gezaaid. Die kocht ik tot nu toe gemakshalve altijd bij het tuincentrum. Direct na het verspenen heb ik ze buiten gezet, in het kweekkasje. Zo te zien hebben ze het naar hun zin: ze groeien als kool. Pardon, sla!

Zondag 5 april

PICT0007-5.jpg picture by AnkeFreese PICT0013-4.jpg picture by AnkeFreese
Vanmiddag gaan we met vrienden spelevaren op de Rotte, bij Bergschenhoek. We varen door oerhollands landschap. Het is prachtig. Het speenkruid bloeit, de irissen beginnen al aardig te groeien en de wilgen staan er pluizig bij.
PICT0014-3.jpg picture by AnkeFreese PICT0010-5.jpg picture by AnkeFreese
In een mini-natuurreservaat heeft zich een kolonie aalscholvers genesteld, hun nesten wit gepleisterd. De rietkragen lijken goud in de al laag staande zon, een tweetal molens op de achtergrond.
PICT0019-1.jpg picture by AnkeFreese PICT0008-5.jpg picture by AnkeFreese
Ik mag dan regelmatig naar verre oorden trekken, maar Nederland is óók prachtig!
PICT0011-3.jpg picture by AnkeFreese PICT0012-6.jpg picture by AnkeFreese

Vrijdag 3 april

PICT0024-1.jpg picture by AnkeFreese
De ene narcis is de andere niet! Hier drie variëteiten die bloeien in mijn voorjaarshoekje. Lekker dicht bij het raam, zodat ik ze ook binnen kan bewonderen. Wist je dat er tienduizenden verschillende soorten narcissen zijn?
PICT0034-2.jpg picture by AnkeFreese

PICT0003-7.jpg picture by AnkeFreese
Woensdag 1 april

PICT0001-10.jpg picture by AnkeFreese PICT0002-8.jpg picture by AnkeFreese
Dit plantje heet Sneeuwroem (chionodoxion). Geen idee waarom! Hij bloeit bij mij altijd pas in april, wanneer er maar weinig sneeuw te zien valt.