Lakean etusivulle
Lakean hevoset sivulle

© Vibaja. / kiitos
© Jenny K

Virallinen nimi » Pikkukakkonen
Tuttavien kesken » "Kakkonen"
Rekisterinumero » VH06-018-6995
Rotu » suomenpienhevonen
Sukupuoli » ori
Syntymäaika » 10.09.2009*
Säkäkorkeus » 146cm
Väri » rautias
Koulutustaso » helppo C / 100cm
Painotus» estepainotteinen
Kasvattaja » Julia Hulpanen, Suomi
Edellinen omistaja » Jäpäkkä
Omistaja » Virtuaalitalli Lakea / VRL-03401
     (3-vuotias 01.02.2010)

     Kantakirjattu 30.04.2011 (16+16+17+14=63p) KTK-III palkinnolla.Tämä herra on hyvinkin kooltaan pieni, vaikka oriille tuntuukin mahtuvan mahaan ruokaa kuinka paljon tahansa ei sitä ulkoisesti tunnu lainkaan huomaavan. Kaapon ikävin tapa on siinä että se iskee hampaansa kiinni kaikkeen mihin se vain on mahdollista, muuten ihan peruskiltti eikä turhempia sättäile vaan ottaa aina rauhallisesti. Energiaa kuitenkin riittää aina vaikka muille jakaa, mutta valitettavasti sitä ei voi tehdä. Orii tarvitsee itselleen kokeneen ja määrätietoisen hoitajan joka osaa komentaa sekä ratsastaa sitä kunnolla.

Hoitaessa ei ole mitään suurempia ongelmia vaikka orii saattaakin välillä steppailla paikoillaan jos sitä rupeaa hermostuttamaan. Silti kannattaa olla varovainen sillä kuten jo tuossa aijemmin mainittiinkin orii iskee hampaansa kaikkeen mihin se vain ne kiinni saa, eli siis kaikki irtotavara on vaarassa oriin lähellä ja myös itseään kannattaa varoa ellei halua hevosenhampaan jälkiä käsivarteensa hienosti tikattuina. Turvallisinta on kun oriin sitoo käytävälle molemminpuolin kiinni jolloin se ei ainakaan saa päällään huidottua niin paljoa, välillä Kaapoa saa myös todella käskeä tekemään jotakin vaikka se ei haluaisikaan orii yrittää todella helposti niskanpäälle jonka jälkeen sille ei enää tunnu mahtavan mitään. Harjatessa saa siis varoa sekä hevosen päätä että omia jalkojaan, tramppaamista Kaapo harrastaa hyvin usein sillä jos sen aika käy pitkäksi eikä se keksi muutakaan. Harjauksen suunnalla on väliä, sillä jos harjaat väärään suntaa orii alkaa temppuilemaan ja muutenkin tekemään kaikkea mahdollista jotta harjaaja lopettaisi. Kaviot nousevat melko nätisti ylös, kunhan vain osaa pitää hevosen jalan kunnolla ylhäällä. Kaapon on aina pakko testata kaikkia sillä se varaa painoaan ihmiseen enemmäin kuin olisi tarve ja muutenkin yrittää saada jalkansa alas. Suitset menevät nätisti oriille eikä hihnojen kiinnityskään ole ongelma sillä Kaapo pitää päänsä rauhallisesti tällöin paikoillaan, satulankaan kanssa ei ole suurempia ongelmia vaikka orii pullisteleekin mahaansa aina. Taluttaessa kävellään nätisti, vaikka pientä nykimistä saattaakin havaita aina välillä narun päässä.

Ratsastaessa liikkuu hyvin siis eteenpäin, mutta jarrut tuntuvat puuttuvan aivan kokonaan. Välillä voi huomata että hyvän laukkapätkän jälkeen orii lähteekin käsistä ja viilettää vielä vähän kauvemmin kuin olisi ollut tarkoitus. Kaapo toimii hienosti sekä este- että kouluratsastuksessa kunhan sitä osaa vain ratsastaa oikein. Orii on myös opetettu toimimaan monilla painoavuilla joten osaava ratsastaja pystyy ratsastamaan sitä pelkällä painoavuillakin. Kuten tuossa iajemmin mainitsittiin on orii kova laukkamaan, Kaapolta saa siis odottaa että se puree kuolaimeen jos sen antaa viedä liikaa, oriin kanssa on hyvä keksiä kaikenlaista pientä myös laukanaikana jolloin se menee paljon nätimmin. Kouluratsastuksessa Kaapolta onnistuu helpon C rata jonka se taitaa hyvin taitavasti oikein ratsastettuna, jos oria ei ratsasta se jättää kaikki liikkeet kesken eikä jaksa muutenkaan keskittyä kunnolla siihen mitä se tekee. Myös hiemaan vaativammat liikkeet onnistuvat hyvin ihan yksittäin mutteivät ratana. Esteratsastuksessa oriilta onnistuu hyvin jopa metrinradat eikä sille tuota mitään ongelmaa venyttää vielä hiukan lisää yksittäisillä esteillä. Maastossa orii ei vähästä hätkähdä.

Luonne: Carolin / kiitos!  * VARL-ikääntyminen.

01 vuotta - 28.10.2009
02 vuotta - 15.12.2009
03 vuotta - 01.02.2010
04 vuotta - 21.03.2010
05 vuotta - 08.05.2010
06 vuotta - 25.06.2010
07 vuotta - 12.08.2010
08 vuotta - 29.09.2010
09 vuotta - 16.11.2010
10 vuotta - 03.01.2011
11 vuotta - 20.02.2011
12 vuotta - 09.04.2011
13 vuotta - 27.05.2011
14 vuotta - 14.07.2011
15 vuotta - 31.08.2011
16 vuotta - 18.10.2011
17 vuotta - 05.12.2011
18 vuotta - 22.01.2012
19 vuotta - 10.03.2012
20 vuotta - 27.04.2012
21 vuotta - 14.06.2012
© Vibaja. / kiitos
Rakennekuvien tuomarit: arvostelethan hevosen sivusta löytyvien kuvien perusteella.   i. Jalmar (evm)
  
   ii. Veli-Jali (evm)
   ie. Aino-Maaria(evm)   
   e. Jasmiina (evm)
  
   ei. Uhkan Velipoika (evm)
   ee. Veeraliina (evm)

i. Huurre syntyi suomenpienhevos-ja suomenhevoskasvattamossa Jämsässä. Huurre oli varsana hyvin villi ja riehuvainen, mutta ikää lisää tullessa luonne on rauhoittunut erittäin paljon. Huurre on esteratsu, ja menestynyt urallaan hyvin. Se on kalastanut itselleen monia palkintoja ja ruusukkeita, mutta pärjää myös ihan hyvin kouluradoilla. Huurre on isä tällä hetkellä 6 varsalle, ja lisää varsoja on luultavasti luvassa.

ii. Kenkku on nimensä veroinen hevonen, sillä se tekee aina kaiken mahdollisimman vaikeasti ja tottelemattomasti. Kenkku ei sovi kuin taitavimpien ratsastajien ratsastettavaksi, sillä jos asiat eivät mene sen mielen mukaan. Kenkun kanssa ei käydä paljon kilpailuissa Kenkun luonteen takia, mutta aina kun kilpailuihin päästään sovussa, Kenkulla menee ihan hyvin. Kenkku on enimmäkseen toimimassa siitosorina, sillä se pitää paljon muiden hevosten sekä myös muiden eläinten seurasta.

ie. Ikuinen Uni on nimensä mukainen hevonen, yleensä sen liikkeetkin ovat jotenkin unisen ja laiskahkon tuntuisia. Ikuinen Uni on painotukseltaan kouluratsu, sillä vaikka se olisi vähän laiskemman puoleinen, se tottelee kuitenkin hyvin, ja askeleet ovat mukavan pehmeitä ja niissä on helppo istua. Ikuinen Uni on pärjännyt kouluratsastuskilpailuissa ihan hyvin, vaikka välillä se on vähän liiankin uninen ja rauhallinen. Ikuisella Unella on 8 varsaa, ja lisää ei oletettavasti ole luvassa.

e. Tytön Tyllerö syntyi normaalilla harrastetallilla, Jyväskylän kupeessa sijaitsevassa kylässä. Tytön Tyllerö oli luonnostaan hyvin avulias ja miellytyksenhaluinen, joten se sopi hyvin myös vähän pienemmille lapsille ratsastettavaksi. Tytön Tyllerö on yleispainotteinen hevonen, jonka avulla tälle kyseiselle tallille on saatu kuuluisuutta kilpailutuloksien avulla. Tytön Tyllerö on emä 4 varsalle, mutta lisää varsoja saattaa olla vielä jossain tulevaisuudessa luvassa

ei. Herrasmies vastaa myöskin omaa nimeään todella hyvin. Herrasmies kohtelee kaikkia hyvin mukavasti, ja se pitää sekä ihmisistä että eläimistä. Herrasmies pitää esiintymisestä, joten yleensä sitä käytetään vain näyttelyissä, mutta kouluratsastuskilpailujakin on nähty. Herrasmies on menestynyt näyttelyissä hyvin, pari BIS3 ja BIS2 palkintoakin on tippunut, nyt odotetaan vain sitä 1-palkintoa. Herrasmies on isä vain 2 varsalle, sillä Herrasmiestä ei ole käytetty paljon astutukseen.

ee. Hiipuva syntyi Nurmeksessa, pienessä kaupunginosassa nimeltä Ritoniemi. Siellä Hiipuva vietti ja viettää onnellisesti elämäänsä pienessä ratsastuskoulussa, jossa on kaikentasoisia oppilaita. Hiipuva on yleispainotteinen hevonen, mutta sille ehkä vahvempi laji on kuitenkin kouluratsastus, josta se pitää todella paljon. Hiipuvaa ei ole voitu paljon kilpailuissa käyttää, mutta aina taitavammat ratsastajat ovat saaneet sillä kiertää koulukilpailuja, ja hyvin on sujunut. Hiipuva on emä 3 varsalle, sillä ratsastuskoulukäytössä ei ole paljon siitostoimintaa mukana.

Sukuselvitys: Fiore / kiitos!s. 00.00.20?   »   t. Varjon Tikkumelli   »   e. Aprilia
s. 25.12.2009   »   t. Haavekuva AW   »   e. Kauneuden Koettelemus
s. 05.10.2010   »   o. Jäpäkän Pikkuveli   »   e. Kamppisisko
s. 24.11.2010   »   o. Jäpän Pikktanssi   »   e. Sokkotanssi

Pikkukakkonen on tarjolla jalostukseen. Asiasta kiinnostuneena yhteyttä voi ottaa sähköpostitse: talli.lakea @ gmail.com.Valmennukset / Päiväkirjamerkinnät

05.05.2011 - Estevalmennus
Valmentaja: unni
Alkuverryttelyiden jälkeen aloitimme yksinkertaisella esteharjoituksella: pysty, kuuden laukan väli ja toinen pysty. Sisään ravissa, esteiden väliin pysähdys ja siitä laukalla esteen yli. Aluksi Kaapolla oli hieman ongelmia pysähtymisen kanssa ja paikallaan seisomisen kanssa, energisenä kun oli. Muutaman toiston jälkeen ori kuitenkin malttoi sen pienen hetken seistä paikoillaan oikein nätisti. Valmennuksen pääaiheena oli erilaiset tiet ja laukkavälit. Jatkoimme tällä estesuoralla vielä ensin lyhentäen ja sitten pidentäen. Kaapolle ensin mainittu tuotti pieniä ongelmia, sillä siitä löytyi tosiaankin hieman liikaa virtaa. Kun tämä harjoite alkoi kuitenkin sujua ja ratsastaja osasi olla tarpeeksi rauhallisena, vaihdoimme samanlaiseen harjoitteeseen, mutta niin että ratsastustie oli kaareva ja hieman haastavakin. Kerran ratsukko viilettikin esteen ohi, mutta pian tämäkin alkoi sujua. Valmennuksen lopussa rakensin vielä pienen esteradan, jossa oli juurikin näitä haastavia teitä ja linjoja. Valmennus meni oikein hyvin, etenkin silloin kun ratsastaja pysyi rauhallisena. Ratsastajan hermostuneisuus näkyi heti hevosessa ja sitä tulisikin muistaa ajatella hieman enemmän. Hyvä!

30.04.2011 - Kantakirjauslausunto
Tuomait: Kya, Peppi S., Isla P. Ram.
16 + 16 + 17 + 14 = 63p = KTK-III
"Hyvänpuoleiset tyypit, pitkä runko, painunut selkä, jyrkkä lautanen." Hieman lihakseton, heikko selkä. Hyvät kuivat jalat. Orileima saisi olla selkeämpi. Hyvä pienhevosleima. - Ok pienhevosleima. Ok ratsuleima. Kehittymätön. Ohut kaula. Piirteetön säkä. Ehkä hieman pitkänlainen runko. Jyrkkä lautanen. Jalat voisivat olla vahvemmat, mutta ne ovat melko hyväasentoiset.

06.09.2010 - Kouluvalmennus
Valmentaja: Hay.
Alkuverryttelyssä kertailimme helppoja perusasioita, jotka Kaapo osasi jo ennestään oikein hvyin. Ori pyrki mukavasti eteen, vaikkakin ajoittain jarrukahva oli selvästi hukassa. Temponvaihteluilla ja kärsivällisellä ja rauhallisella kädellä Kaapo antoi kuitenkin jo vähän helpommin periksi niskasta ja kehotin ratsukon jatkamaan välissä hieman laukalla, ettei ori pääse kyllästymään.

Kaapo osoittautui varsinaisella tehtävällä todella mukavaksi valmentaa ja saimmekin aikaan vaikka mitä. Ravasimme pieniä ratoja, koska pidemmät saivat pienikokoisen herran pelleilemään ja näkemään vihreitä miehiä. Teimme lisää temponmuunteluja ja pienen patistelun jälkeen Kaapo laukkasi jo yllättävän kauniissa muodossa.Kilpailut

12.10.2009 ERJ (kutsu) 100cm 5/64
18.10.2009 ERJ (kutsu) 100cm 3/64
30.10.2009 ERJ (kutsu) 100cm 4/30
31.10.2009 ERJ (kutsu) 100cm 1/30
01.11.2009 ERJ (kutsu) 100cm 3/40
02.11.2009 ERJ (kutsu) 100cm 1/50
02.11.2009 ERJ (kutsu) 100cm 1/30
03.11.2009 ERJ (kutsu) 100cm 2/30
13.11.2009 ERJ (kutsu) 100cm 5/92
13.10.2010 ERJ (kutsu) 100cm 7/50
09.11.2010 ERJ (kutsu) 100cm 2/100
19.12.2010 ERJ (kutsu) 100cm 4/100
26.12.2010 ERJ (kutsu) 100cm 1/50
27.12.2010 ERJ (kutsu) 100cm 4/50 
05.07.2011 ERJ (kutsu) 100cm 4/50 
11.09.2011 ERJ (kutsu) 90cm 4/30 
26.09.2011 ERJ (kutsu) 80cm 6/55 
28.09.2011 ERJ (kutsu) 80cm 5/55 
30.09.2011 ERJ (ERJ cup) 80cm 22/256 
19.12.2011 ERJ (ERJ cup) 90cm 2/40 
02.10.2011 ERJ (kutsu) 100cm 5/30 
11.02.2012 ERJ (kutsu) 90cm 2/50 
13.02.2012 ERJ (kutsu) 90cm 5/50 
13.02.2012 ERJ (kutsu) 100cm 2/40 
14.02.2012 ERJ (kutsu) 100cm 4/40 
15.02.2012 ERJ (kutsu) 90cm 5/50 

22.10.2011 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka 3/36
23.10.2011 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka 6/36

22.12.2010 VSHK (kutsu) helppo C 7/61
23.12.2010 VSHK (kutsu) helppo C 7/61
24.12.2010 VSHK (kutsu) helppo C 5/61
19.01.2011 VSHK (kutsu) helppo C 5/39
31.01.2012 VSHK (VSHK-cup) 100cm 9/108

09.10.2009 KRJ (kutsu) helppo C 2/30
13.10.2009 KRJ (kutsu) helppo C 4/52
04.11.2009 KRJ (kutsu) helppo C 1/3
22.02.2012 KRJ (kutsu) helppo C 4/91

15.08.2010 MEJ (kutsu) 80-90cm 4/37

12.03.2010 NJ (kutsu) s(p)h-o BIS5 + MVA-SERT, JScopyright © Virtuaalitalli Lakea
virtuaalihevonen - a virtual horse