Lakean etusivulle
© Johanna H.

        Virallinen nimi » K.T Kantele
        Tuttavien kesken » "Kerttu"
        Rekisterinumero » VH-27806
        Rotu » Suomenpienhevonen
        Sukupuoli » tamma
        Syntymäaika » 02.05.2005 k. 23.07.2008
        kilpailut / päiväkirja
        Säkäkorkeus » 148.0 cm
        Väri » punarautias
        Koulutustaso »va B, re 80cm
        Painotuslaji » kouluratsastus
        Kasvattaja » Johanna H.
        Omistaja » Virtuaalitalli Lakea
        Kantakirjattu: 01.06.2008 KTK II (70p.) palkinnollaKäytökseltään Kerttu on melko perinteistä suomenhevossarjaa. Pomminvarma hevonen, joka rakastaa ruokaa ja ulkoilua. Taluttaessa keväisin ja kesäisin melkoinen katujyrä kovan ruokaintonsa vuoksi, muuten hoitaessa on todella nätisti. Taluttamisen helpottamiseksi tamman kanssa teemme runsaasti maastakäsin harjoituksia ja pyrimme välttämään ettei Kantele pääsisi syömään taluttaessa. Satulointi ja suitsinta onnistuvat ongelmitta. Vatsan alla lymyilevät kärpäset tuntuvat epämiellyttäviltä ja tamma voi yrittää poistaa niitä potkimalla vatsansa alle varsin ärhäkkäästi. Ei kiusallaan potki, mutta varovainen on oltava, jotei vahinkoja sattuisi.

Ratsastaessa toimii kuin ihmisen mieli. Kouluratsastus ollessa lajina, käyntiaskel on melko tavallinen, mutta ilmava. Ravi sekä laukka korvaavat kouluradalla kaiken. Vaihtaa näpsästi askellajista toiseen ja temmon vaihdoksetkin sujuvat helposti. Esteillä melkoinen säheltäjä koipiensa kanssa. Nuorena hyppäsi kovaa ja korkealta, mutta iän tuoma varmuus pitää jalat melko tasaisesti maan pinnalla (toisin sanoen, ne jäisivät myös usein maanpinnalle). Vaatii hypättäessä ratsastajalta skarppia ja kannustustaitoa. Etenkin yksin tehdyt maastolenkit ovat hyvin leppoisia ja tuntuu, että Kantelekkin pitää niistä. Muiden hevosten ollessa seurana on hieman hermostuneempi ja viihtyy mieluiten letkan vetäjänä.

Eläinlääkärin tai kengittäjän tulo ei tuota minkäänlaisia ongelmia. Traileri on silloin tällöin todella pelottava paikka, mutta sielläkin viihdytään kun vain on ruokaa! Tammojen laumassa on numero 1, ja sen huomaa, ainakin mahan koosta!
© Johanna H. 2005 / Kuvassa sph tamma Miselle   i. Utopia
   KTK-II
   ii. Ennustus (evm)
   ie. Lupaus (evm)
   e. Vir Mva Ch Esterin Pieni Lumous
   KTK II
   ei. Vir Mva Ch Kuujärven Merirosvo
   KTK I
   ee. Vir Mva Ch FNS Huvitutti
   KTK I

Katsi tästä Kanteleen laajempi sukutaulu

Utopia oli 144cm korkea herttainen pikkuori. Väriltään punarautias pienhevonen, saavutti hyviä tuloksia 100cm esteluokista. Kantakirjauksesta II palkinto 74p. Kantakirjalausunnossa mainitaan Utopiasta seuraavasti: "erittäin hyvä laatutyyppi, viehättävä ponimainen kokonaisuus, hyvät jalka-asennot, lyhyt ja paksu kaula." Näyttelyistä ori keräsi matkaansa kaksi MvaSERT:iä, joista toisessa palkittiin myös näyttelyn parhaana hevosena! Helmikuun 2006 yleislaatuarvostelusta YLA2 palkinto 129 pisteen turvin.

Ennustus kilpaili eläessään Pohjois-Suomen esteradoilla menestyen 110cm tasolla, voittaen monissa avoimissa kilpaluissa niin ponit kuin hevosetkin. Siirtyi vanhempana siitokseen ja jätti monia hyviä kilpailevia jälkeläisiä. Utopia on oli heistä ainut, joka hyväksyttiin jalostustukseen.

Lupaus oli pienikokoinen tamma, joka teki pitkän kilpailu-uran esteratsuna. Sijoituksia ja voittoja keräsi myös joissakin 120cm luokissa. Lupaus jätti sukua jatkamaan muutama jälkeläistä, joista Utopia on menestyksekkäin.

Esterin Pieni Lumous oli Johanna H:n tamma ja hänen virtuaalihevosensa numero yksi. Tamma saavutti useita sijoituksia ja voittoja Helppo A/100cm luokista. Kantakirjauksesta sai II palkinnon 77 pisteellä. Näyttelyistä mukaan tarttui 2 x MvaSERT, 4 x irtoSERT ja 1 x KuMa, joten saavutti näin Vir Mva Ch arvonimen.

Kuujärven Merirosvo oli aikansa hienoinpia oreja, ori sai Vir Mva Ch arvinimen ja kantakirjattiin I palkinnolla. Liinakon orin kasvattajana toimi Kuujärvi.

FNS Huvitutti haali näyttelyistä itselleen kaiken mikä oli mahdollista saada. Vir Mva Ch palkittu ja ensimmäiselle palkinnolle kantakirjattu tamma. Tamman omisti Essi Virén, joka kilpaili tämän kanssaan saavuttean KRJ:n laatuarvostelusta toisen palkinnon.s. 17.04.2007   »   t. Lakean Kuningatar   »   i. Muskotti Huijari
s. 08.06.2007   »   o. Lakean Rommi Roopert   »   i. Muskotti Huijari
s. 10.07.2007   »   o. Lakean Vänrikki   »   i. Muistojäljen Joosua
s. 24.09.2007   »   t. Lakean Littu   »   i. Muskotti Huijari
s. 19.10.2007   »   t. Lakean Amalia   »   i. Muskotti Huijari
s. 18.11.2007   »   t. Lakean Eline   »   i. Muistojäljen Joosua

K.T Kantele jätti jälkeensä kuusi jälkeläistä, joista neljä on tammaa ja kaksi oria.copyright © Virtuaalitalli Lakea