Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

Veikkola-päivä 10.6.2017 on osa Suomi 100 –ohjelmaa


Koko maassa Hangosta Utsjoelle, Veikkolassakin, vietetään 10.6. yhdessä Avoimet kylät-tapahtumia osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Ohjelmaa ja torimyyntiä Koskentorilla kello 10 – 14 ja sen läheisyydessä

Klo

10.30 – 13.30 Kirjastoauto paikalla

10.00 – 12.00 Käsisammuttimien tarkastuksia ja paloturvallisuustuotteita (Sammutinhuolto Havantola Oy)

11.00 VPK:n ja Auts-tuotteen elvytysnäytös, tutustuminen sydäniskuriin

11.30 Vire Ensemble kuoro esiintyy

12.00 – 12.30 Perhepolku Albin Bromanin puistossa Koskentorin päiväkodin vieressä

13.00 VPK:n ja Auts-tuotteen elvytysnäytös, tutustuminen sydäniskuriin

13.00 Kyläkävely vanhan Veikkolan historiaan Pirkko Kauton vetämänä. Lähtö matonpesupaikalta.

Koskentorin alueen liikkeitä on mukana tapahtumassa. Toripaikka varattavissa ja maksaa viisi euroa yksityisiltä ja kymmenen yhdistyksiltä ja yhteisöiltä. Ilmoittautuminen osoitteeseen [email protected], viestin nimenä ”toripaikka”. Maksu suoraan kyläyhdistyksen pankkitilille OP FI 64 5297 4540 003368 viimeistään 6.6.2017, viitteellä 10061. Toripaikat arvotaan 10.6. klo 9.00 alkaen.

Tapahtumia lähistöllä

Klo

10 ja 11 Karhunäytelmä-Ystävyys koetuksella, Veikkolan seurakuntakodilla

10 – 13 Haapajärven kirkko avoinna. Kanttori-urkuri Mari Siren soittaa kirkossa urkuja.
12 – 20 Juhannussahtitapahtuma Lamminpääntie 8 rannassa. Sahdintekoa, tarinoita ja maistelua.

15 Karsintakilpailu sahdinvalmistuksen Suomenmestaruuskisoihin.


Kirkkonummen kunnan kunnallistekniikan investointipalvelut rakennuttaa Veikkolassa sijaitsevan Hiekkamäen länsiosan (alue 11: Alitalontie, Alitalonkuja, Kalljärvenpolku, Harjutie, Harjupolku, Notkotie, Rinnetie, Hiekkamäentie, Mäkitie, Mäkikuja ja Hiekkamäenpuisto) kunnallistekniikan urakan.

*Lisätietoja Ajankohtaista -sivulla.

HSY:n jätehuollon maksuttomat keräysautot kiertävät keväisin

Voit tuoda autoihin vaarallista jätettä, sähkölaitteita ja metalliromua maksutta.

Tiistaina 30.5. 17.30-18.00
Kisapolku Veikkolan koulu, 02880 Veikkola

Tiistaina 30.5. klo 18.20-18.50
Sjökullantie 285/koulu,02540 Sjökulla 

Tiistaina 30.5. klo 20.00-20.30 Sirkkelitie/Evitskogintie, 02520 Lapinkylä

Suomen neidot
– pikkutytöstä palvelutaloon

Musiikkinäytelmä siitä, miten Suomi-neito kasvoi neidosta missiksi ja ministeriksi.
Kuka kantoi ja kärräsi, kun miehet sodassa uupuivat?
Miksi mitalilla on monta puolta?
Keitä ovat nuo mainiot mummut Mainiossa Palvelutalossa?
Kuka kirjoitti teoksen Sote ja rauha?

Näitä ja monia muita kysymyksiä pohtii Veikkolan Kartanoteatterin kesän 2017 näytelmä Suomen neidot. Esityksessä seurataan neljän naisen elämänvaiheita vuosikymmenien saatossa pikkutytöstä palvelutaloon.

Ajankulku soi tutuissa, muistoja ja tunteita herättävissä sävelissä.

Käsikirjoitus kartanoteatterin työryhmä Marja Kaarina Mykkäsen johdolla.
Ohjaus Eija Ahvo.
Esitykset Navalan puistossa 16.6.–6.7.2017

LAHJAKORTTEJA on myytävänä Cafe Pikkirillissä ja Kymppi-kioskilla.

http://www.veikkolankartanoteatteri.fi/

Veikkolan koulun sääpallo-projekti on valittu Suomen edustajaksi kansainväliseen loppukilpailuun!

Veikkolan koulun sääpallo-projekti ylsi kymmenen parhaan joukkoon 36 maan ja yli 800 oppimisyhteisön joukusta, ja kilpailee nyt International LUMA StarT Award – palkinnoista.

Nyt kymmen parhaan joukosta palkitaan kolme parasta sekä valitaan yleisön suosikki YouTubessa tulleliden tykkäysten perusteella. Eli kaikki joukolla äänestämään Veikkolan koulua kärkipaikalle!

Linkin kautta pääset äänestämään ja tutustumaan Veikkolan koulun sääpallo projektiin, sekä muihin maailman TOP10 projekteihin: http://start.luma.fi/mista-kyse/mahdollisuudet/start-parhaat-2017/


*Lisätietoja Ajankohtaista -sivulla.

*Lisätietoja Ajankohtaista -sivulla.

Mistä löytyy pitkän kesäloman ajalle lapselle ja nuorelle mielekästä tekemistä? Yksi vaihtoehto on tutkia lasten ja nuorten kesätoimintaa esitettä ja löytää sieltä sopiva kesäkerho tai leiri. Esitteeseen on koottu kunnan nuorisopalveluiden sekä paikallisten yhdistysten järjestämiä toimintoja.

*Lisätietoja Ajankohtaista -sivulla.

*Lisätietoja Ajankohtaista -sivulla.

Tapahtumia


VILLIRUOKAA - KERÄÄ JA KOKKAA!

Tule mukaan Ravintola Haltian villiyrttikurssille. 

Kursseja järjestetään, ke 24.5., ke 7.6. (täynnä) ja to 8.6.  Ilmoittautumiset: ravintolahaltia.fi


10.6. Veikkolapäivä 


10.6. Haapajärven kirkko avoinna klo 10-13, urkumusiikkia: kanttori-urkuri Mari Siren
10.6. Karhunäytelmä - Ystävyys koetuksella, Veikkolan seurakuntakodilla klo 10 ja klo 11.   
16.6.–6.7. Suomen neidot
– pikkutytöstä palvelutaloon
 musiikkinäytelmä Navalan puistossa

12.8 Rabarfest  Navalan puistossa 
http://www.rabarfest.fi/


26.8.2017 kello 12-15  Yhdessä ulkoillen
ja syöden Pähkinäpolulla




Yhdessä ulkoillen
ja syöden Pähkinäpolulla

AIKA: la 26.8.2017 kello 12-15 


PAIKKA:

Tapaaminen Eerikinkartanon suolamakasiinilla kello 12.00. 

Osoite: Eerikinkartanontie 164, 02880 Veikkola


JÄRJESTÄJÄT: 

Eerikinkartanon viimeinen johtokunta 

Kirkkonummen ympäristöyhdistys
https://www.facebook.com/sll.kirkkonummi/?fref=ts
Veikkolan kyläyhdistys

Pähkinäpolun avajaiset!​
​Oppaana Pekka Borg
​. 
Kävelyreitin pituus noin 3,5 kilometriä. 

*Lisätietoja Ajankohtaista -sivulla.

Kielten opetusta koskeva kokeilu alkamassa Kirkkonummella

Kirkkonummen kunta on saanut Opetushallituksen valtionavustusta kieltenopetusta koskevaan kokeiluun, jonka tavoitteena on kielten opiskelun varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen vuosina 2017-2018. Syksyllä 2017 hanke tavoittaa Kirkkonummella esiopetukseen tulevat lapset oppimiskeskusten yhteydessä sijaitsevissa esikouluyksiköissä (Laajakallion, Kartanonrannan ja Vuorenmäen päiväkodit) ja perusopetuksessa ensimmäiselle ja seitsemännelle luokalle tulevat oppilaat seitsemässä koulussa Kirkkonummella. Koulut, joissa kielikokeilu alkaa ovat Laajakallio, Kartanonranta, Vuorenmäki, Nissniku, Kirkkoharju, Veikkola ja Gesterby.


Hanke on osa hallitusohjelman Osaamisen ja koulutuksen kärkihanketta. Annetun ennakkotiedon mukaisesti valtionavustukselle on tulossa jatkohakemusmahdollisuus.


Kokeilun valtakunnallisina tavoitteina on mm. tehdä oppijoille ja perusopetusta, varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestäville tahoille mahdolliseksi hyödyntää nykyistä paremmin ja johdonmukaisemmin voimavaroja, joita liittyy varhaisessa vaiheessa tapahtuvaan kielenoppimiseen sekä edistää lasten kielellistä kehitystä ja vuorovaikutustaitoja sekä vahvistaa heidän kiinnostustaan kieliin ja kulttuureihin.


Hankkeen painopisteitä Kirkkonummella ovat mm. kielipolun rakentaminen esiopetuksesta perusopetukseen huomioiden myös yhteydet toisen asteen koulutukseen, kasvattajayhteisön sitouttaminen varhennetun kielenoppimisen tukemiseen sekä kieltenoppimisen yhteyksien etsiminen lapsen ja nuoren arkeen ja elinikäiseen oppimiseen. Hankkeessa painotetaan myös oppijalähtöisyyttä ja osallisuutta sekä toiminnallisten ja erilaisia oppijoita motivoivien työtapojen lisäämistä.


Esiopetuksessa kielikokeilu toteutetaan ranskan ja saksan kielten kielisuihkuna yhden tunnin ajan viikossa. Esiopetuksessa kielihankkeen tavoitteena on edistää lasten kielellistä kehitystä ja vuorovaikutustaitoja sekä vahvistaa heidän kiinnostustaan kieliin ja kulttuureihin. Kielisuihkutusta toteutetaan leikkien ja loruillen ja tutustuen monipuolisesti kieleen. Se antaa luontevia mahdollisuuksia tuoda monikielisyyttä ja kulttuurin kohtaamisia esiopetuksen arkeen ja toimintakulttuuriin. Kielisuihkutuksessa painopisteenä ovat lasten kiinnostuksen kohteet sekä heidän arkeensa liittyvät puuhat ja leikit esiopetussuunnitelmaa soveltaen. Tavoitteena on hyödyntää lasten varhaista kielen oppimisen kykyä ja herättää into kielen opiskeluun.


Perusopetuksen 1.luokilla hanke mahdollistaa ranskan tai saksan kielen valitsemisen osaksi oppilaan opetusta. Opetusryhmä perustetaan, jos vähintään 12 oppilasta valitsee kyseisen kielen. Opetus toteutetaan toiminnallisesti ja oppilaslähtöisesti tutustuen monipuolisesti kieleen. Hankkeen jatkuessa opetusta järjestetään myös vuosiluokilla 2-3. Kirkkonummen opetussuunnitelman kieliohjelman mukaisesti saksan ja ranskan kielten opiskelua voi jatkaa valinnaisena A2-kielenä 4.luokalta alkaen läpi koko perusopetuksen.


7.luokilla hanke toteutetaan niin, että oppilaat voivat valita espanjan tai venäjän kielen valinnaisena aineenatuntijaon ulkopuolisena lisätuntina. Opetusryhmä perustetaan, jos vähintään 12 oppilasta valitsee kyseisen kielen. Opetus toteutetaan oppilaslähtöisesti ja painopisteenä ovat oppilaiden kiinnostuksen kohteet. Näiden kielten opiskelu jatkuu Kirkkonummen kunnan opetussuunnitelman kieliohjelman mukaisesti valinnaisena B2-kielenä 8.luokalta alkaen. Kirkkonummella on mahdollista opiskella kyseisiä kieliä myös lukiossa ja hankkeen yhtenä tavoitteena onkin lisätä lukiossa tapahtuvia kielten valintoja.

Lisätietoja: Opetustoimen suunnittelija Kaisa Ojanen, puh. 040-5867291,


Linkit