Grisling '66

KTK-II

Virallinen nimi Grisling '66 Rekisterinumero VH12-053-0092
Rotu norjanvuonohevonen Sukupuoli tamma
Syntymäaika 18.09.2010, ikä 4-vuotias 17.06.2011
Väri, säkäkorkeus hallakko, 144cm Koulutustaso ko heB re 80cm
Omistaja turjake VRL-07415 Kasvattaja Shyl-perkl, Tiilikanoja

15.07.2015 20 + 18 + 19 + 18 = 75p. KTK-II

Tallissa Gitta hieman kyttäilee paikkoja toisten hevosten toivossa mutta turhaan. Tamma suositellaan laitettavan vielä toistaiseksi käytävällä, molemminpuolin kiinni sidottuna. Hieman arvaamaton pikku neiti osaa keksiä omat konstit ja kettuilut helposti joista saattaa syntyä vahinkoa. Harjata saa kumminkin hyvin eikä tamma aristele mahanalta tai jalkoja harjatessa. Päätään ei mielellään anna harjata vaan nostaa sitä mahdollisimman korkealle aina mahdollisuuden tullen. Samoin otsatukkaa selvittäessä. Etukavioit tamma nostaa hyvin, takakavioiden kanssa on hieman vaikeampaa koska Gitta ei ole vieläkään oikein tykästynyt siihen hommaan. Häntää saa selvitellä kaikessa rauhassa, sillä Gitta luultavammiten torkkuu narujensa varassa. Satulaa laitettaessa tamma irvii, mutta ei pure tai näyki. Satulavyön antaa kiristää eikä pullistele. Suitsia laitettaessa yrittää aluksi välttää tilannetta, mutta suostuu sitten pienen tovin jälkeen yhteistyöhön.

Ratsastaessa Gitta on reipas, mutta varma. Tamma köpöttelee mielellään pitkin ohjin ja pitää ympäristöään tarkasti silmällä. Ohjia kerätessä tahtoo haroa vastaan, sillä työnteko ei aina kiinnosta. Alkuverryttelyssä käynneissä tamma tuntuu hieman kovalta suusta ja niskuroi, mutta tottuu ajatukseen kuka määrää ja mitenpäin mennään. Gitta pehmenee helposti suustaan, mutta aina aluksi se haluaa testata ratsastajansa kyvykkyyden. Raviin tamma siirtyy reippaasti ja ravaakin ilman suurempia hoputuksia nätisti. Kulmia tamma tahtoo oikoa, samoin voltin lopun mutta jämäkällä asenteella tilanne korjataan ja verkat jatkuu. Gitan ravi on mukavan pehmyt "poniravi", jossa on mukava mennä harjoitusravia. Laukan tamma nostaa reippaasti, olkoon askellaji mikä tahansa. Laukka on reipasta ja matkaa voittavaa ja välillä innostuksissaan muutaman pukinkin arvoinen laukka. Tamman pienet pukkilaukat eivät ole maata järisyttäviä vaan huomaamattomia suurimmaksi osaksi. Maastoon mennessä Gitta on varovaisempi ja tarkkaavaisempi ympäristönsä suhteen.

Hallusaanito
hallakko, 145cm
VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2
FireFox
hallakko
Kevin Smith
Golden Grate
Criminal Girl
punahallakko
Express Brawe
Candy Kiss
Fortuna
ruunihallakko, 142cm
VIR MVA Ch, KTK-II
Sorgfull
hallakko
Forstemthet
Magi
Virkelig
hallakko
Hopp
Formodning

Gittan isä on menestynyt ja uljas norjanvuonohevosherra. Hallusaanito on 145cm korkea hallakon värinen herra joka on saavuttanu VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2. Hallu on hyväntapainen ja ystävällinen ori joka. Kisannut on Hallu myöskin, esteillä sekä koulussa ja myöskin valjakkoajossa. Jälkeläisiä orilla on kahdeksan kappaletta. Isänisä on hallakon värinen ori nimeltään FireFox. Fire on säältään 141cm ja menestyny norjan koulukisoissa sekä valjakkokisoissa. Rauhallinen Fire on myös. Isänemä, Criminal Girl on 146cm punahallakko vuonohevostamma. Crim on äkäinen ja jääräpäinen.

Emän nimi on Fortuna ja se on ruunihallakon värinen norjan vuonohevostamma, jolta löytyy säkää 142cm. Tomu on Norjasta kasvatettu rauhallinen neiti jolta löytyy VIR MVA Ch sekä Kantakirjasta saatu toinen palkinto (KTKII). Tomulla on kaksi tammajälkeläistä ja kaksi orijälkeläistä. Emänisä on komea hallakon värinen Sorgfull, jolta löytyy säkää 141cm. Herra on rauhallinen mutta orimaisuutta löytyy. Kantakirattiin III-palkinnolla ja oli aktiivisesti jalostuskäytössä. Emänemä, Virkelig on kuvakaunis 142cm vuonohevostamma.

KRJ 23.07.2011 - kutsu - HeB - 1/40

NJ 27.12.2010 - Duren - varsat.aikuis. - irtoSERT (t. Kata P.)
NJ 23.03.2011 - Salpicar - varsat.aikuis. - BIS5, irtoSERT (t. Terhi N.)

Tämä on virtuaalitalli | Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim-game stable
Ulkoasu © turjake 2014 | Kuvat © Tilli