Zebravinken
Zebravinken

 

 

Site Navigation    

 
 Home

 Pastel bleekrug grijs

 Obzwb(bf) grijs

 Vroegere kleurslagen

 Foto's

 Bedankt en links

 Te koop en logboek

 Guestbook


 
 
 

Home

Welkom op mijn site!

Hallo allemaal,

Ik ben Stefan Verhoeven en geboren in Tilburg, maar ik heb altijd in Udenhout gewoond. Voor mijn studie heb ik 8 jaar in Utrecht gewoond. Sinds 2 jaar woon ik vanwege mijn werk in midden-Limburg.

Hoe het vogelvirus begon:

Toen ik een jaar of 5 was wilde mijn broer een voliere met vogels. Zijn keuze viel op grasparkieten en ik mocht van mijn ouders ook een grasparkietje uitzoeken. Door een ziekte zijn 3 jaar later alle vogels gestorven. Hierna heeft de voliere een paar jaar leeg gestaan, waarna ik het geheel weer bevolkte als gezelschapsvoliere. Na een poosje ben ik overgegaan op de selectieve kweek van kanaries voor tentoonstellingen. In 1998 ben ik lid geworden van vogelvereniging "de goudvink" in Udenhout. Gedurende een paar jaar heb ik mij bezig gehouden met de kweek van gele en zwart met gele kleurkanaries alsook de kweek van gele Duitse kuifkanaries. Hoewel ik de kanaries wel leuk vond, heb ik op een bepaald moment wat blackface grijze zebravinken kunnen kopen die split zwartwang waren. Deze kwamen van een dierenwinkel waar ik werkte en ik vond ze direct geweldig. Daar ben ik mee gaan kweken en ik heb uiteindelijk al mijn kanaries opgeruimd om me volledig te kunnen richten op de selectieve kweek van zebravinken. Om meer te leren over zebravinken ben ik ook lid geworden van de Nederlandse Zebravinken Club, dat is een prima keuze geweest.

De kleuren die ik kweek zijn nogal aan verandering onderhevig. Tot en met 5 jaar geleden, was zwartwang blackface grijs mijn hoofdkleur. Dit is echter veranderd, daar ik toch wel beperkt ruimte heb en doordat op deze kleurslag, als TT vogel, altijd wel wat aan te merken is. Dit begon me te frustreren. Hierna ben ik een beetje zoekende geweest naar kleuren die mij het meeste lagen. Sinds zeven jaar ben ik bezig met de kweek van pastel bleekrug grijzen. Hiermee was ik al direct veel verder dan ik met de kweek van zwartwang blackface grijs ooit was geweest. Ik heb namelijk erg veel geluk gehad met de aanschaf van mijn vogels. Sinds vijf jaar ben ik in het bezit van enkele vogels in de oranjeborst zwartborst blackface grijs serie. Door mijn altijd durende plaatsgebrek heb ik flink gesneden in het aantal kleuren wat ik kweek, vandaar dat ik nog slechts pastel bleekrug grijs en oranjeborst zwartborst grijs (evt met blackface erbij) kweek. Alle andere kleuren zijn ondertussen opgeruimd, hierbij waren o.a. obzwb bleekrug grijs, zwb isabel bruin, pastel bruin, blackface grijs en nog vele anderen.

Doordat ik op kamers zat in Utrecht was het houden en kweken van vogels niet optimaal mogelijk voor mij. Bij mijn ouders ben ik in het bezit van 2 voliere's. De ene voliere is 2,7 x 1,1 x 1,8 meter en hier zitten de zebravinken in de winter in. De andere voliere is 0,9 x 1,0 x 1,8 meter. In die laatste voliere worden de mannen gezet een aantal weken voor de kweek aanvangt. In de kleine voliere zet ik in de zomer nog wel eens enkele (3-4) koppels vogels samen in dezelfde kleurslag, of enkele koppels kanssplit vogels. Op mijn studentenkamer had ik 12 broedkooien geplaatst waarin ik een aantal rondes per jaar kweekte. Ondanks dat de omstandigheden niet optimaal waren, kon de kweek op mijn kamer redelijk tot goed genoemd worden.

Foto 1+2: De linker foto laat mijn zebravinken en broedkooien zien zoals ik ze op een vorige studentenkamer had. Rechts op de foto staat mijn bed.. De rechter foto laat 2 kleine vluchtjes zien waar ik wat reserve en jonge vogels in hield. Ondertussen woon ik hier niet meer en heb ik een slaapkamer enkel in gebruik voor de vogels.

Alle foto's op deze site zijn door mijzelf gemaakt van vogels in mijn bezit, of van vogels die in mijn bezit zijn geweest. Sommige vogels zijn eigen kweek anderen zijn aangekocht of door ruiling verkregen. Foto's mogen priv� gebruikt worden. Voor het publiceren op internet of het op andere manier openbaar maken van mijn foto's is toestemming vereist.


 

Create a Free Website

© 2005 All Rights Reserved.