SOLGLÄNTAN

livet på en liten gård

 

HEJ

Anette heter jag och det här är min hemsida. Jag bor med man och barn mitt i Skåne. Jag kommer att berätta om livet på vår gård som vi flyttade till den 30 Mars 2007. Det blir lite om djur, odlingar, hantverk, handarbeten, matlagning etc.

Jag har alltid så länge jag kan komma ihåg varit intresserad av djur. På senare år har jag blivit mer och mer intresserad av lantrasdjur och av självhushållning. Det är väldigt viktigt att våra gamla lantrasdjur som utvecklats här under lång tid finns kvar. En dag kan man behöva dem eller deras gener av olika anledningar.

Ett annat intresse är antikviteter eller rättare sagt "gamla grejer". Jag inreder helst i gammal stil och använder loppis och auktionsfynd. Ett intresse jag delar med min man.

Jag kommer att försöka leva så mycket som möjligt av självhushållning. Odla och hålla de djur vi behöver. Vara självproducerande av grönsaker, kött och ägg. Inte vara så beroende av samhället. Det är frihet för mig. Dagens stressade pengafixerade samhälle är inget för mig. Drömmen är att kunna ha en liten inkomst här på gården, kanske en gårdsbutik etc. Drömmar är till för att uppfyllas.

Jordens pågående förstöring tycker jag är allvarlig och alla borde dra sitt stå till stacken. Sluta köpa importerade varor, välja närproducerad giftfri mat etc.

Tack för att du tittat in. Skriv gärna något i gästboken.

Jag finns numera även på Facebook: Solgläntan på Facebook

 

                                       

Vill du kontakta mig är min mailadress denna: solglantan@live.se

Länkar jag tycker är intressanta:

http://www.boskap.nu/

http://www.alternativ.nu/

http://www.kackel.se/

http://www.allmogegeten.se/

http://surf.to/gotlandskaninen

http://www.landtsvinet.nu/

http://www.alternativ.nu/lantrasforum/

http://www.skanskagardar.org/index.htm

http://www.foreningensesam.se/

http://www.lantrasgarden.se/

http://www.sverigessmabrukare.se/ 

 

Antal besökare

 

Welcome

Recent Blog Entries

Featured Products

No featured products

Newest Members