Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" Mioveni, Arges

                                   COMENIUS WEEK  2011                                Campania de primavara Saptamana Comenius 2011                                           

La nivel european, sunt derulate mai multe  actiuni dedicate ideii de colaborare.

Informatii despre programul Comenius al Uniunii Europene, idei, sugestii despre cum puteti participa la activitatile organizate la nivel european in cadrul Saptamanii Comenius si pagina de inscriere sunt disponibile pe situl dedicat (http://www.comeniusweek.eu).

Sărbătoriţi parteneriatele în cadrul Săptămânii Comenius

Anual, mii de şcoli din Europa colaborează la proiecte, în cadrul cărora cadrele didactice şi elevii participă la activităţi cu partenerii din alte ţări. Participanţii învaţă atât împreună, cât şi unii de la ceilalţi, intră în contact cu diversitatea culturală şi lingvistică a Europei şi îşi fac prieteni peste hotare.

Săptămâna Comenius reprezintă o ocazie excelentă de a face cunoscute unui public european mai larg toate poveştile de succes din universul parteneriatelor şcolare Comenius şi al proiectelor eTwinning. Campania este bienală şi se adresează tuturor şcolilor din ţările participante la programul Comenius.

Campania de anul acesta îşi va grupa activităţile în jurul săptămânii 2-9 mai 2011. Invităm cadrele didactice să-şi rezerve una sau mai multe zile pentru a-şi implica elevii în activităţi care să aducă experienţele şi rezultatele cooperării lor europene în atenţia publicului larg.

Şcolile participante au libertate de alegere deplină în privinţa activităţilor pe care vor să le organizeze în timpul săptămânii.

La nivel national, Centrul pentru Inovare in Educatie (Centrul eTwinning  Romania),  impreuna cu Institutul de Stiinte ale Educatiei (partener al Centrului), invita cadrele didactice si elevii participanti la Actiunea eTwinning sa sarbatoreasca impreuna ideea de colaborare europeana in cadrul parteneriatelor scolare. In acest sens, lanseaza urmatoarele activitati:

1. Concursul Cel mai bun proiect eTwinning – Comenius, adresat cadrelor didactice, vizează proiectele desfasurate/in desfasurare in cadrul unui parteneriat Comenius in  perioada septembrie 2009 – mai 2011

Cadrele didactice interesate sunt rugate sa trimita un mesaj pe saptamana_comenius2011@yahoo.com,  avand ca subiect “proiecte eTwinning-Comenius”,  o prezentare a proiectului, in format Word, de maximum 1,5 pagini. Descrierea trebuie sa contina, pe langa datele proiectului (parteneri, tema, obiective, perioada de desfasurare, activitati, produse finale, implicarea elevilor, trimiteri/link-uri la produsele activitatilor), si consideratii privind beneficiile imbinarii celor doua actiuni – eTwinning si Comenius.

Cel mai bun proiect eTwinning-Comenius va fi premiat cu o invitatie de participare la Atelierul de dezvoltare profesionala din Lituania, 10-12 iunie 2011, adresata profesorului care a completat formularul de concurs. In cazul in care mai multi profesori inscriu in competitie acelasi proiect, se va premia cea mai buna candidatura (cea mai buna caracterizare a proiectului). Sunt eligibile si vor fi evaluate doar aplicatiile trimise in intervalul 2-9 mai, care indeplinesc cerintele enuntate, rezultatele urmand a fi anuntate in data de 18 mai.

2. Concursul Saptamana colaborarii, dedicat cadrelor didactice care inscriu activitati pe situl Saptamanii Europene Comenius 2011 – http://www.comeniusweek.eu/ro/pub/about.ht

Pentru a participa la acest concurs, cadrele didactice sunt invitate sa trimita pe saptamana_comenius2011@yahoo.com, avand ca subiect “Saptamana colaborarii”, o relatare insotita de o fotografie/ trimiteri youtube ce prezinta desfasurarea activitatilor derulate si anuntate pe site, in cadrul “Saptamanii Comenius 2011″. Descrierea activitatii/activitatilor trebuie redactata in format Word (maximum o pagina) si trimisa in intervalul 9-18 mai la adresa mentionata.

Vor fi acordate 3 premii, constand in materiale promotionale pentru cadrul didactic aplicant si elevii implicati in activitate. Rezultatele vor fi publicate pe situl national in data de 30 mai.

3. Concurs de postere Cu eTwinning si Comenius prin Europa“, adresatelevilor.

Posterul trebuie sa ilustreze experienta elevilor privind colaborarea in cadrul proiectelor eTwinning si/sau Comenius. Posterul in format pdf sau jpg (max 2MB) va fi trimis de cadrul didactic coordonator (nu de elevi), ca fisier atasat, pe adresa concursului (elevi_saptamana_comenius@yahoo.com), subiect “poster”, in perioada 2-9 mai. Posterul poate fi o lucrare de grup sau individuala. In cazul in care este realizat de mai multi elevi, va rugam precizati in textul emailului numele tuturor elevilor implicati. Vor fi acordate 3 premii, constand in materiale promotionale pentru elev/elevi si intr-un stick de memorie pentru cadrul didactic coordonator (care trimite mesajul) si va fi anuntat in data de 18 mai.

4. Concurs Colaborarea intr-o carte postala“, adresat elevilor.

Cartea postala va fi o lucrare individuala, care va ilustra ideea de colaborare europeana si beneficiile acesteia, si  va fi adresata partenerilor de proiect (eTwinning/Comenius). Textul cartii postale va fi redactat in limba romana. Fisierul (cu dimensiune maxima de 2 MB)/link-ul trebuie trimis la adresa elevi_saptamana_comenius@yahoo.com, subiect “carte postala”, in perioada 9-18 mai, urmand ca numele castigatorului sa fie publicat  pe situl national pe  30 mai. Vor fi acordate 3 premii: o camera web si doua stick-uri de memorie.

Note:
Toate mesajele inscrise in concursurile anuntate vor cuprinde si datele de contact ale participantilor.
Un cadru didactic poate primi maxim o finantare eTwinning in trei ani.

ZIUA EROILOR - mai 2010

ZIUA EUROPEI, ZIUA INDEPENDENTEI, ZIUA VICTORIEI - MAI 2010

Aniversare eTwinning - 5 ani

Celebrating 5 years of eTwinning!

EXPOZITIE DE DESENE

DESENE PE ASFALT

CONCURS DE POSTERE

DECORARE DE TORTURI

MUZICA SI DANS

DESENE IN PAINT

PREZENTARI POWERPOINT


SALUTARI SI URARI VIDEO


Vezi mai multe video din Evenimente

Vezi mai multe video din Evenimente

TRENUL ETWINNING


MUZICA SI DANS
Unirea Principatelor Romane - 24.01.2010

 Spectacol la Casa de Cultura a Sindicatelor Mioveni - Sala Mica

 


Uniţi în cuget şi simţiri - concurs (Partea 1)
Vezi mai multe video din Evenimente

Spectacol realizat la Biblioteca Scolii "Liviu Rebreanu" Mioveni 

                  Zilele Scolii "Liviu Rebreanu" 2009                    

Ca in fiecare an, in perioada 23-27 noiembrie, s-au desfasurat activitati dedicate Zilellor Scolii.

Concurs gen "Cine stie, raspunde" - cl. VII-VIII

 

Premierea elevilor care au obtinut premii la diferite concursuri si olimpiade scolare in anul scolar 2008-2009.

Premiile au fost oferite de Primaria Mioveni si conducerea scolii.

 

„DIABETUL – BOALA SECOLULUI XXI”

 Consiliul Local Mioveni, Primăria şi Centrul Cultural în parteneriat cu Spitalul „Sf. Spiridon” Racoviţa şi Centrul de Informare Europa Mioveni, au organizat Vineri, 13 Noiembrie 2009, ORA 10.00 la Centrul Cultural Mioveni, SIMPOZIONUL „DIABETUL – BOALA SECOLULUI XXI” o manifestare ocazionată de Ziua Internaţională a Diabetului.
La acţiune au participat elevi ai şcolilor „George Topârceanu”, „Liviu Rebreanu”, „Marin Sorescu”, Colibaşi şi Liceul „Iulia Zamfirescu”, dar şi membrii ai Asociaţiei Pensionarilor „Viaţă Lungă” Mioveni şi Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Speranţa Vieţii”.

 

Ziua Limbilor Europene - septembrie 2009

     Cu prilejul Zilei Limbilor Europene, Catedra de limbi străine a desfăşurat o serie de activităţi, realizate de profesorii: Ana Tudor, Mariana Bădica, Julieta Stan şi Nicoleta Pătraşcu.

     Din program amintim: prezentarea PowerPoint a proiectului e-Twinning în limba engleză “European Languages Day”, diseminarea proiectului multilateral Comenius “If you want to see the beauty of the world, first you find it in yourself”, promovarea noii reviste on-line a şcolii, “The Explorers” (realizate de prof. Ana Tudor), program artistic susţinut de clasele a III-a şi a IV-a (pregătit de prof. Mariana Bădica şi prof. Julieta Stan), prezentare PowerPoint “Les Chateaux de la Loire” (realizată de prof. Nicoleta Pătraşcu şi prof. Mariana Bădica) şi prezentare PowerPoint “Dix raisons pour apprendre le français” (realizată de prof. Julieta Stan).

     Au participat: inst. Lidia Costache (consilier educativ), prof. Mariana Rădulescu şi inst. Sabina Fîlfănescu (membri ai echipei de coordonare a proiectului multilateral Comenius), Alexandra Mondiru (laborant), prof. Monica Gruia, prof. Claudia Voiculescu, înv. Georgeta Pisică şi Maria Hera (bibliotecar).

Deschiderea noului an scolar 2008/2009

15 Ianuarie - Marele poet Mihai Eminescu

Sarbatoarea Francofoniei

 Spectacolul ,,Unis dans la francophonie'' la Alianta Franceza Pitesti
Vineri, 13 martie 2009, ora 16, la sediul Aliantei Franceze (Universitatea Pitesti, amfiteatrul 307), in cadrul spectacolul "Unis dans la francophonie", scoala noastra a fost reprezentata de elevul Badulescu Ion-Moise care a cantat ,, Je ne regrette rien''; din program: momente artistice asigurate de copiii gradinitei "Micul Print", de elevi ai Scolii Renault, ai Scolilor nr. 5, 11, 12  din Pitesti, ai Scolii Topoloveni, dar si de studenti argeseni talentati.

Le 20 Mars: Fete de la francophonie a Mioveni (20 Martie: Sarbatoarea Francofoniei la Mioveni)

În fiecare an, pe 20 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Francofoniei în toate ţările care au franceza ca limbă oficială, de cultură sau de comunicare internaţională. Sărbătoarea a fost creată în 1998 pentru a sărbători limba franceză care le leagă si diversitatea ţărilor francofone . Cu acest prilej, ţările francofone organizează diverse manifestări dedicate limbii şi civilizaţiei franceze. Vineri, 20 martie 2009, la Mioveni a fost sărbatorită     Ziua Mondială a francofoniei.

Au participat cu programe artistice institutiile scolare din Mioveni. Din partea scolii ,,Liviu Rebreanu'' au recitat si au cantat in limba franceza elevi ai clasei a III-a B-coordonati de prof. Rosu Alina si instit.Teodoreanu Elena si ai clasei a IIIa F-coordonati de prof. Badica Maria si inv. Pisica Georgeta.

Evenimentul cultural a fost organizat de Primăria Mioveni, Centrul de informare Europa Mioveni împreună cu Asociaţia de Prietenie Mioveni-Landerneau, Centrul Cultural Mioveni si Biblioteca Franceză.

 

Evaluare ECO-SCOALA

Miercuri, 29 aprilie 2009, între orele 1030 - 1200, a avut loc etapa finală de evaluare, din cadrul programului ,,ECO-ŞCOALĂ”, sub egida CCDG, în vederea acordării ,,STEAGULUI VERDE” şi a Statutului de ,,ECO-ŞCOALĂ” pentru  Şcoala cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Mioveni.

           Această etapă a fost realizată de către Comisia de evaluare alcătuită din:

     - Cornelia Dincă – reprezentant al Coordonatorului Naţional al Programului Eco-Şcoală –CCDG (Organizaţie neguvernamentală, al cărui principal obiectiv îl constituie educaţia pentru mediul înconjurător);

      - Mircea Bezdedeanu – reprezentant al Agenţiei de Protecţie a Mediului;

       - Florescu Maria – reprezentant al I.Ş.J. Argeş, inspector de biologie

       - Maria Stefanescu - Secretar Primaria Mioveni

La această activitate au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Comunităţilor Locale şi ai Comitetelor Reprezentative ale Părinţilor.

Comisia de evaluare a analizat dacă cele Şapte Elemente Esenţiale ale programului au fost puse în practică, va realiza un raport care va permite Biroului Naţional Eco-Şcoală să ia  decizia acordării sau neacordării Steagului Verde, premiu simbol primit de şcolile care implementează cu succes programul recunoscut la nivel naţional. În urma evaluării făcute, comisia a acordat nota maxima, încurajându-i pe copii şi dându-le speranţa primirii Steagului verde.