Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" Mioveni, Arges

                      The Voices from the LAND

Proiect Multilateral Comenius

 2012-2014

Site-ul proiectului 

Parteneri:

Cumhuriyet Ortaokulu  - Kirsehir, Turcia

Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" Mioveni, Arges, Romania

Gimnazjum w Kijach, Kije, Polonia

Istituto Comprensivo A.Leonori, Roma, Italia

COLEGIO PUBLICO DON ALVARO DE LUNA, Maqueda, Spania

Daugavpils Saskaņas pamatskola, Letonia

 

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii.

In ceea ce priveste continutul acestor informatii, acesta reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului, iar ANPCDEFP si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei va fi folosit.

Descrierea proiectului

Trăim într-o lume alertă, plină de stres, poluare şi lipsă de umanitate şi devenim din ce în ce mai indiferenţi la tot ce ne înconjoară încât nu mai avem timp pentru a ne asculta prietenii, familia, străinii, şi, de ce nu, pământul. Da, pământul. El are atât de multe să ne povestească sau să ne reproşeze. Aşadar, haideţi să ne oprim pentru un timp din ritmul rapid al vieţii şi să-i ascultăm vocea. Prin intermediul proiectului „Voci din pământ”, ne dorim să integrăm limbajul în peisaj şi cultura în artă. În acest sens, proiectul este o explorare şi o celebrare orală şi scrisă a limbajului ştiinţei, artei, performanţei şi imaginaţiei umane. Aceasta se poate face cu oameni de toate vârstele şi abilităţile, în orice peisaj, cu orice limbaj. Elevii noştri folosesc materiale naturale pentru a crea artă efemeră într-un decor în aer liber. Cu mâinile goale şi cu instrumente naturale, ei vor rearanja frunze, iarbă, piatră, nuiele, nisip, gheaţă, zăpadă, noroi, conuri de pin şi alte materiale, utilizând culoare, formă, model, lumină şi umbră în scopul de a crea artă, în simplu contrast cu împrejurimile. Apoi, ei fac fotografii ale operelor lor de artă cu aparate foto digitale. Ei vor scrie poezii despre experienţa lor în timpul creării operelor de artă şi despre sentimentele lor faţă de natură. Operele de artă şi poeziile vor fi colectate într-o carte de memorii şi elevii din ţările implicate în proiect îşi vor trimite reciproc cărţile.Proiectul invită elevii parteneri să descopere minunile simple ale vieţii de zi cu zi, peisajele care ne înconjoară, insistând pe relaţia fragilă dintre oameni, natură, artă şi trecerea timpului. Descoperim miracole uitându-ne la frumuseţile create de natură şi avem sentimente unice atunci când ne uităm la mersul pe jos al furnicilor sau când ascultăm cântecul greierilor. Miracolul prieteniei europene va purta amprenta parteneriatului nostru.

OBIECTIVELE PROIECTULUI ŞI STRATEGIA

 1. Obiectivele concrete ale parteneriatului sunt:   

- să stimuleze scrisul şi să dezvolte abilităţile de comunicare prin curriculum;

- să comunice, să colaboreze şi să negocieze ca un membru al unei echipe creative;

- să exprime gânduri, idei şi experienţe prin limbajul scris, oral şi prin interpretare;

- să încorporeze limba şi ştiinţa în experienţele de zi cu zi;

- să utilizeze aplicaţii bazate pe internet legate de document, aspect, design în scopul publicării produselor elevilor, produse inspirate din pământul pe care trăim cu toţii, ca o manifestare a aprecierii peisajelor comunităţii locale;

- să includă elevii noştri în procesul de învăţare prin utilizarea de poezii şi jocuri;

- să facă o punte culturală între ţările europene, oferind elevilor şansa de a-şi exprima detaliat punctul de vedere;

- să aibă o idee despre culturile, tradiţiile, istoriile şi vieţile sociale ale diferitelor naţiuni.
          2. Există mai multe discipline şcolare şi problematici pe care noi intenţionăm să le abordăm prin implicarea noastră în acest parteneriat, al cărui scop principal este educaţia pentru mediu - ca o componentă vitală a învăţării pe tot parcursul vieţii.

          Pentru a ajunge la standarde europene în educaţie, este important să se stabilească legături în cadrul diferitelor comunităţi. Împreună putem îmbunătăţi metodele de predare, schimbul de informaţii prin folosirea limbii engleze ca limbă de comunicare în proiect, ceea ce va duce cu certitudine atât la dezvoltarea abilităţilor elevilor noştri jurnalişti cât şi la obţinerea de către ei de rezultate mai bune la toate disciplinele din curriculum-ul lor.

          Ştiinţele şi artele sunt utilizate de noi concomitent, sub stindardul creaţiei, fiind tot timpul încurajaţi de cei din jurul nostru, iubitori de natură. Deşi se presupune că intenţia educaţiei este de a pregăti elevii pentru viaţa reală, şcolile separă oarecum elevii în clase, după vârstă şi acest lucru limitează în mod artificial mediul în care copilul învaţă cum să interacţioneze cu oameni cu interese şi experienţe diferite de viaţă.

          Acest proiect este capabil să stimuleze, să încurajeze şi să coopereze. Geografia, istoria, matematica, desenul, engleza, fizica, chimia, biologia şi muzica vor interacţiona împreună în acest demers ca într-o horă a dezvoltării abilităţilor şi cunoştinţelor la nivel european.
          3. Prin intermediul unor ateliere, al expoziţiilor, revistelor, excursiilor, întâlnirilor transnaţionale şi prin realizarea unor prezentări PowerPoint ale activităţilor proiectului nostru, noi vom reuşi să realizăm toate obiectivele noastre. Lucrând împreună ca o echipă unită, toţi partenerii europeni vor amenaja colţul proiectului, vor menţine un contact permanent prin e-mail, vor contribui la realizarea website-ul proiectului şi vor organiza simpozioane şi conferinţe în oraşele lor, pentru promovarea ideilor de proiect.

ACTIVITATI PROIECT COMENIUS

Prezentari (scoala, oras, tara)

 

EVALUARE PROIECT

REZULTATE si PRODUSE FINALE

CHESTIONARE DE EVALUARE

Mobilitatea în România, 26 mai - 1 iunie 2014

Chestionar evaluare activitate: Abordări evolutive ale protecţiei mediului

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.