Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" Mioveni, Arges

              “If you  want  to  see the beauty of  the  world,                           first  you   have   to   find   it   in   yourself”            

Proiect Comenius

 

Parteneriat multilateral 2009-2011

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii.

In ceea ce priveste continutul acestor informatii, acesta reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului, iar ANPCDEFP si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei va fi folosit.

Scoli participante:

1. Szkoła Podstawowa nr 2 w Kielcach im. Marii Konopnickiej, Kielce, Poland
2. Scoala cu clasele I-VIII "Liviu Rebreanu" Mioveni, Arges, Romania
3. S.M.S SS. CIRILLO E METODIO, Trieste, Italy
4. Širvintų meno mokykla, Širvintos, Lithuania
5. Maria Regina College, St. Paul's Bay Primary, St. Paul's Bay, Malta

  Principalul obiectiv al proiectului nostru este:
- imbunătăţirea calităţii şi a dimensiunii europene de comunicare intre elevi

Site-ul Proiectului

Revista scolii on-line

Reuniune de informare si consiliere a beneficiarilor de proiecte multilaterale Comenius

11 septembrie 2009, Bucuresti

La aceasta reuniune a participat doamna profesoara Ana Tudor - coordonatorul proiectului .

 

Lansarea proiectului

                  Vizita in POLONIA - 14-18.10.2009

Mesajului domnului ION GEORGESCU,

Primarul orasului MIOVENI

pentru KIELCE

A sosit mult aşteptatul moment al primei noastre vzite în Polonia. 4 membre ale echipei din Romania se vor întâlni cu 2 cadre didactice din Lituania, 3 din Malta, 2 din Italia şi 10 din Polonia.

Primarul Mioveniului, domnul Ion Georgescu, a avut amabilitatea să ne dea un mesaj pentru Kielce, care va citit acolo în limba engleză.

 IMAGINI DN TIMPUL ACTIVITATILOR DESFASURATE IN POLONIA

Diseminarea activitatilor din proiect

           În ziua de 5 noiembrie 2009, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc diseminarea activităţilor desfăşurate în timpul vizitei în Polonia de către echipa Şcolii cu clasele I-VIII "Liviu Rebreanu" Mioveni, în cadrul proiectului european multilateral Comenius intitulat “If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself” („Dacă vrei să vezi frumuseţea lumii, trebuie să o găseşti mai întâi în tine însuţi”), în parteneriat cu şcoli din Polonia, Italia, Malta şi Lituania.

       Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, şcoala noastră beneficiind de un grant de 24000 de euro pentru realizarea activităţilor propuse în proiect.

       Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

       La această acţiune au participat: Ion Georgescu, Primarul oraşului Mioveni, Aurel Costache - Viceprimarul oraşului Mioveni, prof. univ. dr. ing. Tiberiu Macarie - Directorul Centrului de Formare Muntenia al Universităţii din Piteşti, Ion Stanciu - Directorul Fundaţiei „Consorţiul pentru Dezvoltare Locală” Mioveni, Elisabeta Panait - Director Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, consilieri locali, directori ai şcolilor din oraşul Mioveni, părinţi, cadre didactice, elevi.

       Activitatea a demarat cu intonarea imnului şcolii, interpretat de elevii clasei a IV-a C.

       Din cuvântul domnului primar Ion Georgescu, s-a desprins îndemnul adresat tuturor cadrelor didactice din şcolile oraşului de a participa la acest tip de proiecte, asigurându-ne de tot sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Mioveni.

       Au fost prezentate scopul, obiectivele proiectului, activităţile ce urmează a fi desfăşurate, imagini şi detalii referitoare la activităţile derulate în Polonia, compararea sistemelor de învăţământ din Polonia şi România precum şi informaţii generale despre participarea şcolilor în programul Comenius.

       În finalul activităţii, a fost prezentat un scurt program artistic, susţinut de renumitul interpret, câştigător al Cerbului de Aur Junior 2009, Ion Moise Bădulescu, şi de alţi elevi ai şcolii noastre: Valentin Poienariu, Petruţa Iovu, şi grupul vocal al clasei a IV-a C.

       Aprecierea elevilor care au participat la această activitate a fost făcută prin acordarea de diplome din partea şcolii şi prin participarea la o excursie oferită de domnul Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni.

 

                                      1 Decembrie 2009                                               

Program Activitate 1 Decembrie 2009 Invitatie pt veterani

Activitati educative 1 DECEMBRIE 2009 – Intalnire cu veteranii de razboi - Proiect Comenius

 

  Campania umanitara "Zambet pentru zambet"              - Activitatea “IUBEŞTE-ŢI APROPELE”

     VIZITA TRANSNATIONALA - la MIOVENI,                    13-17.03.2010

Comunicat de presă

 Întâlnire cu Comitetul Reprezentativ al Părinţilor şi Consiliul Elevilor

 Lecţie demonstrativă - CONCURS - GASTRONOMIE

SĂ MĂNÂNCI SĂNĂTOS! 

 

 Lecţie demonstrativă - ISTORIE- GEOGRAFIE

MARILE DESCOPERIRI GEOGRAFICE

 Şezătoare

TRADIŢII POPULARE ARGEŞENE

 

 TURUL SCOLII

ACŢIUNE DE CARITATE: “PACHETUL DE PAŞTE”

            În cadrul Proiectului Multilateral Comenius “If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself”, Şcoala cu clasele I-VIII “Liviu Rebreanu” Mioveni, Argeş a desfăşurat în perioada Sărbătorilor Pascale o serie de activităţi având ca scop atragerea atenţiei opiniei publice asupra unor probleme sociale, în special ajutorarea persoanelor în vârstă, a bătrânilor nevoiaşi.

            Astfel, în săptămâna 29 martie – 2 aprilie 2010, elevii şcolii noastre au confecţionat decoraţii specifice Sărbătorilor Pascale şi le - au dăruit persoanelor în vârstă şi nevoiaşe din oraşul Mioveni.

În acelaşi timp, copiii au încercat să le redea acestora o rază de speranţă şi bucurie prin donarea unor pachete simbolice cu daruri „PACHETUL DE PAŞTE” şi prin interpretarea unor cântece şi poezii.

În realizarea acestei acţiuni am beneficiat de sprijinul Primăriei şi al Centrului Cultural MIOVENI.

 

Diseminarea Activitatilor desfasurate in cadrul Proiectului Comenius - la Colegiul "Dimitrie Dima" Pitesti

Vizita in Lituania, 28 mai-2 iunie 2010

      În perioada 28 mai - 2 iunie 2010 s-a desfăşurat cea de-a treia întâlnire de proiect Comenius în Lituania, organizată de Şcoala „Meno Mokykla” din oraşul Sirvintos. La această întâlnire, echipa Şcolii cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Mioveni a fost reprezentată de patru cadre didactice (Tudor Ana, Rădulescu Mariana, Gruia Monica Gabriela, Bezdedeanu Daniela Petronela) şi patru eleve din clasa a VII-a (Duţă Alexandra, Măgureanu Cristiana, Ionescu Anca, Stan Bianca).

       Întâlnirea partenerilor proiectului Comenius „If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself” a avut loc în capitala Lituaniei - Vilnius, unde au fost întâmpinaţi la aeroport de profesorii lituanieni, elevii lor şi părinţii acestora. Profesorii au fost cazaţi în satul de vacanţă Antanyne, situat la 15 km de Sirvintos iar elevii au fost găzduiţi de familiile elevilor pe care i-au primit în vizita din România.

       Sâmbătă, 29 mai, directorul Şcolii „Meno Mokykla” a deschis întâlnirea de proiect cu prezentarea invitaţilor de la Primăria Sirvintos, după care a urmat înmânarea certificatelor de absolvire elevelor din anul terminal al Şcolii de Artă şi un scurt program artistic. La finalul acestei întâlniri, elevii din cele cinci ţări implicate în proiect (Polonia, România, Italia, Lituania, Malta) au desfăşurat workshop-uri pe grupe dinainte stabilite de gazde (pictură, abilităţi practice), în timp ce profesorii au făcut un tur al oraşului , vizitând Centrul Cultural, parcul şi catedrala din centrul oraşului. La reunirea echipei de profesori şi elevi au fost evaluate lucrările executate de elevi şi am participat împreună la două activităţi: Festivalul Internaţional „Primăvara poeziei” de la Centrul Cultural Sirvintos şi întâlnirea cu Comitetul Reprezentativ al Părinţilor şi Elevilor din Şcoala „Meno Mokykla”.
Fiecare ţară a prezentat un scurt moment artistic şi activităţile desfăşurate între cele două vizite.

      Duminică, 30 mai, întreaga echipă de proiect a făcut turul capitalei Vilnius, vizitând catedrala, Turnul Gediminas, Biserica Sf. Ana, Bastionul Independenţei şi clădirea vechii primării.

       În dimineaţa zilei de luni, 31 mai, profesorii au participat la un workshop unde au învăţat să modeleze în lut după instrucţiunile unei profesoare lituaniene de la Şcoala de Artă şi au lucrat la Planul de Diseminare şi Evaluare. După-amiază profesorii au mers la întâlnirea cu primarul oraşului Sirvintos, la finalul căreia elevii s-au alăturat grupului şi împreună au răspuns invitaţiei primarului de a vizita Casa de Protocol a Primăriei. Aici, elevii au jucat jocuri specifice fiecărei ţări şi au hrănit căprioarele şi păunii din rezervaţie.

       Pe 1 iunie, am făcut un tur al oraşului Trakai, vizitând castelul şi făcând o plimbare cu vaporaşul în jurul lui, precum şi un tur al oraşului Kernave, finalizat cu un foc de tabără în pădurea din apropiere. Acolo, copiii şi-au serbat ziua prin cântece, jocuri şi dansuri, au ascultat o formaţie instrumentală a Şcolii de Artă şi au admirat frumuseţile naturii.

       În ultima zi a acestei întâlniri de proiect am făcut evaluarea activităţilor desfăşurate şi am primit certificatele de participare.

Spectacol „COPILĂRIE – LUME DE VIS” - iunie 2010

                       Activitati anul II COMENIUS

Intalnire cu personalităţi din judeţul nostru Simpozion si Expozitie de desene cu tema "Soarta copilului orfan in Mileniul 3"

Vizita in Italia, Trieste, 15-20 octombrie 2010

Focul lui Sumedru

Jigzaw Puzzle rezolvat de echipa Comenius ROMANIA

Conferinta SINAIA - 15 ani de COMENIUS

Prezentarea activităţilor desfăşurate în cadrul Proiectului Multilateral Comenius

- coordonator prof. Ana TUDOR

- actualizare prezentare prof. Mariana RĂDULESCU

 2-3 decembrie 2010

Diseminare Proiect Comenius la CCD Arges

In zilele de 22 si 23 decembrie 2010, la CCD Arges a avut loc prezentarea de bune practici, in cadrul careia d-na prof. Ana Tudor a prezentat proiectul pe care-l desfasoara scoala noastra in parteneriat cu 4 scoli din Europa.

CARNAVALUL DE CRACIUN, 17 decembrie 2010

 

COMUNICAT DE PRESĂ


14 decembrie 2010


CARNAVAL DE CRĂCIUN

Christmas Carnival and Contest: the nicest Santa’s letter, Miss, Mister, the most unusual mask; Christmas decoration in classrooms

                                     

Şcoala cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Mioveni, organizează

în cadrul Proiectului Multilateral COMENIUS: „CARNAVALUL DE CRĂCIUN”.

            Activitatea se defăşoară în parteneriat cu CONSILIUL LOCAL, PRIMĂRIA şi CENTRUL CULTURAL MIOVENI,

vineri, 17 decembrie 2010, ora 14.30, la Casa de Cultură Racoviţa.

            În perioada 6-17 decembrie 2010, elevii din ţările implicate în proiect (România, Polonia, Italia, Malta şi Lituania) desfăşoară o serie de acţiuni dedicate CRĂCIUNULUI (decorarea sălilor de clasă, Scrisori către Moş Crăciun, confecţionare de măşti neobişnuite).

            În ziua de  17 decembrie 2010, se va desfăşura Carnavalul de Crăciun, unde elevii claselor I-IV vor participa la un concurs de MISS şi MISTER, iar elevii claselor V-VIII – la o paradă a costumelor de iarnă.

            Elevii Şcolii nr. 5 Piteşti şi ai Şcolii cu clasele I-VIII “Liviu Rebreanu” Mioveni vor delecta participanţii cu un program de colinde.

Pe site-ul proiectului se vor publica imaginile cu produsele câştigătoare (pentru fiecare ţară), iar elevii vor vota pentru a alege cele mai bune realizări.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius – prima componentă a Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

Director,

Prof. Maria BĂDICA

1. Decoratii in salile de clasa

2. Cea mai neobisnuita masca

 3. Carnaval de Craciun

EXPOZITIE DE MARTISOARE SI FELICTARI

Mobilitate in Malta, 20-25 martie 2011

 

MEETING IN MALTA

COMENIUS PROJECT

2009-2011

PROGRAMME

20th – 25th March, 2011

 

Sunday,March 20th

Arrival of partners at Malta International Airport. Pick up and transfer to hotel of Polish, Romanian and Italian partners. Allocation of rooms and after settling in, a visit to St.Paul’s Bay, Qawra and Bugibba and we will have dinner in this area.

Late in the evening the Lithuanian partners arrive and are transfered to hotel.

Monday,March 21st

Welcome to our school and children are welcomed into classes. School tour during which we see the children taking part in lessons together (sports activities, art and singing) and other activities going on in our classrooms.

Comenius Workgroup Meeting (working on Dissemination Plan,

Evaluation Plan and Exploitation of Results) and partner schools presentations.

Lunch at school.

In the afternoon we visit Dingli, Rabat and in the evening the silent city, Mdina, where we will also have dinner.

Tuesday, March 22nd

In the morning we visit the capital city Valletta and during the walking tour we will see various places of interest including Upper and Lower Barrakka, Castille, Palace Square etc., visit St.John’s Co-Cathedral and attend The Malta Experience.

We will have lunch at the Valletta Waterfront and later take a coach to the South of Malta including a visit to the fishing village of Marsaxlokk where we will have dinner in one of the restaurants in this picturesque village.

Wednesday, March 23rd

Today we leave Malta and catch a ferry boat that will take us to the sister island of Gozo. We shall be taking the sightseeing bus and visit the most important places in the route like Ggantija Temples and Dwejra.

We will have lunch at Xlendi and then proceed to the Citadel where we will visit the Cathedral and enjoy the breathtaking views.

The tour will end at Mgarr Harbour where we will have time to take pictures and catch the ferry back to Malta.

A short stop at the hotel and later in the evening we will meet and enjoy dinner together.

 

Thursday, March 24th

The school invites the partners to enjoy the Celebration Day which our school will host on this day.  The dramatic interpretation presented on this day underlines the whole idea of the Comenius Project which encourages us not only to be aware of the problems  of the community beyond the school but to act and make the world a better place to live in.

After the Celebration Day the school hosts a reception where all the partners can enjoy good food and can mingle with the school staff.

In the afternoon we shall go to Sliema where we shall catch a boat which will take us on a lovely cruise in our harbours.

In the evening we shall have our last dinner together as our partners will start leaving very early the next morning.

Friday, 25th March

Today the partners will be transferred to the Malta International Airport according to time of their flight.

 

Catherine Farrugia

Comenius Project Co-ordinator (for MALTA)

 

Prezentarea activitatilor desfasurate in cadrul proiectului de echipa scolii noastre in perioada septembrie 2010 - martie 2011

 

 

Concursul National MADE FOR EUROPE - Etapa judeteana 2011

Prin proiectele de parteneriat european scolile romanesti au fost veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa, contribuind an de an la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti.

Aceste parteneriate au vizat, in principal, formarea si dezvoltarea de competente-cheie, au favorizat crearea unor retele de parteneri, au promovat valorile nationale si europene, antrenand copii, tinei, profesori, parinti in acest exercitiu al existentei impreuna, intr-o Europa unita.

 

In perioada 17-19 martie 2011 Scoala noastra a participat la Concursul National “MADE FOR EUROPE” 2011 – faza judeteana, cu produse finale ale Proiectului Multilateral Comenius finantat prin programe comunitare.

Produsele finale au fost prezentate in sesiune publica la Grup Scolar “Astra” Pitesti si in urma evaluarii de catre Comisia Judeteana, scoala noastra a obtinut Premiul I cu Website-ul proiectului “If you want to see the beauty of the world, first yu have to find it in yourself” si Premiul II cu Ghiduri de prezentare a activitatilor, Prezentari PowerPoint, Pliante si Postere.

In perioada 14-17 martie 2011, vom participa la etapa Nationala a Concursului, ce se desfasura in judetul Neamt.

Concurs International de Fotografie "LIFE IS BEAUTIFUL"

In slideshow sunt publicate fotografiile selectate din cele 5 tari implicate in Concurs.

Pe site-ul Proiectului Comenius - pagina CONTESTS se poate alege cea mai frumoasa fotografie prin vote online.

 

Fotografiile elevilor din scoala noastra selectate pentru a participa la etapa finala a concursului sunt:

1. Delighted by a Dandelion

2. Being Acquainted with the Holy Book

3. Christianization through Baptism

4. Running in the Park

5. With the Goat, My Best Friend

6. My Pretty Twin Puppies

Nu uitati sa votati fotografia preferata!