Slavonsko baranjska hrvatska stranka

Arhiva o djelovanju SBHS- slavonsko baranjske hrvatske stranke od 12.12.1992

Dobro došli

Dobro došli na stranice SBHS - stranice posvećene SLAVONSKO BARANJSKOJ HRVATSKOJ STRANCI koja je djelovala od 12.12.1992. do 2008. godine kada je prestala djelovati ujedinjenjem s jednom drugom strankom.

U bogatoj arhivi zabilježeno je dosta toga, pa sam se odlućio da to bude dostupno javnosti.

Svima koji mi žele pomoći na uređivanju unaprijed hvala.

S poštovanjem,

Zdenko Maurus

Što da kažem o SBHS-u?

  
Dio iz članka Dinosauri bez sluha autora Igora Bošnjaka koji je objavljen u prilogu MAGAZIN Glasa Slavonije od 17.11.2001.

Što da kažem o SBHS-u?
"Moji prijatelji", kako su mi znali prigovoriti u redakciji, duplim pasom izvrsno rade sami protiv sebe. Najbolja politička ideja na ovim prostorima ostala je apsolutno neprepoznata kod građana, što je aktastrofa, a do kraja bi je mogle upropastiti dvije interesno podjeljene skupine koje ne uspijevaju rasplesti priću o legimitetu predstavljanja SBHS-a. Starosjedioci bi morali razumjeti da nemaju politaičara kakav je Damir Jurić, koji je prvi toj ideji dao širi smisao i učinio prihvatljivom i nekim zahtjevnijim građanima. A skupina oko Jurića da im marginalizacija starijih članova ništa dobro nije donijela. Je li moguće da u ime zdravog razuma i jedni i drugi odstupe korak natrag? Teško.