Centar za razvoj psihodrame i psihoterapije

CRPP

ARHIVA VESTI

22.02.2013. Treća uvodna psihodramska radionica

Sa ponosom vas obaveštavamo da je 22. februara održana i treća u nizu uvodnih psihodramskih radionica! Radionici je prisustvovao 21 učesnik.

U želji da ostanemo verne dosadašnjoj originalnosti, spontanosti i kreativnosti, došle smo na ideju, da vam u mesecu ljubavi ponudimo SUSRET kao temu, koja je, iako u velikoj meri široka i nedirektivna, uspela da vas dovoljno inspiriše i pokrene na najrazličitije načine, uz svo bogatstvo i raznovrsnost boja, oblika i formi beskrajno interesantnih skulptura, koje ste imali za zadatak da napravite od raznobojnog papira. Priče koje su usledile nakon toga nisu obećavale nista manje. U svakoj se nalazio po neki skriveni SUSRET, a najsmeliji medju vama su se oprobali i u njihovom scenskom izvodjenju.

Foto galerija sa radionice 

25.01.2013. Druga psihodramska radionica

Druga u ciklusu besplatnih uvodnih radionica psihodrame, održana je 25.01.2013.godine, u maloj sali SKC-a (u narodu znanoj kao Banovina). Radionici je prisustvovalo 25 učesnika, uglavnom studenata Univerziteta u Nišu, ali nisu izostali ni oni otvorenog duha, (ne)pripadnika ove populacije. Tema radionice, bila je „Repertoar uloga“, iz više razloga, kao sto je izmedju ostalog i neminovnost da svi imamo mnoštvo (ostvarenih i neostvarenih) uloga, od kojih smo neke izabrali sami, dok su nam neke nametnute. Za sve one koji ovo čitaju i ne razumeju o čemu se zapravo radi, to je ujedno i dokaz više, da vam niko, ali baš niko, ne može prepričati kako je bilo na radionici psihodrame, već ćete po takvo iskustvo morati da dodjete sami, a što će te biti u prilici, već, krajem februara (22.02.2013.)

Radionicu su vodile Jelena Jovanović i Aleksandra Popović, psihodramski terapeuti u superviziji.

Fotografije sa radionica

21.12.2012. Ciklus uvodnih psihodramskih radionica 

Prva u ciklusu besplatnih, uvodnih Psihodramskih radionica, održana je 21. Decembra 2012. godine u maloj sali SKC-a (zgrada Banovine). Ideja je da se radionice, shodno interesovanju, održavaju jednom mesečno sa ciljem da se formiraju  nove iskustvene terapijske grupe za psihodramu.

Radionici je prisustvovalo 20 studenata, ruku na srce, najzastupljeniji je bio filozofski fakultet, ali bismo iskreno želele da se ovim iskustvenim radionicama pridruže i studenti drugih fakulteta u što većem broju.

Aspekti radionice za koje postoji najveće interesovanje je iskustveni rad na unutrašnjim sadržajima, dobijanje informacija, znatiželja, kao i iskustvo rada u grupi.

Radionicu su vodile Jelena Jovanović i Aleksandra Popović, psihodramski terapeuti u superviziji.

15.05.2011. Polaganje za prvi stepen

U nedelju, 15. maja 2011. šest članica Centra položilo je ispit za prvi, neklinički stepen psihodramske edukacije. To su: Emilija Nikitović, Aleksandra Strahinić, Jelena Janić, Snežana Todosijević, Slađana Grgić i Snežana Jovanović. Čestitamo!

04.05.2011. Psihodramska radionica održana u Leskovcu

U Leskovcu je 4. maja 2011. godine, po prvi put održana jedna psihodramska radionica. Ovu radionicu, sa nazivom Da Vam život teži ravnoteži vodile su Ivana Stamenković i Snežana Jovanović.

16.04.2011. Radionica Budan pogled kroz snove

U Nišu je 16. aprila 2011. održana radionica Budan pogled kroz snove koju su vodile Gordana Marić-Lalović i Ivana Stamenković. Ovde možete pogledati foto galeriju sa radionice.

29.01.2010. Nova iskustvena grupa 

Milena Milošević i Ivana Stamenković su formirale svoju iskustvenu grupu. Zainteresovani se mogu  javiti na: 061 722 0514 (Ivana) i 064 1359 115 (Milena).

17.10.2009. Članovi CRPP-a su formirali novu iskustvenu psihodramsku grupu

Zoran D. Slavković i Jelena Jovanović su formirali svoju iskustvenu psihodramsku grupu koju vode koterapeutski. Seanse se održavaju u Nišu, u prostorijama Niškog kulturnog centra.

21.03.2009. Novi članovi grupe i nova grupa

Novi članovi su se priključili iskustveno-edukativnoj grupi koju vodi Gordana Marić-Lalović. Dobrodošli!

Aleksandra Popović i Jelena Jovanović formirale se, koterapeutski, svoju iskustvenu grupu. Želimo im puno sreće u radu.

08.03.2009. Dodela sertifikata

Predsednik Centra, dr Zoran Đurić, dodelio je sertifikate o položenom prvom, nekliničkom stepenu psihodramske edukacije Zoranu D. Slavkoviću, Aleksandri Popović, Mileni Milošević i Jeleni Jovanović. Čestitamo! Foto galerija sa dodele.

19.01.2009. Psihodramska radionica - Ištvan Pete

U organizaciji Udruženja za integrativnu dečiju psihoterapiju i CRPP-a, psihodramski terapeut Ištvan Pete održao je radionicu u prostorijama niške opštine Medijana. Evo i fotografija sa ove radionice.

30.11.2008. Polaganje za prvi stepen II

Zoran D. Slavković i Jelena Jovanović, članovi CRPP, uspešno su položili ispit za prvi stepen psihodramskog terapeuta. Čestitamo! Foto galerija.

18.10.2008. Dr Dušan Potkonjak održao radionicu u Nišu

Dr Dušan Poktonjak, pionir psihodrame na prostorima bivše Jugoslavije, održao je, u organizaciji CRPP, 18. oktobra 2008. godine psihodramsku radionicu. Ovde možete videti foto galeriju sa ove radionice.

05.10.2008. Polaganje za prvi stepen

Članovi CRPP, Aleksandra Popović, Milena Milošević, Ivana Stamenković i Aleksandar Novaković uspešno su položili ispit za prvi, neklinički stepen psihodramskog psihoterapeuta. Čestitamo! Foto galerija.

22.11.2007. Formiranje Centra

Polaznici iskustveno-edukativne grupe koju, počev od 6. maja 2006. godine vodi Gordana Marić-Lalović, su formirali Centar za razvoj psihodrame i psihoterapije. To su: Zoran D. Slavković, Emilija Nikitović, Aleksandra Popović, Aleksandar Novaković, Milena Milošević, Jelena Jovanović, Jelena Janić (tada Kostić), Aleksandra Strahinić i Ivana Stamenković. Za predsednika Centra izabran je neuropsihijatar i psihodramski psihoterapeut dr Zoran Đurić.

title

Click to add text, images, and other content