PAWS / Plovdiv Animal Welfare Society

ОБЩЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ - ПЛОВДИВ


Петиция срещу Цветалин Пенков

Скандално известният кмет на Девин Цветалин Пенков отново потресе, този път целия свят, с бруталното си, безпардонно, лишено от нормалност и смисъл поведение. След като беше осъден от Софийски Районен съд през 2013 за домашно насилие върху партньорката си и въпреки настоящото разследване от полиция и прокуратура във връзка с обвинения във фалшифициране на документи /виж публикация в Отзвук/, кметът заби поредния пирон в ковчега си, опитвайки за втори път да унищожи единственото регистрирано лечебно заведение в с. Селча, което е в отдалечен и труднодостъпен район. Ответната реакция не закъсня. За няколко дни бяха събрани над  две хиляди подписа от жители на над 70 държави от цял свят в подкрепа на д-р Литов. Скандалът заплашва да стане международен, тъй като гневът на хилядите, подписали петицията е насочен не само към маниакалната личност на кмета, но и към българската държава. 

Така например Маделин Стюарт от Обединеното Кралство пише: Осъдени престъпници не би трябвало да заемат обществени позиции. Изхвърлете кмета, не доктора и кучето му. Сю Грифитс, също от Обединеното Кралство добавя: Кмете, Вие сте корумпиран и зъл малоумник. Някой ден ще си платите за това, което вършите с доктор Литов и кучето му. Мартин Махони от Ирландия споделя: Г-н Цветалин Пенков, държите се като разглезено дете, горящо мравки с лупа. Порастнете и проумейте, че позицията Ви изисква да помагате на държавата си, а не да я корумпирате с маниакалната си омраза. Хелън Холмс от ОК пита: Защо този мъж още е кмет? Той е корумпиран, склонен към агресия и не служи на никого, освен на себе си. Лин Киин от Кралството обобщава: Вие, би трябвало да правите всичко възможно, да помагате на доктора и кучето му. Вместо това Вие позволявате на безмозъчни, злонамерени селски негодници да Ви влияят. Надявам се това село някой ден да остане без каквото и да е медицинско обслужване, тогава бихте оценили какво сте имали. Всеки, който е чел за това село на злото, никога, ама никога не би посетил тази държава. Тори Милос от Ню Йорк възкликва: Бруталността никога не е крачка напред, както за индивида, така и за нацията. Покажете на света, че сте готови да се поправите. Светът сега наистина ви наблюдава! Жул Фергус от Кралството също е отвратен: Абсолютно отвратително! Да покажем на д-р Литов и Борко, че ги подкрепяме! Отървете се от този кмет и останалите вмирисани яйца, играещи си със съдбите на хората.

Мненията, подобни на горепосочените, са стотици. Пълен списък на  подписалите петицията изтеглете оттук. 

Наистина добре би било да се напомни на кмета на Девин, че той не е феодал, че няма правомощия да ликвидира лечебни заведения, тъй като това става с решение на министерски съвет, че няма правомощия да подменя или анулира избора на лекар на здравноосигурените лица, тъй като това е техен ЛИЧЕН избор и човешко право, че няма правомощия да анулира договори на лекари със здравноосигурителната каса, тъй като това са гражданско-правни договори, по които той не е страна, че няма право да суспендира законите на РБ, които не му изнасят, и че действията му трябва да произтичат само и единствено от обществените интереси и то в рамките на тези закони.

Добре би било да се напомни и на българската социалистическа партия, подкрепила г-н Пенков в последните избори, че компрометирани в личен и обществен план личности не могат и не бива да заемат обществени позиции. Вонята, която подобни политически трупове оставят след себе си е по-силна и трайна от властническите им апетити и маниакални амбиции.

Ето и целия текст на петицията

КАЖЕТЕ НА КМЕТА НА ДЕВИН - ЦВЕТАЛИН ПЕНКОВ: НЕ СИ ИГРАЙТЕ НА ГОСПОД СЪС СЪДБИТЕ НА ХОРАТА!

Може би си спомняте как през 2013 г. парализираното куче Борко, спасено и отгледано от д-р Литов като собствено дете, бе жестоко пребито в собствения си дом от тълпа селски негодници, подбудени и заснети от българските медии, като част от кампаниятa "Война на бездомните кучета". Община Девин, а и самият кмет - Цветалин Пенков, безсрамно толерираха манталитета на лумпенизираната тълпа и екипа на TV7, който излъчи срамни сцени на насилие по националната телевизия.

На 12 март 2013, след като Борко беше пребит, амбулаторията на доктора в село Селча е щурмувана от общински служители, подкрепени от полицейски ескорт. Те нахлуват без позволение, създавайки хаос, ритат и блъскат по вратите, заплашвайки с насилие лекаря. Целта на бруталната, незаконна "наказателна акция" е да се унижи и сплаши д-р Литов, като се намери и заснеме, според думите на един от агитката, "сакатото куче". Когато малката стаичка на Борко е щурмувана от зверовете, той самият се подмокря от страх и шок. Дни по-късно на д-р Литов е връчена заповед за изгонване, давайки му 30 дни за освобождаване на помещенията. Въпреки че това отвратително поведение, непристойно за държавни служители, остава ненаказано, то предизвиква международен скандал. Над 100 000 души от над 65 държави, подписват две петиции в подкрепа на Борко и неговия спасител. Британски екип от популярни личности, включително известната актриса Lorraine Chase, телевизионната водеща Wendy Turner Webster и представители на британски благотворителни организации за защита на животните, пристигат на спасителна мисия в България, за да спасят деня. И те успяват. Унижено от международния протест, българското правителство потулва случая, докато Смолянският административен съд отменя заповедта за изгонване.

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-952130

https://www.change.org/p/justice-for-disabled-borko-punish-the-man-who-savagely-beat-him-in-his-own-home

https://www.change.org/p/disabled-borko-s-story-part-ii-tv7-broadcast-the-truth

Смятахме, че сме видели всичко - заплахи, унижение, тормоз, безсмислено насилие. Сгрешихме!

На 16 юни 2015, кметът на Девин - Цветалин Пенков, втрива сол в раната, като отново връчва на д-р Литов заповед за прекратяване наемните отношения. Само 15 дни са дадени на доктора и Борко да напуснат сградата на здравната служба. Тази безпрецедентна проява на институционален произвол не само би засегнала поминъка на д-р Литов, но и би лишила няколкостотин души, пациентите му, от лечебно заведение и медицинска помощ, тъй като амбулаторията на  д-р Литов е единствената такава в района. Не можем да позволим това да се случи. Всеки път когато злонамерен държавен служител, като кмета на Девин, злоупотреби с властта си, всички ние трябва да издигнем глас на протест. Това е единственият начин за защита както на гражданите, така и на техните животни-компаньони. Нещата няма да се променят в тази забравена от Бога страна, ако протестът не е международен и продължителен.

ПЕТИЦИЯ

Уважаеми господа, Ние, долуподписаните, сме шокирани и ужасени от това как д-р Литов е тормозен от безскрупулния кмет на Смолян - Цветалин Пенков, който два пъти го заплашва с изгонване в рамките на две години. Ние вярваме, че тези срамни действия на български кмет са опит да бъде наказан д-р Литов само защото е състрадателен и грижовен човек. Д-р Литов не е наранил или убил никого и все пак той е третиран като престъпник. Единственото "престъпление" на доктора е, че е спасил и се грижи за няколко бездомни кучета в селото, което всъщност е отговорност на местната власт. Когато един злонамерен кмет и няколко корумпирани общински служители се сдушат заедно, за да преследват и тормозят един от малкото останали лекари в България, то вероятно проблемът не е в няколкото "гнили ябълки", а в културата на българските институции. Моля да направите необходимото, тъй че никой повече в България да не страда в ръцете на местното "самоуправление".

Петицията може да подпишете тук.

http://www.thepetitionsite.com/828/660/598/tell-the-mayor-of-devin-cvetalin-penkov-stop-playing-god-with-peoples-lives/


Scarecrow dogs - Bulgaria's dirty little secret

This has been going on for centuries in the mountain range villages in Bulgaria. Instead of placing scarecrows, poor, defenseless dogs are regularly tied up by the villagers with a short, rusty chain to a post in the wilderness, near someone's ranch, to scare away predators. The chain leaves for little or no movement on the muddy ground. Soiled in their urine and feces, frustrated, left without food or water for days in the scorching 40 C heat, exposed to predators, unable to fight or run, uncared for, unwanted, untreated and forgotten they die in agony and terror from thirst, starvation, disease, or their wounds if attacked and mutilated by the raving beasts.

This kind of abuse is common and widespread. Despite the numerous tragic reports of dogs who have suffered and died in such despicable conditions, nothing has been done by the regulatory authorities or the police to amend the situation or punish those responsible.

This kind of animal neglect should never happen. But when it does, it must be exposed and stopped.

Sign the petition here

and here


Tell Bulgaria: Public animal beheadings are brutal display of savagery!!!

On the 2nd of February 2012 in Brestnik, Bulgaria more than 20 roosters were beheaded publicly on the village square, while dozens of people, including the Mayor Georgi Kozov himself, watched the horrifying show in sheer ecstasy. After the massacre all spectators rushed to collect the victim's blood, then painted their faces in blood and danced in the open, while drinking themselves into a stupor. This is the idea of fun in Bulgaria. The so called Day of masculinity and manhood or "petljovden" is a satanic pagan ritual, performed annually across Bulgarian towns and villages by drunken, moronic psychopaths. Even underage boys are frequently forced to participate and slaughter birds on the thresholds of their houses. Despite the accession of Bulgaria to the European Union and the Council of Europe, despite the provisions of the Animal Welfare Act and the Penal Code, public animal sacrifices are widely tolerated by the police and actively promoted by mayors, politicians and governmental institutions. This sick, barbaric public display of savagery is immoral, illegal and unacceptable and should be stopped.

Tell Bulgaria: The indiscriminate slaughter of stray dogs and cats is genocide and fascism in its purest form.


For decades all lost, abandoned and stray dogs and cats in Bulgaria have been subject to horrific abuse and mass extermination by the State and its institutions. Barb wired death camps, called "isolators", especially designed for mass murder, have been operational all over the country, where millions of innocent, defenseless souls have perished in most despicable, cruel ways, tortured and killed by sadists and perverts, employed by the State. While the death machine pounding, the State propaganda  has been engaged in "rationalization of murder" and disengagement of the moral standards of society by portraying such inhumane behavior toward sentient beings as socially acceptable and even desirable, by degrading and dehumanizing homeless animals, portraying them as vicious, dangerous beasts praying on humans. Moreover under such conditions of low moral standards and displaced responsibility, bloodthirsty morons, vigilantes and "concerned citizens", have been engaging systematically in animal "hunts" and various barbaric acts of animal torture and abuse, portrayed by the media as "solving the problem".

There was hope in 2007, when as a result of numerous petitions and complaints by Bulgarian citizens and NGOs regarding the serious welfare problems of stray animals, the European Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals wrote to the Bulgarian authorities, reminding them that Bulgaria has ratified the European Council's Convention for the Protection of Pet Animals which makes it a binding obligation to take measures in this field. The Intergroup expressed hopes that the Bulgarian institutions would engage in the legislative process by voting and enacting effective measures to solve the problems of stray animals without recurring to a simple "catch and kill policy", which has proven to be completely ineffective and which is moreover unacceptable on moral and ethical grounds. As a consequence in 2008 the Animal Welfare Act was passed in Parliament, according to which TNR /trap, neuter and return/ programs were to be carried out for the humane solution of the stray animal overpopulation problem.

Sadly, in a country eaten by corruption, populism and greed, hatred prevailed. The Government, accustomed to solving all political, economic and social problems by murder, not only failed to enforce the Act but actively sabotaged it. The killings continued while the State institutions did all they could to destroy whatever evidence and records existed as to the numbers they knew they had murdered.

And it got worse. Irritated by the fact that not only the morality but the legality of their actions was constantly challenged by various animal welfare and animal rights organizations, the State decided to fight back. On the 4th of April 2012, the Minister of Agriculture - Miroslav Naydenov officially announced that following orders by the Prime minister - Bojko Borisov, he would start a legislative initiative to change back the Animal Welfare Act and Ordinance 41, and thus legalize again the indiscriminate, mass slaughter of stray dogs and cats. Moreover he promised he would make all necessary legal changes as to completely cut out the NGOs and animal rights activists from the decision making process and curtail their rights to inspect, challenge and control State institutions and their activities.

This is truly disgusting, unlawful and unacceptable in the 21st century in a country member of the EU, pretending to be civilized. This truly is genocide and fascism in its purest form.  

Sign the petition here.
And here

Tell Bulgaria: Stop torturing and killing animals for amusement!!!

On the 12th of December 2011, in the "Allegro" night club in Gabrovo, Bulgaria, a horrific blood orgy took place. A small Mexican piglet, was smeared in oil and released amidst the raving drunken crowd to be caught and killed for fun. Hundreds of people were present, but not a single one of them protested or tried to save the poor animal. Instead they pounced on him. What followed was a satanic display of savagery. They broke the piglet's ribs and smashed its fragile body. They kicked and dragged the poor soul that was bleeding and screaming in agony and shock. But that was not enough for the bloodthirsty mob. Two drunken morons, identified as Iliq Malchev and Georgi Georgiev, both students at the Technical University in Gabrovo, eventually caught the piglet, took it to the bathroom and started smashing the pig's head against the wall. Then they started stabbing its trembling body with an ice pick. Then they took a knife and cut the piglet's belly open while it was still alive. The piglet's terrifying screams woke the whole neighborhood, but still nobody came to rescue. Eventually the piglet's head was cut off with extreme cruelty and raised on a stick as a trophy.

   This is the idea of fun in Bulgaria, promoted by sick, perverted club owners, approved and supported by local businessmen and government officials. Although in April 2011 the Bulgarian Parliament passed an amendment to the Penal Code, which criminalized cruelty to animals, cases like this one are still common and widespread and no one has ever been investigated, caught, charged or convicted as a result.

 THIS MUST STOP!!!

Sign the Petition here

And here


Justice for the Plovdiv County shelter victims

By the time you read this, another helpless, trusting animal would probably be dead in the Plovdiv county shelter. If anything can be done, PLEASE, PLEASE, consider these poor animals dying a terrible death through no fault of their own.  Consider their gruesome faith in the hands of the pound executioners.
YOU PEOPLE have the power to change the world ... YOU ARE an extremely powerful resource.  Contact anyone you can, local, national, international.  I trust that you will use it to the fullest extent so that we can save these little, innocent souls. These atrocities CAN NOT and SHOULD NOT go forever or unpunished. The Plovdiv county shelter WILL be exposed, and people..INCLUDING some state, and county officials WILL BE held accountable for the crimes and corruption that PERSIST today. This will STOP!
Please DON'T STOP PUTTING PRESSURE ON THESE PEOPLE!  If they could do it once, they WILL do it again! 

Sign the petition here.

Condemn animal abuse in Bulgaria


Certain political circles in Bulgaria are and have been for years sabotaging the implementation of animal protection laws. Words fail to express our pain and desperation being witnesses on a daily basis of animal torchure, abuse and killing. Horrifying, barbaric practices such as skinning alive, poisoning, maiming, drowning, stoning to death and otherwise abusing innocent, helpless animals are common and widespread. The sadistic predisposition of the abusers is beyond explanation or belief, their deeds - unpunished. This truly is a land of demons and necromongers.
While we believe that our communist government and their aliases are solely responsible for the gravity of the situation we feel betrayed that nothing has been done by the European Commission and Mr. Olli Rehn to force that same government to introduce some decent animal protection laws and abide by them. Please help us collect 1000 votes worldwide against animal cruelty in Bulgaria.                                                    

Recent Videos

576 views - 2 comments
1098 views - 0 comments
1052 views - 1 comment
951 views - 0 comments

Create a Free Website