Osnovna škola Fažana

Školska knjiznica

Novosti

Ovdje možete pročitati sve novosti vezane uz našu/vašu školu.

Skolska godina 2013./2014. - poceo je djelovati CITATELJSKI KLUB. U klub se mogu uclaniti ucenici od 4. do 8.razreda, a koji se rado hvataju knjige te vole svoja iskustva podijeliti s drugima.

10.6.2010 - Nesto nize nalazi se popis odabranih udzbenika za skolsku godinu 2010./2011.

16.04.2010.  Otvaranje izlozbe "Posljednji fazanski kovac - Giovanni Svik". Izlozba je otvorena nakon dugotrajnog rada i istrazivanja o zivotu i djelu posljednjeg fazanskog kovaca. Ucenici su na podrucju svih nastavnih predmeta izucavali kovacki zanat i zeljezo i to tijekom citavog prvog polugodista. Kao rezultat rada nastao je navedeni projekt kojeg mozete razgledati do kraja svibnja u prostorima skole.

 13.04.2010. - Zahvaljujem se ucenicama: Gabrijeli Trifunovic, Mirni Belusic i Veroniki Dzafic na ulozenom trudu u izradi taktilne slikovnice Carobna livada ( Anto Gardas). Slikovnica je odusevila sve koji su je imali priliku vidijeti. Stoga vam je predstavljam u cijelosti (nedostaje dio na braici kojeg ce knjiznicarka u knjiznici za slijepe i slabovidne naknadno isprintati i dodati dodati) - CAROBNA LIVADA

Povodom Medunarodnog dana djecje knjige, 02.04.2010. u knjiznici ce se odrzati radionica izrade slikovnice. Cilj nam je izraditi taktilnu slikovnicu kao dar knjiznici za slijepu i slabovidnu djecu. Projekt je potaknula knjizncarka Korina Udina iz Rijeke, a ovime nastoji motivirati sto veci broj skola da se ukljuce u izradu taktilnih materijala za spomenutu djecu..... Koliko cemo biti uspjesni obavijestit cemo Vas nakon praznika.

26.09.2009. u školi je obilježen Međunarodni dan europskih jezika. Učenici svih viših razreda proučili su jezike u sklopu svih nastavnih predmeta. O korisnim informacijama koje su tada usvojili ne treba uopće razglabati.

 Mjesec hrvatske knjige 2009. - od 15.10.2009. do 15.11.2009. obiljezava se Mjesec hrvatske knjige. Nasa ga je knjiznica obiljezila pokretanjem kviza "Knjiga - moj prijatelj" za ucenike od 1. do 4. razreda. Zainteresirani ucenici procitali su tri, u naprijed odredene knjige, te 15.11.pristupili pismenom kvizu. Nakon obrade rezultata objavljeni su pobjednici kojima je urucena i prigodna nagrada:

1. Karlo Puđa

2. Hana Tomac Omić

3. Noah Spagnolo

Cestitamo svim sudionicima i upamtite:

VAZNO JE I UCESTVOVATI; A NE SAMO POBIJEDITI!

 

Od školske godine 2009./2010. na stranicama skolske knjiznice otvoren je Forum s nekoliko topica. Pozivamo vas da se ukljucite u rasprave, prijedloge, iznesete svoje zelje, ideje, savjete i sve sto vas tisti, a do sada niste izustili. Takoder vas pozivamo da date prijedlog za jos poneku temu o kojoj se da raspravljati....CEKAMO VAS