SS Beatmania

virtuaalihevonen

Kutsuma nimi: Pete Rekisterinumero: VH06-027-1983
Rotu: New Forest Sukupuoli: Ori
Syntymäaika: 08.04.2009 10v* Säkäkorkeus: 142cm
Kasvattaja Sann. / Sunday's Omistaja: Haroldlyn
Painotus: Estepainotus Koulutustaso: 130cm, HeA


Pete täytti 3-vuotta 30.08.2009
*ikääntyy satunnaisesti
Meriitit:

ei vielä meriittejä

Jälkeläiset:

rp t. Március Alexa (e: Alýcia AA)

Luonne

Peten ego pursuaa pois kehyksistään, orilla nimittäin on tapana esittää enempää, kuin mitä se on. Se luo harmaita hiuksia omistajalleen jatkuvalla pröystäilyllä ja naisten naurattamisella, mutta antaa kuitenkin paljon takaisin ratsastaessa. Orilla on omat hankalat päivänsä, mutta useinmiten se osaa käyttäytyä edes jotenkin. Pete luulee tallin olevan vain ja ainoastaan sen valtakuntaa.

Jo tallinpihaan saapuessa kiinnittää Pete huomion itseensä. Se temppuilee tarhassa pukitellen ja nelistäen. Se hirnuu jopa kissoille niiden tassutellessa ohitse, niin huomion kipeä se on. Se osaa käyttäytyä ihmisen mennessä sen tarhaan rapsuttamaan sitä, mutta kehottaisin silti varomaan varpaita; ori on nimittäin aina niin täpinöissään että se tepastelee paikoillaan melkeinpä kokoajan. Taskutarkastuksen jälkeen se haistelee ihmisen läpikotaisin. Jos taskusta löytyy herkkuja, kannattaa olla varovainen ja pysyä mieluiten kaukana Petestä, ori nimittäin on kaikenlisäksi aivan nirso ruualle. Se kääntäisi varmaan ihmiset väärinpäin, kuten Polle, saadakseen herkut. Pahoja tapoja se ei ole kuitenkaan omaksunut, joten näykkimisen saa unohtaa. Tarhassaan Pete kuluttaa aikaa tsiigaillen tallin tammoja. Kun sellainen ohitse kävelee, Pete alkaa samantien tepastella. Orin testosteroni taso nousee pilviin sen esittäessä jos jonkin moisia piruetteja. Pete tarhataan hieman normaalia korkeampaan tarhaan, sillä se hyppää normaalien aitojen ylitse ja sen jälkeen onkin piru irti. Pete kannattaa hakea tarhasta joko suitsilla tai riimu turvan ympäri menetelmällä, muuten ei ole mitään toivoa pitää oria hallinnassa sen poukkoillessa ympäriinsä. Se tepastelee vierellä pärskien, kuin mikäkin kuningas. Käytävällä se luimii oreille ja hörähtelee tammoille.

Tallissa ori hörähtelee tapansa mukaan jokaiselle ohi kulkijalle. Se pyörii karsinassaan levottomasti ja huutelee sillointällöin tallin naisväelle. Talliin yksinjäädessään se nostaa hirveän metelin ja senkin takia sen kanssa on aina jätettävä joku. Tunti ennen ruoka aikaa alkaa orin karsinalta kuulua ryske. Se potkii oveaan ja ravistelee ruokakuppiaan hampaillaan, kunnes ruoka on tarjoiltu orin eteen. Hoitajan mennessä karsinaan ori väistää nätisti ja antaa hoitajalle tilaa. Se kannattaa kuitenkin hoitaa käytävällä, sillä innostuessaan se voi olla vaarallinen. Ei sillä että se pahaa tarkoittaisi, mutta viisisataa kiloisen orin jalkoihin ei sovi jäädä. Käytävällä se seisoo kiltisti paikoillaan ja antaa hoitajan hoitaa hommansa. Silloin tällöin se pökkii turvallaan hoitajaa makupalan toivossa. Kavioita nostaessa se hieman protestoi. Se yrittää kiskoa kaviotaan pois, mutta pienen taistelun jälkeen se antaa nostaa sen nätisti ja jaksaa jopa pitää sen ylhäällä. Satuloinnin aikana se näykkii levottomasti ilmaan ja kuopii. Paras tapa on olla huomioimatta tätä, sillä ori vain innostuu enemmän siihen kiinnittäessä huomiota.

Sen jälkeen kun orin on saanut raahattua maneesiin kaikkien tammojen edestä, voi huokaista helpotuksesta.Pete ei kiinnitä ratsastuksen aikana niinkään tammoihin huomiota, vaan keskittyy lähinnä ratsastajan apuihin. Selkään noustessa kuitenkin on syytä olla jonkun pitämässä oriista kiinni, muuten se lähtee liikkeelle ennen aikoja ja pyörii innoissaan. Heti selkään istuutuessa voi tuntea, kuinka on juuri istunut pommin selkään. Pää pystyssä ori lähtee liikkeelle pienin avuin. Mörköt hyppivät alussa sen silmille joka puolelta ja se testailee ratsastajaansa. Tuttua ratsastajaa se ei innostu testaamaan, mutta vähänkin vieras ratsastaja saa varautua upeisiin joulujuhlakuviokiemuroihin ja hiekan makuun suussa. Kun Peten kuitenkin on saanut rauhoittumaan, se alkaa kuunnella ratsastajaa tosissaan. Ori hakeutuu hyvin pian kuolaimelle ja alkaa kuunnella apuja. Se tarvitsee aika selkeät avut, mutta suuttuu liian kovakouraisista. Se kuitenkin tekee parhaansa aina ja kuuntelee. Esteitä se hyppää mielellään korvat hörössä. Peten meno esteillä menee usein ryntäilyksi, joten se tarvitsee paljon pidätteitä. Kun oriin saa hallintaansa, se hyppää oikein nätisti. Kisoissa ori on oma itsensä, ego suurimmillaan tammojen perässä juoksemassa. Jokaiselle on hirnuttava. Radalla ori kuitenkin keskittyy täysprosenttisesti.

Sukutaulu ja -selvitys

i. First Tweak
New Forest, 142cm
ii. Deadly NV
New Forest
iii. VIR MVA Ch Duendecillo M
iie. Nerian Sophia
ie. Millersford Belladonna
New Forest
iei. Starberry's Magical's Max
iee. Natrually Girl kadonnut
e. Cranberry's Opal
New Forest, 140cm
ei. Nerian Conroy
New Forest, Kadonnut
KTK-II
eii. KL Jupiter
eie. Metaphoran Windi
ee. Quality's Mirage
New Forest
eei. Suzy's Little Jack
eee. Tulip kadonnut
KTK-I

Peten isä First Tweak on 142cm korkea new forestinponi. Luonteeltaan herra on todella kiltti, eikä sillä ole juuri lainkaan orimaisia piirteitä. Tweakiksi kutsuttu ori kilpaili esteillä 120cm luokissa ja sillä onkin kasassa 46 ERJ sijoitusta, sekä muutama koulu- & kenttäsijoitus.
Isänisä Deadly NV:stä löysin sen verran tietoa, että ori oli 141cm korkea, ruunikko tähtipää. Ori on kilpaillut sekä esteillä että koulussa, melko hyvin sijoituksin. Omistajan mukaan ori on hyvin arvonsa tunteva herrasmies.
Duendecillo M on joka lajissa kilpaillut ori, joka on parhaiten pärjännyt esteillä. Huhujen mukaan ori on esikantakirjattu ja se on joskus palkitty YLA2 palkinnolla ja se on VIR MVA Ch. Orin sijoituksista löytyy monia todisteita sen jälkikasvun sukuselvityksistä. Jälkeläisiä orilla on pitkästi yli toistakymmentä.
Nerian Sophia oli 138cm korkea, estepainotteinen tamma. Tamma oli energinen ja reipas, ratsuna Sofi on vauhdikas ja esteillä todella innokas. Tamma kilpaili pääosin esteratsastuksessa, mutta löytyy kalenterista muutama muukin kilpailu, jopa yksi laukkastartti!
Isänemä Millesford Belladonna oli musta New Forest tamma, joka kilpaili vähän jokaisessa lajissa niin koulusta kenttään. Tamma on erittäin ystävällinen ja huomion kipeä. Tamman sivuille on merkitty kolme jälkeläistä Tweakin lisäksi. Bella hyppää helposti 110cm esteratoja sekä suorittaa Helpon A:n kouluohjelman ongelmitta.
Starberry's Magical's Maxin sivut ovat valitettavasti kadonneet, mutta Bellan sivuilta löysin hieman tietoa orista. Ori on kilpaillut jonkin verran ja on melko hyvä luontoinen.
Natrually Girl on myöskin New Forestinponi. Tutummin tammaa kuulemma kutsuttiin Nataksi. Tamma on kilpaillut muutamissa kilpailuissa, ihan mukavin tuloksin.

Peten emä Cranberry's Opal on 140cm korkea estepainotteinen rautias tamma, varustettuna isolla läsillä. Tamma rakasti huomiota ja oli luonteeltaan todella kiltti, mutta ratsastaessa reipas. Tamma hyppää ratana 120cm ja koulukiemurat taitaa tasolle Helppo A saakka. Opalilla on lukuisia sijoituksia esteiltä sekä pientä näyttely menestystä. Peten lisäksi Opalilla on neljä varsaa.
Nerian Conroyn sivut ovat kadonneet, mutta orista löytyy silti jonkin verran tietoa. Se oli 145cm korkea, musta tähtipäinen ori. Se kilpaili lähinnä kouluratsastuksessa, josta sillä on 30 sijoitusta. 12 niistä kuulemma on voittoja. Ori menehtyi traagisesti karattuaan tarhasta, jääden auton alle, joten omistajan haaveen orin siitosurasta olivat hetkessä pois pyyhkäisty. Ori on kantakirjattu toiselle palkinnolle.
KL Jupiter oli myöskin koulupainotteinen ori. Väritykseltään tämä herra oli mustankimo ja se on palkittu Ch-R tittelillä. Jupiterilla oli paljon koulustartteja ja niiden lisäksi vielä muutama este- ja kenttästartti. Orilla oli neljä varsaa ja se kuoli vanhuuteen 24-vuotiaana.
Metaphoran Windi oli tummanruunikko tamma, joka oli sijoittunut kiitettävästi kouluratsastuksessa Ison-Britanian puolella kasvattajansa kanssa. Tamma on hyvästä suvusta ja onkin jättänyt Nerianin jälkeen monia jälkeläisiä.
Quality's Mirage oli hyväluontoinen 142cm korkea New Forestponi. Väritykseltä tamma oli kimo. Tamma ei ole juurikaan kilpaillut, mutta omaa hyvän luonteen ja upeat liikkeet, joihin ei voi olla ihastumatta. Tamma oli tasoltaan koulupainotteinen ja taisi asiat helppoon A:han asti.
Suzy's Little Jack oli 140 senttinen, melko huono tapainen ori. Vaikka sivuilta ei käy ilmi, on se ilmeisesti kantakirjattu toiselle palkinnolle ja lisäksi siltä löytyy YLA2 palkinto. Ori on kilpaillut sekä kenttää, esteitä että koulua. Tasoltaan se on HeB/80cm, mutta on kilpaillut myös muutamissa 90cm luokissa.
Tulip on punarautias tamma Isosta-Britaniasta. Tamma on kilpaillut monissa eri lajeissa, mutta kerännyt vain muutamat sijoitukset. Näyttelyissä tamma on kuitenkin päässyt loistamaan ja onkin kaapannut itselleen KTK-I palkinnon.

Ulkoasun © Jenna Taustan © Ritva's Gallery