Gliggornatte ox

virtuaalihevonen


© Szedlisa, Lisenssi


Nimi:Gliggornatte ox "Gligga"Painotus:Kouluratsastus
Sukupuoli:TammaKoulutustasoKo: VaB
Rotu:Arabialainen täysverinen (ESP)Re: 80cm
Syntymäaika:26.01.2010 IkäOmistaja:Saila VRL-05775
Säkäkorkeus:150cmKotitalli-
Rekisterinumero:VH11-003-0166Maahantuoja:*lumienkuli*


Gligga täytti 4-vuotta 08.08.2010

Valmennukset & Päiväkirja - - Sijoitukset

Luonnekuvaus

Gligga on hoitaessa todella kiltti. Harjatessa tamma seisoo paikoillaan ja tottelee hoitajaansa. Kavionsa se nostaa automaattisesti ilman, että siltä sitä edes pyytää. Silloin tällöin harjakori saattaa olla tamman tutkailujen jäljiltä kumossa, mutta senkin se tekee vain silkasta uteliaisuudesta. On kuitenkin muistettava että Gliggakin on hevonen, vaikka usein sitä lampaaksi voisi luulla. Kun on aihetta säikähdykselle, tämä tamma kyllä säikähtää. Silloinkin se varoo hoitajaansa ja yrittää olla tallomatta tätä. Tähän mennessä jokainen hoitaja on päässyt karsinasta hengissä. Satulointi ja suitsiminen sujuvat ongelmitta. Taluttaessa tamma kävelee vierellä, ollen kokoajan valppaana. Jos se säikähtää, se pysähtyy ja saattaa jäädä vain seisomaan paikoilleen, maanittelusta huolimatta. Gligga ei erityisemmin pidä muista hevosista ja sen takia se tarhataan yksin yhteen tallin pienistä hiekkatarhoista.

Jos haluat kokea upean ratsastuskokemuksen, kannattaa kokeilla ratsastaa Gliggalla. Tamma on herkkä kaikille avuille ja yrittää aina parhaansa miellyttää ratsastajaansa. Gligga tekee kaiken pienimmistäkin avuista, on melkeinpä automaatti. Sen ainoa heikkokohta ovat esteet. Kun Gliggaa ratsastaa esteille, joutuu sitä ajamaan todella paljon eteenpäin, että se suostuu hyppäämään. Jos ratsastaja vain matkustaa kyydissä, on varmaa että Gligga kieltää tai ohittaa esteen. Jos se ei ole varma että se pääsee kunnialla yli, se kieltää. Jos ratsastaja osaa rohkaista tammaa oikein esteille, se hyppää vaikka kokonaisen radan. Maastossa Gligga on tarkkaavainen ja saattaa hieman säikkyä. Se kuitenkin pysyy käsissä eikä lähde ryntäilemään.

Sukutaulu & -selvitys

Isä: European One ox Ii: Moses Sauk ox Iii: Runway al Geae
Iie: Honor of Trust ox
Ie: Alfie's Cashena ox Iei: Opal al Did
Iee: Howartar ox
Emä: White Memory ox Ei: Sir Maverick ox Eii: Distintivo al Kaya
Eie: Raices ox
Ee: Peggy Sue ox Eei: Felicidad Valiente ox
Eee: Muerte Subalterno

Gligan isä European One ox on kansainvälisesti menestynyt kouluratsu. Espanjalaista verilinjaa oleva ori on 156cm korkea ja sen kuvankaunis musta pää on varustettu leveällä läsillä ja jokaista jalkaa koristaa puolisukka. Europea syntyi Espanjassa, josta se myöhemmin vietiin Ranskaan. Orin liikkeet ovat taianomaiset, lisäksi Europea oli hyvä periyttäjä joka periytti liikkeensä myös varsoille. Koulusijoitusten lisäksi ori on niittänyt mainetta myös näyttelykehissä. Omistaja kuvailee oria kiltiksi miellyttäjäksi, joka osaa kuitenkin olla myös erittäin hankala, jos sille päälle ryhtyy.

Isänisä Moses Sauk ox on myös musta. Sillä ei ole merkkejä ja kokoa siltä löytyy 158cm. Oriasemalla palveleva ori on kilpaillut vain vähän, lähinnä aluetasolla sekä koulua & esteitä. Se omaa todella hankalan luonteen, mutta ei tunnu periyttävän sitä jälkeläisilleen. Mosseksi kutsutulla orilla on muutama jälkeläinen. .

Isänemä Alfie's Cashena ox kilpaili koulua GP tasolla saakka. Ruunikolla tammalla oli kokoa 149cm ja luonteeltaan se oli kuulemma kuin enkeli. Vanhuuden päivänsä se asusti ratsastuskoulussa yksityisenä, mutta kävi välillä tunneilla. European One syntyi tamman ollessa 22 ja se on jäänyt tamman ainoaksi jälkeläiseksi.

White Memoryox, Gligan emä on nimensä mukaan harmaankimo tamma. Siittolassa koko elämänsä asustanut, hyvän suvun omaava tamma on vain 148cm korkea. Tamma on kilpaillut aluetason kouluratsuna, mutta ei ole saavuttanut mitään mainittavaa. Tamma on kuulemma herkkä ja sähäkkä yhden ihmisen hevonen.

Ruunikko Sir Maverick ox, Gligan emänisä on vain 145cm korkea. Ori kilpaili aluetason esteillä nuoren tytön ratsuttamana. Sillä astutettiin ainoastaan yksi tamma, jonka jälkeen se ruunattiin sen hankalan luonteen vuoksi. Sen kisaura loppui melko lyhyeen sen loukatessa jalkansa temmeltäessään tarhassa.

Emänemä Peggy Sue ox oli rautias tamma. Yksityisellä koko ikänsä asunut tamma ei kilpailuita niittänyt vaan toimi harrasteratsuna. Tamma oli kuitenkin hyvin etevä, koulua se taisi VaA:han saakka ja hyppäsi 110cm. Kokoa tammalla oli 149cm.

Jälkeläisinfo

Gligga on tarjolla jalostukseen sopimuksen mukaan ulkopuolisille oreille. Tahtoessasi Gligasta varsan, ota yhteyttä tamman omistajaan sähköpostilla. Gligga siirtyy kokopäiväiseen jalostukseen 18-vuotiaana.

s.28.12.2010t. Aesha ox i: Talib Sahir oxom: Saila

Varusteet & Hoito-ohjeet

Liikutuskalenteri
Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai

Maastolenkki 1h

Koulutyöskentelyä 1h

Juoksutus, käynti maasto 30min

Koulutyöskentelyä 1,5h

Puomeja tai pieniä esteitä 1h

Vapaata

Koulutyöskentelyä

Taulukko antaa vain viitteellistä osviittaa siihen, miten Gliggaa tulisi liikuttaa. Joka päivä ei siis ole pakko noudattaa juuri tätä kaavaa, vaan taulukkoa voi soveltaa. Tärkeintä olisi, että viikossa olisi vähintään yksi vapaa päivä liaallisen rasituksen välttämiseksi. Lisäksi tulisi huolehtia, että Gligga saa ulkoilla riittävästi päivittäin.

Kiireisellä kisaviikolla tammalle tulisi antaa ainakin kaksi vapaapäivää. Ratsastaessa ei tarvitse mennä maksimitasolla, vaan olisi hyvä että tamman kanssa olisi myös löysiä ajanjaksoja, jolloin maastoilua lisättäisiin ja pidettäisiin taukoa koulupuurtamisesta.Varusteet

Ratsastukseen

Hoitamiseen

varusteet & Loimitus
Kouluratsastuksessa: Koulusatula & -huopa , normaalit- tai kankisuitset, pintelit kaikkiin jalkoihin.

Esteratsastuksessa tai maastossa: Yleissatula & -huopa, normaalit suitset nivelkuolaimilla, suojat kaikkiin jalkoihin & martingaali.

Loimitus: Talvella -10'c ulos toppaloimi kaulakapalla. Kovalla tuulella ja sateella sadeloimi. Sisälle talliloimi yli -25'c pakkasella.

Ruokinta
Aamulla: reilu sylillinen heinää, 1l kauraa, 1dl kivennäistä

Päivällä: kaksi sylillistä heinäää

Illalla: kaksi sylillistä heinää, 1,5l kauraa, 2dl pellavaa & 0,5l melassia

Gligalle olisi hyvä antaa silloin tällöin myös rautaa ja vitamiinejä, tarpeen mukaan.

Taustan © Ritva's Gallery