Platvoet en z'n Vriendjes Land Before Time

Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart

Platvoet en zijn Vriendjes

Hier vind je alle Platvoet afleveringen die zijn uitgekomen.

Platvoet films

Platvoet I: S'werelds Eerste Avontuur
Uitgebracht in: 1988

Heel, heel lang geleden toen de aarde nog jong was, werd er een klein langnekje geboren en zijn naam was Platvoet. Al snel komt zijn moeder om in een gevecht met een Ruigtand. Vanaf dat moment is Platvoet helemaal op zichzelf aangewezen, maar hij heeft 1 doel! De Groene Vallei vinden.
Door de aardbeving is Platvoet ook nog eens afgescheiden van zijn grootouders. Helemaal alleen gaat hij op weg naar de Groene vallei en hij maakt onderweg vrienden voor het leven met Cera, Beckie, Punt en Fladder. Zal hij de Groene vallei bereiken?

 

Platvoet II: Het Avontuur in de Verboden Vallei
Uitgebracht in: 1994

Platvoet en zijn vriendjes, vinden in de Verboden Vallei een ei. Het is niet een gewoon ei, maar een Ruigtand ei. Zodra het uitkomt zorgt Platvoet voor de baby Ruigtand en hij noemt hem Happer. Maar dankzij Platvoet en zijn vriendjes is de Groene Vallei nu in groot gevaar, de muur is opengebroken en er kunnen nu Ruigtanden door de muur zo de Groene Vallei in. Zal dit avontuur goed aflopen?

 

Platvoet III: Op Zoek Naar de Verdwenen Bron
Uitgebracht in: 1995

Op een dag Wordt door een meteorietenregen de waterval blokkeert en er komt steeds minder water in de Groene Vallei, waardoor de ruzies hoog oplopen in de Vallei, maar dat is niet het enigste, alles droogt uit en er is brandgevaar. Hyp, Mutt en Nod proberen ook nog eens Platvoet's leven zuur te maken, maar door alleen goed samen te werken kan de Groene Vallei gered worden.

 

Platvoet IV: De Onvergetelijke Reis
Uitgebracht in: 1995

Op een dag kom er een vreemde kudde Langnekken de Groene Vallei in en Platvoet maakt een nieuwe vriend met Ellie. Ze spelen de hele dag samen totdat Platvoet's opa ernstig ziek wordt. De oudste Langnek van de kudde vertelt dat alleen de Gouden Nachtbloem hem kunnen redden. Platvoet besluit samen met Ellie de Gouden Nachtbloem te zoeken, Maar dan komt Platvoet zelf vast te zitten in een grot met Dill en Ikky. Alleen Ellie en Platvoet's andere vrienden kunnen hem helpen. Zullen ze op tijd de Gouden Nachtbloem vinden?

 

Platvoet V: Het Mysterieuze Eiland
Uitgebracht in: 1997

De Groene Vallei wordt op een dag geteisterd door een zwerm Bladeters, die de hele vallei kaal eten. Er zit niks anders op dan de Groene Vallei te verlaten en op zoek gaan naar een andere vruchtbare plek om te leven totdat de Groene Vallei is hersteld. Maar Platvoet en zijn vriendjes komen later vast te zitten op een eiland bij het Grote Water. Ze komen oude bekenden tegen, maar zijn het vrienden of vijanden?

 

Platvoet VI: Het Geheim van Dinosaurusrots
Uitgebracht in: 1998

Opa verteld op een dag aan Platvoet en zijn vrienden over de Legende van Saurusrots en de Eenzame Dinosaurus. Dinah en Dana worden nieuwsgierig en gaan op weg naar Saurusrots, maar Saurusrots raakt beschadigt en er komt onheil over de Groene Vallei. Zal Platvoet een manier vinden om Saurusrots te herstellen en om het onheil te stoppen?

 

Platvoet VII: De Koudvuursteen
Uitgebracht in: 2001

S' nachts ziet Platvoet aan de heldere nachthemel een Koudvuursteen. Niemand gelooft hem behalve 1 iemand, Pterano de oom van Fladder. Hij wilt de Koudvuursteen vinden en daardoor magische krachten krijgen. Beckie wordt ontvoert door hem en zijn handlangers en gaan op weg naar de Koudvuursteen. Kan Platvoet Beckie redden en Pterano stoppen?

 

Platvoet VIII: De Barre Kou
Uitgebracht in: 2002

Voor het eerst valt er sneeuw in de Groene Vallei, en ze zijn verrast van dit witte koude spul. Punt's aandacht wordt getrokken door een rondtrekkende kudde Puntstaarten. Het sneeuw zorgt voor veel problemen in de Vallei, er heerst extreme kou en het voedsel vriest kapot. Platvoet moet op zoek gaan naar een andere voedselbron voor de bewoners van de Groene Vallei. Zal hem dit lukken?

 

Platvoet IX: Terug Naar Het Grote Water
Uitgebracht in: 2003

Op een dag wordt de Groene Vallei geteisterd door zware regenval, en de helft van de vallei stroomt onder water. Een Opthalmosaurs genaamd Mo komt vast te zitten in de vallei en Platvoet beloofd hem terug te brengen naar waar Mo vandaan komt: Het Grote Water. Onderweg komen ze een gevaarlijke Ruigtand tegen die hun tegen probeert te houden. Zal Mo ooit thuiskomen?

 

Platvoet X: De Val Van De Grote Cirkel
Uitgebracht in: 2004

Platvoet heeft s'nachts vreemde slaapverhalen over de Grote Nachtcirkel, maar niet alleen Platvoet heeft er last van maar elke Langnek heeft hetzelfde slaapverhaal. Ze worden naar een geheimzinnige plaats getrokken. Ze komen er veel Langnekken tegen, maar ook een hele speciale. Namelijk Platvoet's vader. Hoe zal Platvoet hierop reageren en waarom worden ze naar die geheimzinnige plaats toe getrokken?

 

Platvoet XI: Ontdekking van de Minisaurus 
Uitgebracht in: 2005

Je favoriete Dino vrienden zijn terug in een nieuw en spannend verhaal. Hele kleine dinosarusjes dringen de groene vallei binnen en ze leren Platvoet een grote les over een klein leugentje.

 

Platvoet XII: Een Avontuur in de Oudheid
Uitgebracht in: 2006

Platvoet En Zijn Vriendjes 12 - Avontuur In De Oudheid

 

 


 

Het wordt weer heel erg leuk met je favoriete prehistorische vriendjes Platvoet, Bekkie, Fladder, Punt en Cera in dit gloednieuwe spannende avontuur! "Avontuur in de oudheid", een belangrijke dag voor alle vliegende dieren in de grote vallei, komt snel dichterbij en de onafhankelijke vrije vogel Petrie slaagt er maar niet in met zijn broertjes en zusjes in een groepsformatie te vliegen. Zijn vriendjes proberen hem te helpen, maar een "pluizige" nieuwkomer, Guido, geeft het nuttigste advies: dat het soms gewoon het beste is om "jezelf' te zijn. Niemand heeft ooit iemand als Guido gezien, en als de vriendengroep probeert uit te zoeken wat voor dino hij is, brengen hun vragen hen op een onverwachte en spannende tocht naar het mysterieuze land verderop.

Platvoet XIII: Platvoet krijgt nieuwe vriendjes
Uitgebracht in: 2008

Platvoet, Cera, Bekkie, Fladder en Punt zijn opgewonden om de de 2 gekke geelbuikige Beipiaosaurussen(genaamt Blauwbuiken), Loofah en Doofah, die de weg kwijt zijn naar het verre Bessen Vallei.
Loofah en Doofah lijken een beetje onhandig met het vinden van hun weg terug, dus Platvoet en de anderen besluiten om hen te helpen, terwijl ze een belangrijke les leren over wijsheid. Tegen de tijd dat ze het Bessen Vallei bereiken, realiseert Platvoet dat ook al de Blauwbuiken niet goed naar Platvoet's wijsheid luisteren hun eigen wegen toch goed werken.