Platvoet en z'n Vriendjes Land Before Time

Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart

Personages

Hier vind je een groot aantal personages uit de Platvoet en zijn Vriendjes serie.

Wie wil je bekijken?

Hoofdpersonen
Andere personages
Personages uit de TV-Series

Hoofdpersonen

Platvoet

Soort: Apatosarus
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Platvoet is een lieve zorgzame dinosaurus en is een Langnek die altijd klaarstaat om zijn vrienden en andere dinosaurussen te helpen
Op jonge leeftijd verloor Platvoet zijn moeder en stond er toen helemaal alleen voor, maar hij vond vriendjes die samen met hem naar de Groene Vallei reisden.
Citaat: Een boomster!

Cera

Soort: Triceratops
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Cera is een Driehoorn, ze is de oudste van het groepje. Ze heeft een gevoelige kant, maar zelf laat ze het nooit merken, ze is snel boos en heeft weinig geduld, maar als het er op aankomt dan staat ze voor haar vrienden klaar.
Citaat: Humpf!

Fladder

Soort: Pteranodon
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Fladder is een Vlieger, hij is aardig grappig en hij is snel bang te maken, hij praat een beetje raar. In het begin kon Fladder niet vliegen, maar toen Bekkie door een Ruigtand werd aangevallen, kwam hij in actie en kon ineens vliegen.
Citaat: Ik vliegen. Ik vliegen!!!

Bekkie

Soort: Saurolophus
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Bekkie is een Zwemmer, zij is de liefste en de meest zachtaardigste dinosaurus in de Groene Vallei. Ze is altijd behulpzaam voor haar vrienden, en ze was de eerste die Platvoet tegenkwam die op weg was naar de Groene Vallei.
Citaat: Ja, ja, ja

Punt

Soort: Stegosaurus
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Punt is een Puntstaart, hij heeft een groot hart maar een nog grotere eetlust en eet altijd alles wat hij tegenkomt (zolang het maar groenvoer is), hij is de jongste van het groepje en hij kan niet praten, maar wat hij ook brabbelt zijn vrienden verstaan hem altijd.
Citaat: Graop...

Andere personages

Archie

Soort: Achelon
Verschijnt in: De Onvergetelijke Reis
Persoonlijkheid: Archie is een oude tandloze schilpad, die Platvoet beschermde tegen Ikky en Dill. Archie is aardig en vriendelijk, later hielp hij Platvoet en zijn Vriendjes door hun de weg te wijzen naar Het Land Van Mist.
Citaat: Jullie mogen wel klein zijn, maar samen sta je sterk

Big Papa

Soort: Apatosaurus(minisoort van)
Verschijnt in: De Ontdekking Van De Minisaurus
Persoonlijkheid: Zoals Mr. Driehoorn een beetje nors op zijn tijd, maar zeker wel een goede vader. Hij is erg op zijn hoede en laat niet graag anderen toe tot hem en zijn familie.
Citaat: Normaal zou ik nee zeggen, maar jullie zijn zo eigenwijs, dat ik maar beter meteen ja kan zeggen.

Bron

Soort: Apatosaurus
Verschijnt in: De Val Van De Grote Cirkel
Persoonlijkheid: Bron is de vader van Platvoet. Vlak voor de geboorte van Platvoet ging Bron op zoek naar een veilige plek voor Moeder en hun kind, maar door de aardbeving kon Bron de weg niet meer vinden naar het nest, later kwam hij erachter wat er met Moeder was gebeurd. Nadat er jaren waren verstreken, kwam hij bij De Val Van De Grote Cirkel zijn vader en moeder tegen (Oma en Opa), en ook zijn zoon Platvoet. Hij was hartstikke blij dat hij zijn zoon voor het eerst zag.
Citaat: Geen

Dill

Soort: Deinosuchus
Verschijnt in: De Onvergetelijke Reis
Persoonlijkheid: Dill is een krokodil
, die slecht is, maar ook heel erg bijziend. Hij probeert samen met Ikky Platvoet en zijn vrienden te vangen en op te eten.
Citaat: Nou, ik bijt het!

Dinah en Dana

Soort: Triceratops
Verschijnt in: Het Geheim Van De Dinosaurusrots
Persoonlijkheid: Dinah en Dana zijn een tweeling van elkaar en de nichtjes van Cera, ze zijn nieuwsgierig, schattig en speels. Ze brengen Cera
vaak in de problemen als ze moet oppassen.
Citaat: Tante Cerrie!!!

Doc

Soort: Diplodocus
Verschijnt in: Het Geheim Van de Dinosaurusrots
Persoonlijkheid: Doc is een volwassen Langnek die Platvoet redde toen hij viel. Doc is zelfverzekerd, dapper en sterk. Hij is ook wel bekend als een legende, genaamd: De Eenzame Dinosaurs. Hij versloeg ooit een Ruigtand zonder enige hulp, hij heeft zelfs nog een litteken op zijn nek en hoofd.
Citaat: Gewoon geluk

Doofah

Soort: Beipiaosaurus
Verschijnt in:
Platvoet Krijgt Nieuwe Vriendjes
Persoonlijkheid: Zoals elke blauwbuik is Doofah erg snel vergeten waar ze het over had. Ze houdt erg veel van bessen en van dansen.
Citaat: Wat dolletjes!

Ellie

Soort: Apatosaurus
Verschijnt in: De Onvergetelijke Reis
Persoonlijkheid: Ellie is net zoals Platvoet ook een jonge Langnek, ze kwam hem tegen toen haar kudde een tussenstop maakte in de Groene Vallei. Ze is lief en zachtaardig, ze vond Platvoet leuk en ze speelden de hele dag met elkaar, maar ze was erg verlegen toen ze Platvoet's vrienden tegenkwam.
Citaat: Zijn we vrienden?

Elsie

Soort: Plesiosauros
Verschijnt in: Het Mysterieuze Eiland
Persoonlijkheid: Er is weinig bekend van Elsie, maar ze is echt heel aardig en ze bracht Platvoet en zijn Vriendjes terug naar het vaste land
Citaat: De zee is de mooiste plek die er bestaat

Foobie

Soort: Beipiaosaurus
Verschijnt in:
Platvoet Krijgt Nieuwe Vriendjes
Persoonlijkheid: Deze Blauwbuik wordt 'De Wijze' genoemt. Dit is waarschijnlijk omdat hij water kan ruiken. Foobie kan niet praten.
Citaat: Mwahh!

Guido

Soort: Microraptor Gui
Verschijnt in: Avontuur In De Oudheid
Persoonlijkheid: Guido is onzeker over alles, vooral over wat hij nou eigenlijk is. Als hij ontdekt dat hij een vlieger is wil hij het eigenlijk nog niet geloven.
Citaat: Dat ehh.. Weet ik niet.

Happer

Soort: Tyrannosaurus Rex
Verschijnt in: Avontuur In De Verboden vallei, Het Mysterieuze Eiland
Persoonlijkheid: Happer is een kleine jonge aardige Ruigtand. Toen Ozzy en Strut een ei uit Bekkies nest stalen gingen, Platvoet en zijn vrienden erachteraan en kwamen zo in de Verboden Vallei terecht, ze vonden een ei waarvan ze dachten dat het uit Bekkie's nest kwam. Later bleek dat het een Ruigtand ei was, en Platvoet noemde hem Happer, hij zorgde voor hem tot Happer met zijn ouders meeging.
Citaat: Ik zal voor jullie zorgen, net zoals jullie dat voor mij deden.

Hyp

Soort: Hypsilophodon
Verschijnt in: Op Zoek Naar Verdwenen Bron
Persoonlijkheid: Hyp is een dinosaurussoort die niet erg groot wordt, maar hij is nog wel groter dan Platvoet en zijn vrienden en Hyp pest graag Platvoet en hij doet allemaal dingen die niet mogen, zoals pesten en vechten.
Citaat: Niet delen is voor watjes!!!

Ikky

Soort: Archeopytrix
Verschijnt in: De Onvergetelijke Reis
Persoonlijkheid: Ikky is een vogelachtige Ruigtand die gemeen en vals is, maar hij  bevriend is met Dill, maar deze vriendschap gaat niet echt goed. Ikky speelt de baas over Dill.
Citaat: Jij kunt niet zonder mij, ik zie het!

Kruimel

Soort: Brachiosaurus
Verschijnt in: De Val van de Grote Cirkel
Persoonlijkheid: Kruimel was ook helemaal alleen en zorgde voor een klein groepje baby langenekken, op een dag kwam hij Bron tegen en die zorge sinds die dag voor Kruimel. Toen Kruimel Platvoet ontmoette werd hij jaloers omdat, hij ineens alle aandacht van Bron kreeg. Maar Platvoet en Kruimel werden later toch vrienden.
Citaat: Zeg dat nog een keer als je durft!

Lies

Soort: Supersaurus
Verschijnt in: De Val Van De Grote Cirkel
Persoonlijkheid: Lies, is 1 van de grootste langnekken die ooit heeft geleefd, ze is aardig en begripvol. Ze reisde mee met Platvoet naar de plek in hun slaapverhaal. Lied redde Platvoet's leven door boven op een ruigtand te gaan staan.
Citaat: Wat heb je nou aan zulke grote voeten als je af en toe niet eens op zo'n griezel kan gaan staan

Loofah

Soort: Beipiaosaurus
Verschijnt in:
Platvoet Krijgt Nieuwe Vriendjes
Persoonlijkheid: Zoals elke blauwbuik is Loofah erg snel vergeten waar hij het over had. Hij houdt erg veel van bessen en houdt de positiviteit erin.
Citaat: Gossie...

Minisaurussen

Soort: Apatosaurus(een minisoort van)
Verschijnen in: De Ontdekking Van De Minisaurus
Persoonlijkheid: Speels, eerlijk, dat zijn ze allemaal.
Citaten: Hoe kunnen wij iemand pijn doen die tweeduizend koppen groter is?

Mo

Soort: Opthalmosaurus
Verschijnt in: Terug Naar Het Grote Water
Persoonlijkheid: Mo is een jonge Opthalmosaurus die uit het Grote Water komt hij is aardig, optimistisch en heel erg speels, hij houdt ervan om het geduld van Platvoet en zijn vrienden op de proef te stellen vooral die van cera, op een dag kwam hij door een storm vast te zitten in de Groene Vallei, Maar Platvoet beloofde hem te helpen om naar huis toe te gaan.
Citaat: Spelen!!!!

Mr. Dikneus


Soort: Pachyrhinosaurus
Verschijnt in: De Barre Kou
Persoonlijkheid: Mr. Dikneus is een oude en een zogenaamde wijze Dinosaurs, op een dag wordt hij verstoten door de anderen omdat hij niet wist wat sneeuw was. Hij ging samen met Platvoet, Cera en Fladder op zoek naar Bekkie die Punt achterna was gegaan. Later werd zijn naam in ere hersteld.
Citaat: Zoals ik al zei....

Mr Driehoorn

Soort: Triceratops
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Mr Driehoorn is het nooit eens met de besluiten van een ander, hij zoekt altijd de moeilijkste weg en denkt dat dat ook de beste is, maar soms wilt zijn verstand hem nog weleens in de steek laten.
Citaat: Toon wat wilskracht!

Mr. Klapstaart

Soort: Ankylosaurus
Verschijnt in: Het Mysterieuze Eiland, Avontuur in de Oudheid
Persoonlijkheid: Klapstaart is een oude Ankylosaurus met een vreselijke adem. Hij kan niet goed bij de boomsterren komen en vond het heerlijk toen ineens een boomster voor zijn neus landde.
Citaat: Mooie dag voor een boomster

Mutt

Soort: Muttaburasaurus
Verschijnt in: Op Zoek Naar De Verdwenen Bron
Persoonlijkheid: Mutt is een beetje traag en niet erg slim, hij is een maatje van Hyp en hij doet vaak met hem mee, maar diep in zijn hart is Mutt aardig en heeft hij een goed hart.
Citaat: U, o, Ja!

Nod

Soort: Nodosaurus
Verschijnt in: Op Zoek Naar De Verdwenen Bron
Persoonlijkheid: Nod is ook een vriend van Hyp en is iets slimmer dan Mutt, hij is snel en volgt Hyp snel, en is altijd voor Hyp.
Citaat: Gaan we ze pakken Hyp? Gaan we? Gaan we?

Oma

Soort: Apatosaurus
Verschijnt in: Elk deel
Persoonlijkheid: Oma is de grootmoeder Platvoet, zij is oud, aardig en zorgzaam, zij en Opa hebben voor Platvoet gezorgd toen hij naar de Groene Vallei kwam.
Citaat: De Cirkel Van Het Leven draait door...

Opa

Soort: Apatosaurus
Verschijnt in: Elk deel
Persoonlijkheid: Opa is de grootvader Platvoet, hij is oud, aardig en wijs, hij en Oma hebben voor Platvoet gezorgd toen hij naar de Groene Vallei kwam.
Citaat: Nou, Nou Meneer Driehoorn

Ozzy

Soort: Gallimimus
Verschijnt in: Het Avontuur in De Verboden vallei
Persoonlijkheid: Ozzy is gemeen, kwaad en niet zo heel erg slim, hij steelt een keer een ei uit het nest waar Bekkie woont, maar het bracht voorzichzelf alleen maar problemen op en voordat hij zijn ei kon eten kwam het uit.
Citaat: Je eet alleen ei!! 3 per dag of meer.

Pat

Soort: Apatosaurus
Verschijnt in: De Val Van De Grote Cirkel
Persoonlijkheid: Pat is een oude wijze langnek, die Cera, Punt, Bekkie en Fladder tegenkwam die op zoek waren naar Platvoet. Pat hielp hun en ze kwamen uiteindelijk bij platvoet terecht.
Citaat: Kan ik jullie ergens mee helpen?

Platvoet's Moeder

Soort: Apatosaurus
Verschijnt in: S'werelds Eerste Avontuur
Persoonlijkheid: Van dit personage heb ik geen naam, maar het is de moeder van Platvoet, ze was dolgelukkig toen haar zoontje werd geboren. Moeder ging vlak na de geboorte van haar zoon op zoek naar de Groene vallei, maar toen ze Platvoet verdedigde tegen een Ruigtand werd ze dodelijk verwond, ze raakten de ruigtand kwijt.
Citaat: Sommige dingen zie je met je ogen, andere met je hart

Pluisje

Soort: Megazostrodon
Verschijnt in: De Onvergetelijke Reis
Persoonlijkheid: Pluisje is een klein muisje dat bevriend raakt met Platvoet en zijn Vriendjes, maar hij is anders, hij heeft namelijk een vacht en dat kriebelt namelijk, daarom noemde ze hem Pluisje. Pluisje hielp Platvoet op zoek naar de Gouden Nachtbloem.
Citaat: pzzzzt

Pterano

Soort: Pteranodon
Verschijnt in: De Koudvuursteen
Persoonlijkheid: Pterano was een dinosaurus die dacht dat hij een geboren leider, maar hij faalde als leider en er werd langs niks meer van hem vernomen. Op een dag raakte hij geinterreseerd in De Koudvuursteen die Platvoet Zag en gebruikte Bekkie als lokaas om Platvoet en zijn Vriendjes hem naar de Koudvuursteen te brengen.
Citaat: Ik ben een geboren leider!

Rinkus

Soort: Rhamphorhynchus
Verschijnt in: De Koudvuursteen
Persoonlijkheid: Rinkus, is niet zo slim als zijn vrienden Pterano en Sierra, hij zocht ook naar De Koudvuursteen en zijn wonderbaarlijke krachten.
Citaat: Geen

Sierra

Soort: Cearadactylus
Verschijnt in: De Koudvuursteen
Persoonlijkheid: Sierra is een valse vliegende dino, die samen met Pterano werkt om de Koudvuursteen te vinden. Sierra en zijn vriend Rinkus wilden zelf de Leider worden van Pterano.
Citaat: Geen

Strut

Soort: Struthiomimus
Verschijnt in: Het Avontuur in de Verboden Vallei
Persoonlijkheid: Strut is de broer de van Ozzy, ook hij is slecht, maar is nog grappiger en nog veel dommer dan Ozzy. Hij eet veel liever groenvoer dan ei, maar Ozzy vindt dat zijn broer geen gras moet eten, maar ei.
Citaat: Zeg, is het ook erg als ik alleen maar lik?

Tippie

 

Soort: Stegosaurus
Verschijnt in: De Barre Kou
Persoonlijkheid: Tippie is een kleine, jonge, speelse en gekke puntstaart. Tippie raakte bevriend met Punt, ze speelden vaak samen. Punt besloot zelfs ook met Tippie en de Stegosaurus kudde mee te gaan.
Citaat: Vriend!

Tria


Soort: Triceratops
Verschijnt in: De Ontdekking Van De Minisaurus, Avontuur In De Oudheid, Platvoet Krijgt Nieuwe Vriendjes
Persoonlijkheid: Tria is een oude vriendin van Mr. Driehoorn, ze raken verliefd en blijven samen. Ze is een lief en medelevend figuur. Samen krijgen ze een dochtertje.
Citaat: Topsie, liefje.

Tricia

Soort: Triceratops
Verschijnt in: Avontuur In De Oudheid
Persoonlijkheid: Het halfzusje van Cera. Iedereen vind haar schattig, leert langzaam praten, lopen en alle dingen die baby's normaal leren. Krijgt veel aandacht van iedereen in de vallei.
Citaat: Cewa?

 

Ruigtanden

 

Pachycephalosaurus

Soort: Pachycephalosaurus
Verschijnt in: S'werelds Eerste Avontuur, De Onvergetelijke Reis, Het Geheim Van De dinosaurusrots (als een kleintje)
Persoonlijkheid: Deze Dinosaurussen, vechten door te kopstoten. De winnaar mag paren met een vrouwtje. In deel 1 kwam Cera per ongeluk in een groep Pachycephalosaurussen terecht.
Citaat: Graaaaah!!!!

 

Ruigtanden

Soorten: Tyrannosaurus, Haai, Krokodil, Velociraptor, Allosaurus, Ramphorynchus, etc.
Verschijnt in: Alle delen
Persoonlijkheid: Ruigtanden zijn gevaarlijk en je wilt er geen 1 tegenkomen, ze zijn niet de allerslimste dieren die er bestaan, ze spreken zelfs een eigen taal. Je hebt Ruigtanden in verschillende soorten en maten, zoals de gevaarlijke T-Rex. De ene Ruigtand is weer slimmer dan de ander, zoals Ikky en Happer, maar vooral Velociraptors, want die vallen in hinderlagen en groepen aan.
Citaat: Grrr, Groar!!

TV Series

Ruby

Soort: Oviraptor
Verschijnt in: Alle TV-series
Persoonlijkheid: Ruby word in het engels "Responsible Ruby" genoemd, dit betekend "Verantwoordelijke Ruby". Zij is in de groene vallei terecht gekomen omdat Happer's ouders haar hadden gevraagd om op Happer te passen. Oviraptors zijn planteneters en vleeseters, dus kan zij beide talen spreken. Ze zegt vaak dingen 2 keer maar dan omgekeerd(zoals in het citaat). Haar naam betekent: Robijn
Citaat: Hello my friends, my friends hello. (Hallo mijn vrienden, mijn vrienden hallo.)

Redclaw

Soort: Tyrannosaurus
Verschijnt in: De meeste TV-series
Persoonlijkheid: Redclaw lijkt veel op de Ruigtand uit de allereerste Platvoet film. Hij is gevaarlijk en gemeen en maakt het leven van Platvoet en zijn Vriendjes zuur door ze altijd achterna te zitten in de TV-series. Screech en Thud zijn zijn helpers. Zijn naam betekent: Rode Klauw.
Citaat:
Grrr, Groar!!

Thud

Soort: Velociraptor
Verschijnt in: Alle TV-series waar Redclaw in voorkomt.
Persoonlijkheid:
Loopt graag Redclaw achter na. Zijn naam betekent: Slag/bons
Citaat: Groar?

Screech

Soort: Velociraptor
Verschijnt in: Alle TV-series waar Redclaw in voorkomt.
Persoonlijkheid: Loopt graag Redclaw achter na. Zijn naam betekent: Gil
Citaat: Grr!