kunyla

Creierul are sex!

Cercetatorii olandezi au descoperit ca oamenii sunt susceptibili la boli „masculine” sau „feminine”, in functie de „sexul creierului”.

 

O echipa de oameni de stiinta din Olanda sustine ca are dovezi potrivit carora „sexul creierului” ii face pe barbati si femei susceptibili la dezvoltarea unor boli diferite, relateaza BBC. Medicii stiu de multa vreme ca femeile risca intr-o masura mai mare sa se imbolnaveasca de anxietate sau depresie, in timp ce barbatii sunt mai expusi maladiei Parkinson, spre exemplu. „Sexul creierului” se formeaza din stadiu de fetus si depinde, printre alti factori, de nivelul hormonilor specifici - mai mult testosteron da un „creier masculin”, iar mai mult estrogen genereaza un „creier feminin”.

Profesorul Dick Swaab, de la Institutul de cercetare a creierului din Amsterdam, spune ca dovezile cele mai clare au reiesit din studierea transsexualilor, persoane care stiu, adesea de la varste fragede, ca s-au nascut intr-un corp de sex „gresit”.

„Diferentierea organelor sexuale se contureaza in primele luni de sarcina, in timp ce diferentierea sexuala a creierului se produce mai tarziu, in a doua jumatate a perioadei de sarcina si postnatal”, a explicat Swaab. Aceasta inseamna ca anumiti factori pot interfera atat cu diferentierea sexuala a organelor sexuale, cat si cu cea a creierului, intr-o maniera independenta, intrucat intre cele doua etape exista un interval de timp.

„Daca asa ceva ar fi adevarat, ne-am astepta sa vedem structuri feminine in creiere barbatesti. Si exact asa ceva s-a descoperit - o diferentiere sexuala inversata in creierul transsexualilor”, a adaugat Swaab. El a sugerat ca, din cauza diferentelor fizice ale creierelor, „ar trebui sa privim bolile ca fiind masculine si feminine”.

 

Hormonii lovesc la cap

 

Alte studii au demonstrat ca nivelul hormonilor joaca un rol important in boli precum scleroza multipla si Parkinson. Dr. Carlo Pozzilli si colegii sai de la Universitatea La Sapienza, din Italia, a descoperit ca femeile bolnave de scleroza multipla aveau niveluri de testosteron mai mici decat cele sanatoase. Dr. Glenda Gilles si colegii sai de la Imperial College London au realizat un studiu care sugereaza ca estrogenul joaca un rol neuroprotector si impiedica dezvoltarea maladiei Parkinson, dar asta numai la femei. In mod surprinzator, administrarea de estrogen la cobai masculi a avut efecte contrare, accelerand procesul degenerativ.

Potrivit doctoritei Anita Holdcroft de la Imperial College, fluctuatiile nivelului hormonal pot genera modificari ale creierului unei persoane in diferite stadii ale vietii. Spre exemplu, creierul unei femei se schimba in timpul unei sarcini. Un studiu desfasurat la institutul mentionat a scos la iveala ca, in timpul celor noua luni de sarcina, creierul unei femei se micsoreaza, revenind la dimensiunile normale cam la sase luni dupa nastere. Pe de alta parte, privarea de testosteron, prin castrare, a redus ritmul de dezvoltare a maladiei.

Diferentele neurologice clare intre sexe fac necesara crearea unor tratamente si medicamente personalizate nu numai in functie de sex, ci chiar mergand pana la nivel individual, este de parere Glenda Giles. Ea a atras atentia, intre altele, ca medicamentele sunt testate in special pe barbati, astfel ca ar putea sa fie mai putin eficiente pentru femei.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

=============================================================

George Pascu:

 

In Frecventa Geniu de JJ Falone am gasit prima data conceptul de Univers ca o holograma. Facand unele cercetari in aceasta idee, am gasit articole publicate de cercetatori din diverse perioade de timp care nu prea au fost mediatizate. Ei au descoperit de exemplu ca electronii comunica unul cu celalalt indiferent de distanta intre ei instantaneu. Astfel, s-a lansat ideea ca de fapt cele de fapt particulele ce se observa ca fiind separate in realitatea tridimensionala sunt unul si acelasi. Astfel, fiecare stie in orice moment ce face cealalta. Toate sunt unul dar sunt percepute de noi ca fiind separate. Si astfel, s-a lansat ideea ca realitatea tridimensionala este o iluzie pe care o traim din anumite motive pe care le stim dar cei mai multi nu ne aducem aminte. Astfel, s-a lansat ideea chiar si in mediile stiintifice a Universului Holografic.

 

Ce este o holograma ?

Se utilizeaza o sursa LASER care emite lumina coerenta ( undele emise au aceeasi lungime de unda si sunt in faza). Fascicolul se divide in doua raze. Una din ele este directioanata sub un unghi catre un obiect a carui imagine se doreste sa fie stocata. Cea de a doua raza se directioneaza printr-un sistem de oglinzi ( sub acelasi unghi de incidenta ca si prima raza) catre filmul pe care se va realiza holograma. Ce se intampla apoi ?

Lumina reflectata de obiect catre film interfereaza cu cel de al doilea fascicol (numit de referinta) si creeaza un tipar de interferenta pe film.

Interesant este ca daca privesti filmul dupa developare nu vezi obiectul respectiv ci un model de lumini si umbre din care nu poti descifra nimic. Daca insa luminezi filmul sub acelasi unghi sub care s-a realizat holograma (unghiul de incidenta al primului fascicol cu obiectul = unghiul de incidenta al celui de al doilea fascicol cu filmul) vei vedea imaginea obiectului in trei dimensiuni. Daca se repeta experimentul de mai sus dar razele laser se orienteaza pe alt unghi, se poat stoca pe acelasi film 2 imagini din unghi diferit a aceluiasi obiect ! Ele se pot vizualiza separat luminand filmul succesiv din cele 2 unghiuri ! Deci, o similitudine fantastica a hologramei cu ceea ce traim noi ! Intersectiile unghiulare ale razelor de lumina ale Creatiei determina tot ceea ce traim.

 

Se pot explica (evident in mod simplificat) astfel 2 idei din Conversatii cu Dumnezeu:

1. Tot ceea ce a fost / este / va fi exista in acest moment etern de acum

2. Timpul este o iluzie programata.

 

Da, tot ceea ce a fost / este / va fi este deja creeat. In fuctie de deciziile noastre ce creeaza constiinta colectiva, noi creeam realizatea prin generarea unghiului colectiv de perspectiva ( similar cu unghiul razei de incidenta din experimentul hologramei) asupra a ceea ce a fost deja creeat ! Aici intevine si conceptul de timp. Timpul este o programare a noastra ce controleaza generarea unghiului colectiv de perspectiva, de vizualizare a realitatii. Unii spun ca este codat in ADN. Oricum, el este o programare a noastra.

Poate aparea intrebarea : cum ramane cu viitorul ? Conform ideii de mai sus, totul este deja creeat. Nu insa si alegerile noastre. Alegerile noastre influenteaza constiinta colectiva care controleaza impreuna cu timpul variatia unghiului de perspectiva a realitatii ce o traim. Deci, totul este deja creeat dar depinde de noi ce alegem sa traim din ceea ce exista.

Cei care isi cresc vibratiile pot ajunge sa controleze acel unghi de interferente ale razelor creatiei ce genereaza realitatea lui. Astfel, realizatea acelei entitati poate sa difere de cea a colectivitatii. Ea poate calatori in trecut si in viitor. Atentie insa, viitorul este reprezentat de o infinitate de posibilitati. Cei ce au clarviziune pot vedea cea mai probabila cale de evolutie dar nu infailibila.

In alta ordine de idei, in mediile spirituale internationale se acrediteaza ideea ca anul 2003 va fi unul exploziv sub forma de evenimente. Unul din evenimentele importante va fi diferentierea realitatii intre grupuri de oameni conform evolutiei lor spirituale. Astfel cei ce vor trece de un anumit prag de vibratii se vor gasi intr-o dimensiune superioara si vor disparea din realitatea tridimensionala. Sa vedem ce se va intampla.

 

Mihai F.

Pe o suprafata de 2 cm patrati se pot proiecta holografic informatii (percepute din diverse unghiuri) in cantitate egala cu 400.000 pagini de carte. la un alt nivel de performanta, totul e aici si acum. ceea ce nu imi explici este cum de mina iti trece printr-o holograma dar nu si prin ceea ce crezi ca percepi in acest univers tot ca holograma. cartea lui Falone este geniala pur si simplu si tot din ea o sa afli ca acest univers nu este o iluzie ci este doar incomplet perceput.(abia 1 % din el)

folosind principiul luminii (care este invizibila, nu alba), cea care contine in ea toate frecventele pe care noi le percepem sub forma de culori la trecerea printr-o prisma, fa-ti un pic creierul prisma si observa ce vezi. Intuitie ai. Foloseste-o, ok?

 

George Pascanu:

Cateva idei din Frecventa Geniu care ajuta la intelegerea procesului de crestere a vibratiilor:

 

1. Gandurile noastre sunt memorate codificat in creier si intr-o zona a corpului sensibila la frecventa lor. Stocarea are loc sub forma codificata a fotonilor intr-o spirala de energie (asemenatoare cu ADN-ul) <br>

 

Deci, suntem ceea ce gandim.

 

2. Sunt stocate multe ganduri de vibratie joasa din vietile trecute si cea prezenta.

Ele fac ca vibratia noastra ( a celor ce nu s-au deschis spre frecventele superioare) sa fie joasa.

 

3. Cresterea vibratiei noastre (inclusiv a corpului fizic) implica eliberarea si recrearea formelor gand de vibratie joasa. Recrearea nu poate avea loc actionand asupra memoriei codificate a gandurilor. Ele trebuie sa fie eliberate ca lumina si transmutate in frecvente inalte, forme gand pure.

 

4. Transmutarea frecventelor joase din memoria noastra este realizata de undele iubirii divine ce vibreaza pe frecventa geniu. Deci, pentru a realiza procesul de transmutare trebuie sa ne deschidem spre frecventele inalte ale undelor divine de iubire, frecventa geniu.

 

5. Pentru a ne deschide spre aceasta frecventa trebuie sa ne disciplinam gandurile, contempland forme gand de frecventa ridicata. Astfel, memoram in structura noastra frecvente inalte. Prin fenomenul de rezonanta, atragem undele luminii divine de frecventa ridicata sa ne incarce fiinta. Trebuie sa fim linistiti si calmi, constienti de natura noastra eterna.

 

Astfel procesul de crestere a vibratiilor se amorseaza. Centrul minte folosit pentru contemplarea gandurilor de frecventa inalta este inima inimilor datorita esentei pure divine care este acolo. Aceasta inseamna sa studiem si sa gandim cu deschidere si iubire fata de aceasta ocazie extraordinara de a iesi din crucea spatiu - timp si a ne inalta catre o dimensiune superioara.

Oamenii care sunt angajati in acest proces divin retraiesc vechile ganduri de frecventa joasa in vise (care de multe ori sunt lucide). Astfel, aceste ganduri sunt eliberate si transmutate.

Deci, cititi cu deschidere aceste lucrari. Ganditi cat mai mult ideile expuse ( pe tot parcursul zilei, cand se poate). Deschideti-va fiinta pentru undele divine de vibratie inalta ce inunda planeta in aceste vremuri.

 

Creatia materiala este lumina prinsa in capcana gravitatiei. Orice fiinta este o holograma forma gand proiectata in dimensiunea spatiu / timp. Omul este o forma gand divina proiectata din dimensiunile superioare in universul material. Astfel el este o unda stationara ce si-a creat un corp fizic atragand elemente ale Pamantului, in cooperare cu mintea acestei planete. Lumina emisa din centrul fiintei noastre ( lumina pura din Inima Inimilor ) se intersecteaza intr-o multitudine de unghiuri cu lumina din exteriorul nostru formand o membrana de tensiune care este aura noastra. Suntem unda in interiorul undei! Suprafata aurei noastre este o reflexie a universului.

( de fapt centrul unei fiinte este acelasi cu centrul oricarei fiinte in dimensiunile superioare celei tridimensionale. Noi suntem proiectii ale Unicului creator Divin si suntem aparent separati numai in creatia materiala ).

In interiorul aurei este un camp energetic ce ce reprezinta mintea noastra si care functioneaza impreuna cu glande specifice care sunt si creiere.

Cine reuseste sa isi largeasca perceptia pe toata suprafata aurei va cunoaste tainele universului !

In general, prin eu-l nostru senzorial, ne concentram pe o zona foarte ingusta a aurei care prin frecventa specifica ce reprezinta perceptia tridimensionala.

Avem tendinta de a incuba forme gand de perceptie tridimensionala si scenarii ce creeaza o bucla de feed back ingusta a realitatii noastre.

De cate ori nu v-ati surprins cu mintea aiurea, generand scenarii despre cum ati reactiona in diverse situatii ?

Pentru a elibera fiinta din stramtoarea acestor bucle de feed-back specifice eu-lui perceptiei tridimensionale este foarte eficienta perechea contemplatia - meditatie. Astfel, ne putem concentra pe o forma gand / concept de frecventa inalta si apoi sa trecem pe receptie prin meditatie.

Rezultatele sunt uimitoare !

 

Savantii au descoperit relativ recent ceea ce ei numesc teoria campului unificat. Mai pe scurt, Universul este o holograma.

Una din caracteristicile hologramei este ca fiecare punct contine informatia ce permite construirea celorlalte puncte.

Altfel spus, dintr-un singur punct se poate reconstrui Universul. Este punctul central universal ce se afla in fiecare atom.

Tot ceea ce se afla in afara noastra este o oglinda. Ne aflam intr-o mare de oglinzi. Fiecare oglinda exprima o perspectiva a noastra dintr-un anumit punct de perceptie.

De aceea, pentru a afla Adevarul este necesar sa cuprinzi toate oglinzile. Ele sunt infinite.

Atunci, ce iti ramane de facut ?

Simplu, de ce sa cauti in exterior cand interiorul tau cuprinde tot ceea ce este ? Tot ceea ce se vede in infinitele oglinzi (si oglinzi in interiorul onglinzilor) ale Creatiei...

Cea mai simpla cale de a afla Adevarul este intoarcerea spre interior.

Exteriorul tau ( experiente, carti, ...), asupra caruia poti avea doar perspective partiale, este o cale de inspiratie si nu Adevarul.

Unde vreau sa ajung ?

Am observat multe controverse, polemici si deziluzie in acest forum.

Agatarea de detalii exterioare in impunerea unor puncte de vedere.

Totul deriva in opinia mea din cautarea in exterior a adevarului cand ar fi mai eficient sa folosim exteriorul ca mijloc de inspiratie in cautarea interioara.

Fiecare oglinda exterioara este cuprinsa in interiorul tau, in tine.

Tu esti tot ceea ce este. Si atunci, de ce exista dispute, controverse, etichete... ?

Adevarul nu este acest forum dar, daca mesajele sunt de calitate, forumul poate inspira cautarea interioara.

 

K Y B A L I O N

add text, images, video, widgets, etc...

DESPRE GAND

Pentru a  citi sau downloada fisierul ce contine textul fisierului: DESPRE GAND

accesati link-ul urmator: http://www.routernet.org/424217